21 Kasım 2017 Salı

Aile ikamet izni sorgulama

Aynı zamanda ikamet izni uzatma ve ikamet izni sorgulama işlemleri de il göç idaresinden ve online otomasyon sisteminden yapılmaktadır. Gönderilen evraklar değerlendirmeye alınır ve sonuç olumlu ya da olumsuz sonuçlanır. Sanal Klavye Kullan.


AİLE İKAMET İZNİ (İLK BAŞVURU). Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun ila üncü maddelerinde kısa dönem ikamet izni düzenlenmiştir. BİLGİLENDİRME CANLI YAYINI - Duration: 49:27. Oturum izni olarak geçen bu ikamet tezkeresi kısa dönem ikamet izni, öğrenci ikamet izni, uzun dönem ikamet izni, aile ikamet izni ve insani ikamet izni şeklinde verilir.


Fakat vize ya da vize muafiyeti süresi. Aile statüsünde yer alan yabancı uyruklulara verilmektedir. PTT ikamet izni sorgulaması için PTT kanallarından bilgi edinilebilir. Yabancı uyrukluya izin kanunun “destekleyici” olarak bahsettiği kişi üzerinden verilmektedir.


Aile ikamet izni sorgulama

Başvuru yapılacak ikamet izni türünün belirlenmesinden sonra amacına uygun belgelerin hazırlanması gerekir. Türkiye’ye yeni gelen ve Türkiye’de yasal olarak seneyi doldurmayan. Aile ikamet izni için ilk başvuru belgeleri güncellenmiş olarak eklenmelidir.


Yine aynı sistem üzerinden yani e- ikamet üzerinden. Aile İkamet İzni Nasıl Alabilirsiniz!


Türk vatandaşı ile evli yabancı kişiler, resmi olarak evlendikten sonra aile ikamet izni başvurusunda bulunabilirler. Ancak yaşını dolduran ve halen ortaöğretim seviyesinde eğitimine devam eden öğrencilerin ikamet izni alması gerekmektedir.


Göç idaresi online randevu, E- ikamet, ilk başvuru, uzatma başvurusu, aile ikamet izni, ögrenci ikamet izni danışmanlık bürosu. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Taşra Teşkilatı İletişim Bİlgileri.


Destekleyici kendi üzerinden eşine ikamet izni alabileceği gibi. Randevu almak isteyen yabancı uyruklu vatandaşlar, ikamet izni başvuru formunu doldurmaya başlamadan önce mutlaka Türkiye’de.


Sorgulama PTT Gönderi Takip Tahdit Kodu Sorgulama. Bu hizmeti kullanarak, İkamet İzni Kişisel Bilginizi sorgulayabilirsiniz. Henüz kimliğinizi doğrulamadınız.


Bu hizmetten faydalanmak için, aşağıdaki kimlik doğrulama yöntemlerinden sizin için uygun olan bir tanesini kullanarak sisteme giriş yapmış olmanız gerekmektedir. Ancak, yabancının tüm çocuklarına aile ikamet izni verilebilir).


Aile ikamet izni sorgulama

Kendisinin veya eşinin ergin olmayan veya bağımlı yabancı çocuğuna( çocukların aile ikamet izni taleplerinde ülkemiz dışında varsa ortak velayet bulunan anne veya babanın muvafakatleri olmalıdır). Bu sorgulama işlemi belirlenen kriterlere göre yapılmaktadır.


Misal şöyle diyelim, yabancı ilk defa ikamet için başvuru yaptıysa ayrı bir sorgulama, süre uzatma işlemi için ise ayrı sorgulama yapmanız gerekir. Bu izni destekleyici kişilerin yabancı eşleri ve eşe bağlı fakat kendinden olmayan çocukları için alınması gereken izin çeşididir. Devlete göre, yabancı vatandaşlar aile oturma izninden faydalanabilmek için başvurup yabancının destekleyicisi olarak Türkiye.


En az üç yıl aile ikamet izniyle Türkiye’de kalmış olanlardan yaşını tamamlayanlar, talep etmeleri hâlinde bu izinlerini kısa dönem ikamet iznine dönüştürebilir veya şartlarını sağladıkları başka bir ikamet izni çeşidine geçebilirler. Yabancıların Çalışma İzni, Turizm İşletme Belgesi, Teşvik Belgesi, Gıda Sicil Sertifikası ve diğer bir çok konuda bilgi verilmektedir.


Aile ikamet izni sorgulama

Turizm bölgelerimiz dışında kalan (İstanbul, İzmir, Antalya, Muğla ve kıyı şeridi illerimizin haricinde ikamet edecek yabancılar) bir veya iki senelik ikamet izni alamayabilirler) 2. Uzun Dönem İkamet İzni. Ticareti Mağdurları İçin İkamet İzni.


Yazının etiketleri: ikamet izni başvuru formu göç idaresi, ikamet izni sorgulama, kısa dönem ikamet izni gerekli belgeler, ikamet tezkeresi için gerekli belgeler, ikamet tezkeresi uzatma için gerekli belgeler,kısa dönem ikamet izni randevu, ikamet izni başvuru formu, oturma izni randevu, oturma izni sorgulama, yabancı oturma izni randevu,oturma izni nedir,oturma izni danışmanlık. KURUMSAL YATIRIM DANIŞMANLIK.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.