6 Ekim 2017 Cuma

Kambiyo senetlerinde borca itiraz davası

Kambiyo senetlerinde borca itiraz davası

X NÖBETÇİ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNE (İCRA HUKUK MAHKEMESİ SIFATIYLA) (Takibin geçici olarak durdurulması talepli) İCRA MÜDÜRLÜĞÜ : X İcra Müdürlüğü. Kambiyo Senetlerinde Borca İtiraz Dilekçesi Örneği aşağıda bulunmaktadır. Söz konusu itiraz dilekçesini ödeme emrinin tarafınıza tebliğinden itibaren gün içerisinde icra hukuk mahkemesine sunmanız ve şikayet davası açmanız gerekmektedir.


Borca itirazın nasıl ve nereye yapılacağı İİK. KONU : Borca ve imzaya itiraza karşı beyanlarımızın sunulmasıdır.


AÇIKLAMALAR 1-) X İcra müdürlüğünün X E. X hakkında girişilen bonoya dayalı olarak kambiyo senetlerine özgü haciz yoluyla icra takibine başlanmış ve sonrasında borçlu tarafından X tarihinde imzaya ve borca itiraz edilmiştir. Borca ve İmzaya İtiraz Davası Tarafınıza tebliğ edilmiş olan bir ödeme emrinde borca, yetkiye, imzaya, sözleşmeye, senede ve faize itiraz edilmesi mümkün olabilmektedir.


Tüm bu itirazlar birbirinden farklı şekillerde ve hukuki açıdan farklı yollar ile yapılabilmektedir. Hukuki anlamda senet, bir vakanın delilini teşkil etmek üzere bir kişi tarafından imzalanan ve imzalayanın aleyhine delil teşkil eden yazılı belgeye verilen isimdir. Borçlunun itirazının kabulü durumunda. Yani alacaklı, ödeme emrinin tebliğinden itibaren borcun ve takip giderlerinin on gün içinde ödenmemesi üzerine, borçlunun mallarının haczini isteyebilir.


Kambiyo senetlerinde borca itiraz davası

Ancak, borca itiraz hacizli malların satışını durdurur. Fakat borçlu icra mahkemesinden. Dava, kambiyo senetlerine mahsus icra takibinin iptali talebine ilişkindir. Bononun kombiyo vasfı için imzanın borç altına girenin el yazısıyla atılması gerekir.


Ancak, keşideci-borçlunun imzalarının kaşe imzalar olduğu anlaşılmaktadır. Senette yer alan kaşe imzanın borçlunun elinden çıkmış ıslak imza olmaması nedeniyle, imza unsurunu içermeyen takip konusu senet.


Edebilme Ehliyeti C. Kambiyo takiplerine karşı iki tür itiraz sözkonusu olabilir. Borca Ve İmzaya İtiraz Nasıl Yapılır, Borca Ve İmzaya İtiraz Nereye Yapılır, Borca Ve İmzaya İtiraz Davası, borca ve imzaya birlikte itiraz, kambiyo senetlerinde borca ve imzaya itiraz. Kambiyo senetleri ise sahibine alacak hakkı veren, kanunen emre yazılı ve belirli şekil.


Takibine İtiraz İcra Borca İtiraz Dilekçe Örneği 1) İlamsız (adi) takip Elinde kambiyo senedi (çek, senet, poliçe) veya ilam (mahkeme kararı) olmayan alacaklı, alacak ipotek ya da rehinle de temin edilmemişse, ancak ilamsız takip açabilir. Borcun mevcut olmadığı, ödendiği, ertelendiği, zamanaşımına uğradığı, takas, faiz oranına itiraz, yetki itirazı, takibin mükerrer olduğu gibi itirazlar borca itiraz niteliğindedir.


Tarafımıza gönderilen kambiyo (çek-senet ) takibine ilişkin ödeme emrine itiraz süremiz gündür. Dolayısıyla icra müdürlüğüne yapılan itirazların yasal bir. YARGITAY HUKUK GENEL KURULU E. Tarafları gün içinde duruşmaya çağırır8.


Kambiyo senetlerinde borca itiraz davası

Eğer duruşma sonrasında borcun itfa edildiği, ertelendiği sonucuna varırsa yani taraflardan biri bunu resmi bir belge ile veya imzası alacaklı. Takibin kesinleşmesinden sonra alacaklı, borçlunun mallarının haczedilmesini talep edebilir. Müvekkil şirketin, takibe konu senetten dolayı davalıya hiçbir borcu bulunmamaktadır. Bu nedenle, borcun tamamına itiraz ediyoruz.


Davalı taraf, takibe konu senet dışında olan alacakları nedeniyle işbu takibi yapmış olabilirler. Müvekkilimizin, takibe konu bono haricinde de. BORCA KISMİ İTİRAZIMIZ.


Sayfamızda kısa bir not düerek Yargıtay 12. Hukuk Dairesinin 13. TİRAZ EDEN (BORÇLU) : Adı ve Soyadı, T.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.