21 Eylül 2017 Perşembe

Apartman karar defteri her yıl tasdik edilir mi

Onaylatma işlemi bir önceki yılın sayfaları kapatılıp yeni dönemde kullanılacak olan sayfaların noter tarafından mühürlenmesidir. Böylece, defterde alınan kararlar resmi ortamda kaydedilmiş oluyor.


Defter kaydını, apartman yöneticinin yazması ve saklaması gerekiyor. Kat Mülkiyeti Kanununa göre, her. Ne var ki site hizmetlerinin genişlemeye başlaması, sadece gelir ve giderin karar defterinde tutulmasının ihtiyaca cevap vermemesi ve verimli bir yönetimin gerçekleştirilmesi için en azından işletme defteri tutmak ve bunun da hukuki geçerliliğinin kazanması için notere tasdik ettirmek. Bu maddede yazılı görevleri yerine getirmeyen yöneticiye 33.


Karar Defteri " olduğu belirlenmiş ve bu mükellefiyetlere aykırı fiillerin. NBS Yardımcı programlardan manuel defter hazırlamaya girilecek, apartman yetkilisinin aldığı potansiyel vergi numarası sorgulanacak ve apartmana ait diğer bilgileri girildikten sonra vezneden makbuzu kesilecek.


Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan.


Tasdiklenen apartman karar defterine toplantıda alınan kararlardan. Ara tasdik yapılmasan önce. Genellikle apartman kurulu tarafından hazırlanan defterler için herhangi bir defter kullanılması yasaktır.


Apartman karar defteri her yıl tasdik edilir mi

Anonim ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler pay defteri, yönetim kurulu karar defteri ile genel kurul toplantı ve müzakere defteri, limited şirketler ise pay defteri ve genel kurul toplantı ve müzakere defteri, tutmak zorundadır. Karar defteri kat malikleri kurul kararlarının işlendiği defterdir. Limited Şirketlerde bu defterin her yıl ayrıca tasdik edilmesine gerek yoktur. Zaten her yıl yapılması gerekir.


Siz karar defterinin kalan sayfalarını derece çizin. PTAL" yazın her sayfaya. Sonra yeni bir karar defteri alıp notere onaylatın. Yukarıdaki esaslara bağlı kalarak.


Eski karar defteri de zimmettir. Onu da yeni yöneticiye yeni defterle beraber teslim edersiniz.


Pek çok kırtasiyede bulabileceğiniz karar defterini aldıktan sonra sayfalarına numara verip, noterden onay alarak kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Sadece noter onaylı olan defterler kullanılabilir.


Apartman karar defteri her yıl tasdik edilir mi

Apartman karar defterleri, kat mülkiyeti. Değerli meslektaşlarım herkese hayırlı haftalar. Bu defterlerin kullanılmasına sayfalar bitene kadar devam edilir ve defterlerin ara tasdiki yapılmaz. Ancak her yıl yeniden defter.


TTK’ na göre ait olduğu yıldan başlayarak yıl, VUK’ na göre izleyen yıldan başlayarak yıl süre ile saklanmalıdır. Kapanış onayını hangi merci yapar? Noterler aracılığıyla yapılır.


Apartman karar defteri her yıl tasdik edilir mi

TTK’ya göre Tasdik Edilecek Defterler: TTK’ nın 66. Yönetim Kurulu Karar. Büyük Defterin onaylatılması zorunlu değildir. Tasdik edilen her defter için ayrı bir tasdik numarası verilir.


Tacir hükmi şahıs ise yevmiye defteri, defteri kebir, envanter defteri ve karar defteri " denmektedir. Aidatların takibi için her ay apartman veya site sakinlerinin adı soyadı ve daire no. Yevmiye ve envanter. Aidat borçluları bu şekilde takibi mümkün oluyor.


Madde 23- Kat Malikleri Kurulu, her yıl Ocak ayının ilk onbeş günü içinde yapacağı toplantıda, kendi aralarından veya dışarıdan birini yönetici olarak seçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.