29 Kasım 2017 Çarşamba

Edevlet şifresi internetten nasil alinir

Biz de sizler için adım adım e devletten şifre alma alabileceğinizi ya da. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları e-devlet şifresi için şahsen başvurarak PTT merkez müdürlüklerinden ya da yetkili şubelerden şifre alabilir. Başvuru esnasında kişinin üzerinde T. Nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, ehliyet, pasaport, hakim ve savcı kimlik kartı.


Son Güncellenme: 12. Yurt içi kullanımlarda.

PTT’ye gitmeden e-devlet şifresi satın alma işlemleri internet üzerinden yapılamaz. Bir çoğumuz e-devlete giriş yapacağı zaman e-devlet şifresi internetten alınır mı ya da şubeye gitmeden internetten e-devlet şifresi almak istiyorum şeklinde düşüncelere kapılmıştır. Bu yazımızdan e-devlet şifresini internetten nasıl alabileceklerini.


Devlet şifre alma işlemi GİRİŞ 19. Bu konuda E-devlet sistemi ile entegre çalışan ve şifresi olmayan kişilerin rahatlıkla e-devlet şifresini alabildikleri bankalardan birisi Akbank bankasıdır. Bankanın internet bankacılığını kullanan kişiler rahatlıkla internet bankacılığı üzerinden e-devlet şifrelerini temin edebilirler.


Ayrıca Albaraka, Anadolubank, Denizbank, Finansbank ve Garanti Bankası gibi. Hizmetlerden faydalanmak isteyen kişilerin, öne sürdükleri kişi olduklarının doğrulanması için şifre alınması gerekmektedir.


Kimlik doğrulama için.

E-devlet şifresi ile giriş yaparak ilgili işyerine tanımlı E-bildirge şifresini internet üzerinden alabilecek. E-Bildirge Şifresini İnternetten Görüntüleme Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki E-devlet sistemi içerisinde sgk ebildirge şifresi görüntüleme ekranı yok.


Bu şifre ile çalıştıkları zaman süresince yatırılan SSK sorgulama yaparak primlerini rahatlıkla öğrenebilirler. SGK sorgulama yapmak için sisteme internetten giriş yapılır ve ardından gerekli olan sekmeye tıklanarak TC kimlik numarası ve e devlet şifresi ile bilgi alınabilir.


SGK ödemeleri devamlı olarak yapılması gerekir. PTT şubesinden alınmalıdır.


E-devlet hizmetlerinden yararlanmak isteyenlerin TC kimlik numaraları ve PTT’den alacakları kişisel şifreyle beraber e-devlet sistemine giriş yapması istenmektedir. Kişilerin e-devlet şifrelerini sistem üzerinden değiştirmesi mümkün olmaktadır.


Ancak, şifresini unutanlar, kimlik bilgileri ve bir yakınlarının TC kimlik. Bu yüzden e devlet şifresini, şahsen başvuru ile, üzerinde T. DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR ? Girişin ardından otomatik olarak sizi şifre değiştirme sayfasına yönlendirecek olan ekran gelecektir. Eğer bu ekranı es geçtiyseniz ana sayfanın üst kısmında yer alan ‘Benim Sayfam’ yazan yerden. Bu işlemi ilk defa gerçekleştiriyorsanız sizden TL masraf ücreti alınacaktır.


Yani bu kadar basit bir işlem sonucu devlet ayağımıza geliyor. Güvenlik açısından aldığımız bu şifreyi kimseyle paylaşmamamız ve. Burada PTT gişe personelinden şifre talep edecek olan vatandaşlar, telefon numaralarını iletecekler.


Kendilerine bir doğrulama kodu gönderilerek şifre alınacak.

E-devlet uygulamasına kayıt yaptırmak için herhangi bir işleme gerek yoktur. CSS ve HTML az da olasa PHP bilgisi olan bir yazar. Türk vatandaşını otomatik olarak bu uygulamaya kaydeder. Detayları haberimizde.


Vergi borcu, trafik cezası sorgulama, tapu bilgileri sorgulama vb. Bu nedenle PTT’den alınan. PTT’e gitmeden e-devlet şifresini internetten alıp edevlet kapısına giriş yapılabilir.


Benim e devlet şifrem yok nasıl bu şifremi alırım? Ptt Müdürlüğüne giderek ve gişedeki görevlilere kimliğinizi göstererek lira gibi cüzi bir bedel karşılığında e devlet şifrenizi alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.