21 Aralık 2020 Pazartesi

Vietnam yeşil pasaporta vize istiyor mu

Yeşil pasaporta sahip olan Türk vatandaşları için vize talep edilmiyor. Aşağıdaki sosyal medya hesaplarımdan beni takip edip, sorularınızı sorabilirsiniz. Bu işleri rica ediyorum çok büyütmeyin. Unutmayın ki, dünyadaki herkes özgür iradesi olduğu müddet, seyahat etme hakkına sahiptir ve dünyanın istediği ülkesine gidebilir.


Bu, sizin en doğal hakkınızdır. Asla hayallerinizden.


Bazı firmalar fırsatçılık yaparak yeşil pasaporta da vize istendiğine dair söylemlerde bulunuyorlar ve yeşil pasaport sahiplerine de vize hizmeti veriyorlar. Bir çok kişi bu firmalara güvenip, vize alıyor. Tamamen boşu boşuna para ödemektedirler.


Dolayısıyla burada anlatacaklarım sadece bordo pasaport sahiplerinin bu güzel Asya ülkesinde bulunan uluslararası havaalanlarında alabilecekleri kapıda vize hakkındadır. Bordo pasaportlular gibi vize ile uğraşmak zorunda değiller.


Vietnam yeşil pasaporta vize istiyor mu

Bizler Vize Merkezi olarak, İngiltere vizesi uzmanı ekibimiz ile en hızlı ve doğru vize başvurularının yapılması için sizler adına vize başvuru işlemlerinizi baştan sona düzenliyoruz. Yapacağımız görüşmeler sonrası gerekli evrak listesinin tarafınıza iletilmesi, evraklarınızın çeviri işlemleri, online başvuru formunuzun doldurulması, evraklarınızın sisteme.


Bu tip pasaport sahiplerinin ödemeleri gereken vize başvuru ücretleri umuma mahsus pasaport sahipleri ile aynı meblağdır. Yine benzer şekilde başvuru için gerekli evraklar da bordo pasaport ile yapılan başvurulardan farklı değildir. Burada yapılmış olan değişiklik sadece vize.


Hayır Endonezya yesil ve normal pasaporta vize istemiyor. Vize ücretleri de ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyor. Bu ülkelerin bazıları internet ve kapı vizesi kolaylığı sağlıyor. Diğer vize isteyen ülkeler de bordo pasaport sahiplerine uyguladığı vize prosedürünü tam olarak uygulamıyor yani yeşil.


Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Son vize türü ise Göçmenlik vizesi yani Yeşil Karttır. Yeşil Pasaport Sahipleri İçin Hindistan Vizesi İstenilen belgeler nelerdir.


Yeşil kart ile yeşil pasaport u karıştırmamak gerekir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her bireyin İngiltere’ye yapacağı seyahatlerde vize alma zorunluluğunun bulunduğu bilinmelidir. Bordo renkteki hususi pasaport sahibi Türk vatandaşlarının vize alması gerekirken yeşil pasaporta sahipseniz çoğu ülkeyi daha kolay ziyaret edebilirsiniz.


Son günlerde hepimiz yeşil pasaportların Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olmayacağı veya bu pasaport sahiplerinin doğrudan Avrupa birliği ülkelerine giriş yapamayacağı, yeşil pasaport sahiplerinin de vizeye tabi olacağı benzeri söylentileri duymuşunuzdur. Bu haritada normalde Türkiye’den vize istemeyen ülkeler değil, yeşil pasaporta ayrıcalık tanıyan ekstra ülkeleri göreceksiniz.


Vietnam yeşil pasaporta vize istiyor mu

Bu konuda anlaşalım, bilinenin aksine Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahatlerde tüm Türk Pasaportları’nın vize alması gerekiyor, bunun içine yeşil pasaport da dahil. Uzun süreli (çalışma, oturum vb. ) ikamet gerektiren seyahatler için Portekiz’e seyahat edecek olan Umuma Mahsus (Bordo), Hususi ( Yeşil ) Pasaport, Hizmet(Gri) Pasaportu hamili kişiler Portekiz vize işlemlerine tabi tutulmaktadırlar.


Vietnam yeşil pasaporta vize istiyor mu

Daha önceden yazdığım Pasaport İşlemleri başlıklı yazımda Pasaport Nedir ve Nasıl Alınır, Pasaport Randevu İşlemleri, Pasaport Harç ve Defter Bedeli gibi pasaporta dair tüm soruların cevabını bulabilirsiniz. Bordo vizeye sahip olanlar yurtdışı seyahatlerinde vize alma stresini yaşarken yeşil pasaportlu kişiler Avrupa ülkeleri de dahil olmak üzere vize almadan bir çok ülkeye giriş yapabiliyor.


Diplomatik Pasaporta ise 1ülke vize uygulamamakta, ülke kapıda vize vermektedir. Vize talebi yalnızca kırmızı pasaportlu Türkiye vatandaşları için geçerlidir. Vietnam vize istiyor mu ? Bazı ülkeler bu süreyi daha fazla. Küba vizesi almak zor mu ? Bir yeşil pasaporta sahip olan kişiler, yukarıda da belirttiğimiz gibi yurt dışında birçok ülkeye vize muafiyetinden faydalanarak gidebilmektedir.


Bu kıdemin “derece ve kademe olarak” bir hesabı var. En yüksek derece 1’dir, en.


Vize Başvuru Formu eksiksiz olarak yanıtlaması, seyahat amacını destekleyen belgelerle başvuru dosyasını hazırlaması ve seyahat bitiminde Türkiye’ye geri dönmesini gerektiren bağlarının ve seyahat için yeterli maddi kaynağının bulunduğuna dair kanıtlayıcı belgeleri sunması gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.