3 Ekim 2017 Salı

Apartman karar defteri zayi belgesi

Ticaret Mahkemeleri olduğu belirtilmiştir. K Meslektaşların Soruları. Hukuk Genel Kurulunun 12. Karar defteri ve İşletme defteri çalındı - Merhaba. Mahkemeye zayi belgesi için müracaat ederken, kayba yol açan olaya ilişkin delillerin (itfaiye tarafından tutulan tutanak, hasar tespit tutanağı, hırsızlık durumunda polis tarafından düzenlenecek olay yeri inceleme tutanağı ve benzeri) yanı sıra hangi defter ve belgeler için zayi belgesi istenildiğinin de belirtilmesi gerekir.


Aksi takdirde, neyin zayi olduğunun tevsiki. Emsal kararları incelediğimizde genelde zayi belgesi için davalar reddediliyor. Eğer dava reddedilirse yeni karar defteri için başka nasıl bir yol izleyebiliriz?


Bu konuda maalesef ki bir düzenleme veya görüş henüz oluşmamış olduğu. Toplantıda apartman ile ilgili gündem konularına,gelir ve giderlere değilinilip,görüşülüyor. Mahkemesine müracaat edilip zayi belgesi alınır ve bu belge ile notere yeni defter tasdik ettirilir.


Genellikle apartman kurulu tarafından hazırlanan defterler için herhangi bir defter kullanılması yasaktır. Sadece noter onaylı olan defterler kullanılabilir. Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 32. Bilindiği üzere, tacirler ve kooperatifl erin tutacağı ticari defterlerin nasıl tutulacağı, defterlerin kayıt zamanı, onay y. Böylece, defterde alınan kararlar yine resmi ortamda kaydedilmiş oluyor.


Defter kaydını, apartman yöneticinin tutması ve saklaması gerekiyor. Net Yargı Kararları. DAVA: Hasımsız olarak görülen davada Antalya 1. Zayi Belgesi – Dava Açma Süresi. Kat malikleri kurulu kararları (1) den başlayıp sırayla giden sayfa numaraları taşıyan her sayfası noter tarafından tasdik edilmiş bu deftere kaydedilir.


Apartman karar defteri zayi belgesi

Ticari Defterlere ilişkin Tebliğ’in 13’üncü maddesi gereğince, yönetim kurulu karar defterlerinin yenilenmesi gereken durumlarda açılış onayı yapılacak yeni defter, kullanıma son verilecek defterle birlikte ya da zayi edilmiş ise zayi (kayıp) belgesi ile birlikte notere ibraz edilmeli, eski deftere veya zayi belgesine yeni defterin açılış onayı yapıldığına dair. Defter ve belgelerin yangın sonucu zayi olduğu ancak ticaret mahkemesinden zayi belgesi alınmadığı durumlarda, mükellefin KDV indirimine ilişkin belge örneklerinin vergi mahkemesine ibrazı halinde, bu belgelerdeki KDV indiriminin kabulü gerekir.


TKK madde 8 (7) numaralı fıkra uyarınca Mahkemenizden, …. Burada gerçek durum ne ise onu. Artık defterlerdeki zayi olayını nadiren görebilecek gibiyiz. Bu döneme ilişkin defterleriniz zayi.


Bey Merhaba, başlığı o şekilde ben düzeltmiştim. Apartmanda alınacak. Noter onaylı olması sebebiyle deftere yazılan her şey resmi özellik taşımaktadır.


Apartman karar defteri zayi belgesi

Bu nedenle de düzgün ve anlaşılır, detaylı tutulması gerekmektedir. TTK’nun 18inci maddesine göre kurulan ve özel hukuk. ZET : Dava, ticari defterlerin zayi olduğunun tespitine ilişkin olup, mahkemece hak düşürücü sürenin geçtiği gerekçesi ile dava reddedilmiştir.


Yevmiye defteri, Anonim şirket yönetim kurulu karar defteri ve Limited şirket müdürler kurulu defterinin kapanış tasdikinin kanunda belirtilen sürelerde yaptırılması zorunlu olup, bu zorunluluğa uymayanlar TTK’nın 562. TL idari para cezası ile cezalandırılacaktır.


KARAR : Davacı, dernek karar defterinin 23. Karar Defteri : Yönetim kurulu kararları tarih ve numara sırasıyla bu deftere yazılır ve kararların altı toplantıya katılan üyelerce imzalanır.


Apartman karar defteri zayi belgesi

Kayıt Defteri : Derneğe üye olarak girenlerin kimlik bilgileri, derneğe giriş ve çıkış tarihleri bu deftere işlenir. Esas Sermayenin Artırılmasına Karar Verecek Organ 241.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.