13 Ağustos 2020 Perşembe

Transit vize İstemeyen ülkeler 2019

Transit vize İstemeyen ülkeler 2019

Uçak bileti almadan önce mutlaka bu listeye göz atın. Varış ülkenize birden çok transit seçeneği olacağından, transit vize istemeyen ülke seçmek size hem zamandan hemde paradan.


TRANSİT VİZE NEDİR? Bu vize türü size sadece aktarma yapacağınız ülkenin havalimanındaki uluslararası transit bekleme salonunda uçuşunuzu bekleme olanağı sunar. Bagaj alma, havalimanı dışına çıkma gibi konularda maalesef bir hak vermez. Bu sebepten aktarmalı yurt dışı.


Bahsettiğimiz ülkeler T. Bu durumda, eğer B ülkesinde aktarma için beklediğiniz süre belli bir saat sınırını aşıyorsa seyahatinizden önce o ülkeden transit vize başvurusu. Bütün bir yılın yorgunluğunu atmak için tatili iple çeken tatilciler için vizesiz seyahat edebilecekleri ülke bulunuyor. Sorusu ise vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor.


Bulgaristan komşusundan yani Türklerden transit vize isteyen ülkeler arasında gösteriliyor. Küçük bir örnek verelim. Eğer yoksa transit vizeniz olması şarttır. Hatırlatmak istedik.


Eğer o ülkeye ait transit vize aldıysanız havalimanından dışarıya çıkamaz ve bagajınızı alamazsınız. Aktarma noktası olan ülke için alacağınız transit vize ile gitmek istediğiniz nihai lokasyon için aldığınız vize aynı değildir. Bu listede, sadece bordo pasaport (umuma mahsus pasaport) için geçerli vizesiz gidilen ülkeleri derledim.


Andorra (Gün) Antigua-Barbuda (1Gün) Arjantin (Gün). Kesin Bilgi 256views. Vize Başvuru İşlemleri. Transit vize normal vize ile aynı şey değildir.


Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahiplerinden transit vize istemeyen Çekya diğer pasaport sahiplerinden eğer Schengen vizesi yok ise Çekya transit vizesi istemektedir. Schengen ülkesi olan İsviçre, Schengen vizesi olanlardan transit vize talep etmemektedir.


Listede hem vize istemeyen ülkeler hem de kapıda vize veren ülkeler bir arada. Online vize veren ülkeleri de listede belirttim. Sitemde paylaştığım rotalarda çokça kullanılan İsveç ve Norveç aktarmalarında herhangi bir vize gerekmemektedir. Türklerden vize istemeyen ülkeler … Başka bir ülkeye seyahat ederken vize sorunu yaşamak istemeyen vatandaşlar, vizesiz gidilebilen ülkeleri araştırıyor.


Sınır kapısında transit vize verilmediğini de. Bu sayfa sizler için sürekli güncellenmektedir. Listenin en son güncellenme tarihini kontrol edebilirsiniz.


Sadece bordo pasaport ile gidilen ülkeler olup, diğer pasaport türlerinde bu sayı artmaktadır. Listemiz biraz kabarık o yüzden en baştan size aydınlatalım. Aşağıda verdiğimiz listede, Türk pasaportuyla kolaylıkla gireceğimiz üç farklı ülke bulunuyor.


Umuma Mahsus Pasaport (Bordo pasaport) sahipleri gün süreylevizeden muaftır. YEŞİL PASAPORTA VİZE İSTEMEYEN ÜLKELERİ öğrenmek için. Ancak bazı ülkeler aktarmalı uçuşlarda transit vize istiyor.


Bir ülkeden bir ülkeye aktarmalı uçacaksanız aktarma. Merhaba ben Fransa üzerinden Sırbistan’a bilet aldım saat bekliyecem aktarma da aynı firma transit vize gerekli mi acaba.


Hükümetin çok önem verdiği ve oy potansiyeli gördüğü Türkiye’ye vize uygulamayan ülkelerin sayısı, son dönemde artıyor. En son Nisan ayında Moğolistan ile vizeler kaldırıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.