11 Ağustos 2017 Cuma

Devamsizlik nedeniyle fesih ihtarname örneği

DEVAMSIZLIK YAPAN İŞÇİNİN İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESHİ. Bir iş sözleşmesinin sona ermesinde esas olan, belirli süreli akitler için sürenin bitmesi, belirsiz süreli akitler için ise, sözleşmenin bildirimli fesih yoluyla sona erdirilebilmesidir.


Ancak, burada fesih yapmadan önce mutlaka devamsızlık tutanakları düzenlenmeli ve noterden işçinin adresine bir yazı gönderilmek suretiyle savunması talep edilmeli ve haklı bir nedeni olup olmadığı araştırılmalıdır. Buna ilişkin ihtarname örneği Ek-2’de sunulmuştur. Bu tür ihtarnamelerin birer şablon olduğunu, bunları dilediğiniz gibi düzenleyebileceğinizi ve ne kadar ayrıntılı hazırlarsanız o kadar iyi olacağını son olarak hatırlatmak isteriz.


Esasen noter ücretleri her sene değişiklik göstermektedir. Aynı zamanda noter ücretini etkileyen unsurlardan birisi de sayfa sayısıdır. Kanun hükümleri uyarınca gönderilecek olan ihtarname, işçi alacak davası açmadan sonuca ulaşmada etkili olacaktır.


Böylece kısa sürede olumlu sonuçlar alınabilecektir. Noterden ihtarname gönderdiğiniz ve ihtarnamede evlilik nedeniyle fesih yaptığınızı açıkça beyan ettiğiniz gün itibariyle artık işe gitmeniz gerekmez.


Ahlak ve iyiniyet kurallarına aykırılık oluşturduğundan devamsızlık nedeniyle fesih için gerekli şartların oluştuğu öğrenildikten sonra işgünü içerisinde ve her halde bir yıl içerisinde iş sözleşmesi feshedilmelidir. Hazırlayacağınız ihbarnamede özel bir durumun olması, yapılacak yanlış ve eksikliklerin ileride mağduriyetinize sebep vermemesi açısından. Bunun başlıca sebebi ihtarnamenin kişiyi.


Devamsizlik nedeniyle fesih ihtarname örneği

Buna aykırı davranan işverene karşı işçi, ihbar tazminatını talep edebilir. Fakat işveren, ihbar. Kiraya veren kişi, kiracı tarafından bir ödeme alamadığı durumlarda ihtarname göndererek kiracıya belli bir süre verebiliyor.


Devamsizlik nedeniyle fesih ihtarname örneği

Bu süreç en az otuz gün olarak belirleniyor. Zira işçinin devamsızlığı ile karşılaşan iş veren çoğunlukla yanlış hukuki işlemler ile kendini haklı iken haksız durumda bırakabiliyor. Bu da aslında hakkı olmayan işçinin kıdem tazminatı almasına sebep olabiliyor.


Diğer tüm yasal haklarım saklı kalmak üzere, haklı nedenlerle feshim nedeni ile kıdem süreme göre kıdem tazminatımın, işe başladığım tarihten iş akdimi fesih ettiğim tarihe kadar çalıştırıldığım halde ödenmeyen fazla mesai ücretlerimin ve Resmi tatil – Dini bayram ücretlerimin işbu fesih bildirimin tebliğinden itibaren gün içinde ödenmesini aksi halde. Bundan sonra ‘sendikal faaliyet nedeniyle ’ işten atılan tüm işçiler, işe iade davası ya da sendikal tazminat davası açabilecekler.


Gözaltına alınma ya da tutukluluk nedeniyle yapılan fesih, ihbar süresini aşan sürede yapılmak şartıyla “haklı nedenle derhal fesih ” olarak değerlendirilir. Kanunu madde 25’te belirtilen derhal fesih sebepleri arasında, ahlak ve iyiniyete uymayan durumlar için yapılan fesihler hariç olmak üzere(25-II), işçi kıdem tazminatını hak edecektir.


Tutukluluk nedeniyle. Durumlarında devamsızlık nedeniyle işçinin iş sözleşmesi haklı nedenle feshedilebilecektir. Belirtilen işgünlerinde hiç. Bu erken tahliye sebepleri yerine.


Geç teslim nedeniyle ihtarname örneği. Müteahhit ile yapılan satış sözleşmesi sonucunda, tarafların sözleşmede yazılan esaslara uyması gerekiyor.


Devamsizlik nedeniyle fesih ihtarname örneği

Müteahhitin inşaatı zamanında bitirmemesi durumunda konut sahipleri müteahhite geç teslim nedeniyle ihtarname çekebiliyor. Haklı fesih nedeniyle tarafıma ödenmesi gereken kıdem tazminatı, fazla mesai ücretleri, Asgari Geçim İndirimi, yıllık izin ücreti, milli bayramlarda çalışma ücreti ve fesihle birlikte ödenmesi gereken tüm işçilik haklarımın en geç bir hafta içerisinde tarafıma ödenmesini, aksi takdirde alacaklarımın tahsili için yasal yollara başvuracağımı, SGK, Çalışma.


Maaşını Alamayan İşçi İhtarname Örneği. Bu hususta verilen Yargıtay 7. YERİ - TESLİM - iş akdi - haksız fesih - TRAFİK - Tır şöförü - ücret alacağı kararı okumak için tıklayın. Gerek kanun hükümleri ile gerekse taraflar arasında yapılan sözleşmelerde tek taraflı fesih hakkı tanınmış olabilir.


Yani hakkın dayanağı kanun hükmü veya sözleşme olabilir. Bunun en sık rastladığımız örnekleri İş Kanunundan doğmaktadır. Fesih genel bir tanımdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.