20 Temmuz 2017 Perşembe

Edevlet kira beyannamesi

Edevlet kira beyannamesi

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olup, sistemin geliştirilmesi ve işletilmesi Türksat A. Ticari, zirai ve serbest meslek kazancı elde edenler bu sistemden yararlanamamaktadır. Hazır Beyan Sistemi. Ancak kira gelir beyannamesi sadece Mart ayında verilir.


Kira gelir beyannamesi artık internet üzerinden verilebiliyor. Nasıl başvuru yapılır? Bu yazıda en basit şekilde teknik detaylara girmeden kira geliri beyannameni.


Edevlet kira beyannamesi

Beyannameleri kimler gönderebilir? Bu nedenle bankalar üzerinden resmiyete dökülecek kira geliri sayesinde kira vergisi hesaplamaları üzerinden oynama yapmak engellenmeye çalışılmaktadır.


Bunun yanında kiranın yarısını bankadan, yarısı elden ödemek gibi durumlar da sizin için sıkıntı yaratacaktır. Bu nedenle kira ödemeleri bankalar üzerinden yapılarak, kira vergileri ödenmelidir. Kira beyannamesi vermek zorunda olanlar.


Uygulamayı indirdikden sonra sisteme girebilmeniz için tabi ki e devlet şifresine ihtiyacınız olacak. Konu hakkında soru, sorun yada görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz. DİĞER KİRA GELİR BEYANI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM! Bahsedilen kategorilerde yıllık gelir vergisi olarak beyanname edilir.


Damga vergisi beyannamesi. Kira vergisi beyannamesi nasıl verilir adlı yazımızı okumaya devam ediniz.


Emklak bilgilerinizi girdikten sonra en aşağıya inerek hazırlamış olduğunuz beyannameyi onaylamak için beyanname onaylamaya geç yada daha başka bildireceğiniz farklı gayrimenkul kiralarınız varsa taslak olarak kayıt edip daha sonra tekrar devam etmek için taslak kaydet butonuna basınız. Ardından kimlik numaramız ile giriş yap butonu karşımıza çıkacak ve sizi “beyanname formu doldur” ekranına yönlendirecektir. E-DEVLET KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?


Gerekli adımları takip ederek başvurunuzu. Devlet sistemine giriş yapın. Genel Tebliğinin" geçici inci maddesi gereği, 01. Bilindiği üzere, 18.


KIRŞEHİR ili merkez ve ilçelerinde ve No. Konut veya işyeri sahipleri için kira gelir beyannamesi verme süreci başladı. Dolayısıyla vergi de ödemeyecek. Yıllık, bin 4TL’nin üstünde konut kira geliri olanlar ise kira beyannamesi verip vergisini ödeyecekler.


Böylece Gelir İdaresi Başkanlığı e-devlet uygulamalarını listelemiş olursunuz. Burada biz örnek olarak kira beyannamesi doldurma işlemini yapacağız.


Edevlet kira beyannamesi

Maliye’nin internet vergi dairesine ‘kimlik numarasıyla da’, ‘ e devlet şifresiyle de. Gayrimenkul geliriniz var ve bu gayrimenkulden kira elde ediyorsanız kira geliri beyannamesini doldurmanız gerekmektedir.


Vergi borcum varmı öğrenmek istiyorum. Online olarak yapılabilen sorgulamalar ile borçlarınız. Direk Giriş İçin buraya tıkla. Kirada bir eviniz yada işyeriniz var ve kira beyannamesi vermeniz gerekiyor ama nasıl vereceğinizi bilmiyorsunuz.


Yada bundan muaf olup olmadığınızı bilmiyorsunuz. Herhangi bir ceza ile karşı karşıya kalmamanız için “Gelir İdaresi Başkanlığı” tarafındanhazırlanmış bir site var. Temmuz ayında 1bin 4kredili konut satışı gerçekleştirildi! Emlak beyanı e devlet ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor.


Kira yardımı başvurusu giriş sayfası yoğun şekilde araştırılıyor. Kovid-salgını nedeniyle kira yardımı alıp alamayacağını. Buna göre, vergi dairesinde mükellefiyet kaydı bulunmadığında, Sistem üzerinden hazırlanan kira beyannamesi elektronik ortamda onaylandığı anda.


GİB sitesine girin. Yöntem:Güvenlik Soruları İle Giriş. Açılan ekranda iki giriş yöntemi vardır. Gider türü bölümünde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.