25 Haziran 2020 Perşembe

Türkiyeye göre dünyada kaç ülke var

Birleşmiş Milletler’in resmi listesi. ABD : 3milyon, Endonezya 2milyon, Brezilya 1miyon, Pakistan 1milyon, Bangladeş 1milyon, Rusya. Seyfi Sunal 9views.


Görüldüğü üzere “ dünyada kaç ülke var ” sorusuna verilebilecek yukardaki örnekler de dahil 10’larca. Fakat biz bütün bilgileri harmanlayıp siz değerli okurlarımıza sunmak istedik.


Günümüzde dünya genelinde toplam 1ülke bulunuyor.

Bazı tanımlara göre ise dünyada 1ülke olduğu öne sürülmekte olup bu sayı, Tayvan ve Kosova dahil edildiğinde çizilir. Dünyada üzerinde kaç ülke vardır? Telefon şirketlerinde 1uluslar arası kod bulunmakta olup dünya posta-telefon ağına üye ülke sayısı 185’dir.


Pek çok kişinin merak ettiği sorulardan biri olan dünyada kaç ülke var, dünya üzerinde kaç ülke vardır sorularının tek bir cevabı bulunmamaktadır. Türkiye jet motoru üreten 5. Resmi Olarak Kaç Ülke Var. Ancak bilinen ülke sayısı 2dır.


Bunuda aşağıda hazırladığımız tabloda görebilirsiniz.

Hangi ülkede kaç tane nükleer santral var ? Farklı kurumlara göre kabul edilen ülke sayısı da değişiklik göstermektedir. Uluslararası Futbol Federasyonu 2ülke tanımaktadır. D dünyada 1ülkenin var olduğunu kabul ederken, Coca-Cola’nın listelerindeki ülke sayısı 195’i bulmaktadır.


Buradaki temel farklılık, A. D’nin kendine düşman gördüğü ülkeleri (Tayvan, Küba, Libya, Irak gibi) ülke olarak kabul etmemesinden kaynaklanmaktadır. Akılda kalması açısandan 2sayısını bellemek gerek.


Madem bu kadar müslüman ülke var hepsi bir araya gelseler dünya ya hakim k. Her ülke kendine göre bir sayı belirliyor. Onun için dünya devlet sayısını öğrenmeme yolunu seçtim. Ha bu bilgi de eksik kalıversin canım… Anladım. Anlaşıldı ki dünya da devlet sayısını bulmak dünyada barışı bulmak kadar zordur.


Bazı ülkelere göre dünyada 1ülke varken bazılarına göre bu sayı 194’tür. BM’ye göre dünya üzerinde resmi devlet sayısı ile şirketlerin resmi devlet sayısı hep farklıdır. Ekonomik Güçlerine ve Gayri Safi Milli Hasılasına ($) Göre En güçlü Müslüman Ülkeler. Bu da bir yöntemdir.


Türk Telekom verilerine göre 2tür.

Yani 222′nin bir fazlası olarak ta aklınızda tutabilirsiniz. Koronavirüsün dünyanın dört bir yanında yayılmaya devam etmesi, çok sayıda ülkeyi çeşitli önlemler almaya itti.


Saydım senin için Dead. Coca Colanın sattığı yerlerin listesine göre. Buna göre dünyada bulunan ülke sayısı 184’dür.


D ve Fransa’ya göre 19 Rusya’ya göre 17 İsviçre’ye göre 194’dür. Peki, dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkeler hangisi? Misafir - Masaüst.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.