Adi ortaklık sözleşmesi, iki ya da daha fazla kişinin paralarını, emeklerini ya da mallarını ortak bir amaç belirleyerek ticari bir faaliyet için birleştirmeyi taahhüt ettikleri sözleşmedir. Ortaklar gerçek kişi olabileceği gibi tüzel kişi de olabilirler. Adi Ortaklık Sözleşmesi Örneği -1-ORTAKLIK SÖZLEŞMESİ.
Sözleşmede kuaför işletme, taraflar ise ismen zikredilmedikleri yerde ortak olarak anılacaktır. Yeni yapılan düzenlemeye göre araç plakası değişse de değişmese de devir ücreti aynıdır.
Plaka değişikliği için devir esnasında noterde herhangi bir ek ücret ödenmeyecektir.
Uygulamada çoğu zaman taraflar, notere giderek taşınamaz satışı sözleşmesi yapmak istediklerini beyan etmektedir. Yukarıda da belirttiğimiz üzere taşınmaz satışı sözleşmesi için resmi şekil geçerlilik şartıdır. Noterde bu şekilde yapılmış olan taşınmaz satışı sözleşmeleri geçerli değildir. Sözleşmeye göre ortağım işletmenin tüm alet,edavat,techizatını temin edecek sözleşme tarihindeki mevcut işletmesini yeri.
LETME adına yapılan işlemlerden zarar halinde işlemi yapan ORTAK sorumlu olacak, diğer ORTAKTAN bu zarar nedeniyle talepte bulunamayacaktır. Ancak, yapılan iş sözleşmeleri, vekalet veya havale sözleşmelerinde tarafların karşılıklı olarak yapılmasını istedikleri şartları sözleşmeye yazmaları ve sözleşmenin bütün taraflarının da bunun altına imza atmaları gerekmektedir.
K A GÖRE İŞ YERİ İŞÇİ TUTANAK ÖRNEKLERİ - Bu yazı 599. BASİT BİR ADİ ORTAKLIK SÖZLEŞMESİ - Bu yazı 379.
Ortaklık sözleşmesi diye adlandırdığımız genellikle birlikte iş yapmak isteyen kişiler aralarındaki ilişkiyi düzenleyen bu sözleşmelerin geçerli olabilmesi için yazılı olma şartı aranmıyor.
Ancak yazılı bir sözleşmenin varlığı ortaklık içerisindeki ilişkileri güvence altına alıyor ve ortaklık ilişkisinin ispatı acısından kolaylık sağlıyor. Noterde mal ayrılığı rejimi sözleşmesi nasıl yapılır” diye merak edenler için de burada yapılabileceklere değinelim.
Noterde, önceden hazırlatılan bir evlilik sözleşmesi onaylatılabilir. Ayrıca noterde sıfırdan yeni bir evlilik sözleşmesi düzenletebilir. Noterde evlilik sözleşmesi işlemi için eşlerin kimlikleri ve vesikalık fotoğrafları istenir. Gayrimenkul satış sözleşmesi, tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da taşınmazı tüketiciye devrettiği sözleşme oluyor.
Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi noterde yapılmazsa ne o. Bir taşınmazı -örneğin bir arsayı, apartman dairesini veya dükkanı- satın almak istediğinizde, ancak bu satışın hemen değil, ileri bir tarihte yapılması, bununla birlikte tarafların bu anlaşmayla bağlı olması gerektiğinde, taşınmaz satış vaadi, başka bir deyişle, gayrımenkul satış vaadi sözleşmesi yapılması. Bir dostunuzla ortaklık yapma fikri çok hoş görünebilir.
Ama unutmayın ki iş hayatında önce iş sonra dostluk gelir. Bu yüzden de ortaklık bitince, dostluk da sona erer. Ortaklıklar da dahil, her işin bir patronu olması gerekir. Ortaklık için edinilen veya ortaklığa devredilen şeyler, alacaklar ve ayni haklar, ortaklık sözleşmesi çerçevesinde elbirliği hâlinde bütün ortaklara ait olur.
Ortaklık sözleşmesinde aksine bir hüküm bulunmadıkça, bir ortağın alacaklıları, haklarını ancak o ortağın tasfiyedeki payı üzerinde kullanabilirler. Türk vatandaşları arasında yapılacak sözleşmelerde çoğu zaman noter onayına ihtiyaç yoktur. Ancak kiracı yabancı ülke vatandaşı ise Kira Kontratının noter huzurunda yeminli tercüman tarafından yapılması gereklidir.
Noterde düzenlenen sözleşmenin damga vergisi ve noter harcı açısından kira sözleşmesi olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceği hk. Satış sözleşmesi noterde "Düzenleme Şeklinde Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi " olarak yapılmalı.
Miras bırakandan kalmış olan tabanca veya vasıta için mirasçıların noterde yapacakları feragatname tek taraflı olabileceği gibi iki taraflı da olabilir. Noterde yapılan sözleşmeyi tek taraflı olarak (yani kendinizde) tapuya şerh. Yalnız feragat edenlerin feragatnameyi imzalamaları ile işlem tamamlanmış olur, lehine feragat yapılmış olan mirasçının imzalaması ve feragatı kabul etmesi zorunlu değildir. Doğaldır ki lehine feragat yapılan da.
Kentsel dönüşümde müteahhitle yapılan sözleşme örneği Sözleşmesiz kentsel dönüşüm olmaz Kentsel dönüşümle yeni bina yaptıranların müteahhitle bir sözleşme yapılması gerekir. Buradaki paydan kasıt, müşterek mülkiyetteki paydır.
Müşterek mülkiyette miras payı değil ortaklık payı sözkonusudur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.