10 Temmuz 2017 Pazartesi

Kuvertür çikolata nedir

Kakao çekirdeklerinin işlenmesi ile elde edilen saf çikolatadır. Yüksek oranda kakao içerir ve içinde katkı maddesi bulunmaz.


Halk arasında “kalıp çikolata ” ve “külçe çikolata ” gibi isimlerle de bilinir. Peki, nedir bu kuvertür çikolata, nereden alınır, nasıl kullanılır? Tüm bunların yanında Türk Gıda Kodeksi’ne göre toplam kakao kuru madde içeriği ise en az % olması gerekiyor. Herhangi bir katkı maddesi içermez.


Kuvertür çikolata nedir

Yani, paket çikolatalara göre daha az kalorili ve yenmesi aslında daha sağlıklı olan çikolata türüdür. Kaplamada kullanılan çikolata türüdür. Pastacılıkta, daha çok parça çikolata ve pralin üretiminde kullanılır. Normal çikolatadan, içerdiği yüksek kakao yağı ile ayrılır.


Bitter kaplama, beyaz çikolata ve sütlü çikolata çeşitleri. Enfes bir tarif daha sizlerle sevgili dostlarım. Tıkla, en ucuz kuvertür çikolata seçenekleri ayağına gelsin. Kurabiye Biskuvi Kalıpları.


Siz dilerseniz kuvertür bitter çikolata ya da bulamazsanız iyi kalitede bir çikolata da kullanabilirsiniz. Bir sos tenceresine bir de spatulaya ihtiyacımız var. Onlarda geldiyse, her şey hazırsa başlıyoruz! Ev yapımı çikolatalar, benmari usulü ile yapılır.


Kuvertür çikolata nedir

Peki benmari usulü nedir, nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Benmari usulü denilen yöntem, kuvertür çikolatayı su buharı aracılığıyla eritmektir. Bu çikolatada yüzde ile arasında bir kakao yapı içermektedir.


Aynı zamanda kırıldığında ya da ısıya maruz kaldığında kremsi ve yumuşak bir hal alır. Bu sayede oldukça lezzetlidir. Laktozsuz Süt Şekerli midir? Etiketkuvertur çikolata nedir.


TL indirimli en iyi fiyat ile elitparti. Tobleron şeklindeki gibi külçe olarak satılır. Tatlıları süslemek, pastaların içini doldurmak – dışını kaplamak, pötifurlar hazırlamak için kullanılan bir çeşit pastane kreması.


Ganaj -Ganaş- Ganache nedir ? Bileşik çikolata içeren ürünler daha düşük katı yüzdeye sahiptir ve kakao içermeyen yağlar içerir. Kalıp ya da külçe çikolatalar da denilebilmektedir kuvertür çikolatalara.


Bu ürünleri derecenin altında olan yerlerde saklamalısınız. Mükemmel yapısı, kolay eritilebilmesi ve homojenliği sayesinde kazıma, rende ve kaplama için kullanım kolaylığı sağlar. Parlak rengi ve muhteşem tadı ile ürünlerinize lezzet katar.


Kuvertür çikolata nedir

Bitter en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları en ucuz fiyatlarla n11. Kampanyalı ve indirimli fiyatlarla satın al.


Evde çikolata yapmak için kuvertür çikolatayı benmari denen yöntemle su buharı kullanarak eritmek gerekir. Benmari (Bain Marie) Fransızcadan dilimize geçmiş bir kelimedir. Hatta kilo kuvertürüm bile yoktu. Yani düşünün kiloyu rüyamda görsem inanmazdım.


Yine de 2gr çikolatayı alır bıçakla onu küçük parçalara ayırır,benmari usulü eritirdim. Kuvertür Cikolata 2. Daha Fazlası İçin ! Peki, ganaj tam olarak nedir, nasıl yapılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.