29 Kasım 2017 Çarşamba

Kontratı biten kiracı nasıl çıkarılır

Kiracıma kontratı bitmeden 1. Ayşegül Helvacıoğlu Comments Kategoriler Etiketler: iki haklı ihtar tahliye, kiracı evden nasıl çıkarılır, kiracı kaç ay kira ödemezse çıkarılır, kiracı kirayı ödemezse, kiracı kirayı ödemiyor ne yapmalıyım, kiracı nasıl tahliye edilir, kiracı tahliyesi nasıl olur, kiracının evden çıkarılması, kontratı biten kiracı nasıl çıkarılır. Peki sözleşmesi biten kiracıyı nasıl çıkarabilirsiniz?


Tahliye taahhütnamesi kiracıyı, kiraladığı gayrimenkulden tahliye etmenin en masrafsız, en kolay, en çabuk ve en etkili yolu. Ancak yasal gerekçelerin doğması halinde çıkarabiliyor.


Kontratı biten kiracı nasıl çıkarılır

Cvp: kontratı biten kiracıyı nasıl cıkarabilirim! Kendi cıkana kadar oturabilir. Adamı evden cıkarman çok zor. Sözleşmesi biten kiracı çıkarılabilir mi?


Kira Kontratı Nasıl Hazırlanır? Ev veya iş yeri kiralanacağı zaman kiracı ile mülk sahibi arasında yapılan yazılı anlaşmaya kira sözleşmesi veya diğer adıyla kira kontratı denir.


Tarafların noterde imzaladıkları kira kontratı, şahitler huzurunda da imzalanabiliyor. Kontratı bittiği halde evden çıkmayan kiracılar için kafalarda kontratı biten kiracı nasıl çıkarılır ? Kiraya veren ev sahibi kira sözleşmesinde sona erdiği belli özellikte belgelerle ilamsız tahliye yolunu tercih etmektedir. Peki, kira sözleşmesi yoksa kiracı nasıl çıkarılır ? Bunun için kira ödendiğini gösteren bir dekont ibraz edilmesi yeterli oluyor.


Eğer buna cevap verirse cevabına. Türkiye’de milyon hanede oturan vatandaşlar kira ödüyor. Peki kira kontratı olmayan kiracı evden nasıl çıkarılır ? Bu kontratta tarafların hak ve.


Kontratı biten kiracı nasıl çıkarılır

Kontratı biten kiracının tahliyesi için, borçlar kanunu uyarınca bir düzenleme var. Buna göre, kiracı belirlenen süreli sözleşmenin süresi bitiminden, en az gün önce bildirimde bulunmalı (evi boşaltacağına dair).


Ev sahibi ile kiracı arasında yaşanan en önemli sorunlardan bir de evden çıkmama. Alacağınız evde kiracı oturması ikinci ev alımlarında sıklıkla karşılaşılan ve çeşitli problemler yaşanmasına sebep olan bir durumdur.


Kanunen kiracının ve yeni ev sahibinin çeşitli hakları mevcut olmakla birlikte, mevzuat ve genel uygulamaların kiracı lehine olduğu söylenebilir. Belirli süreli yapılan kira sözleşmelerinde kira sözleşmesinin bittiği tarih mutlaka sözleşmede yer almalıdır. Ev sahibinin, evin tahliyesini isteyebilmesi içinse, kendisi, eşi, alt soyu, üst soyu ve bakmakla yülümlü olduğu kişilere ait konut ihtiyacını öne sürmesi gerekir. Bu ihtiyaç sabitse, fesih kanundaki.


Kontratı biten kiracı nasıl çıkarılır

Bu yazılı anlaşmanın yapılmasıyla her iki tarafın da temel yükümlülüklerini yerine getirmesi gerekiyor. Bu yükümlülükler yerine getirilmediği zaman yasal bazı hakları kullanmak mümkün oluyor. Bu yasal hakların neler olduğu da kanunda açıkça belirtiliyor. Kiralayan kişi kirayı yatırdığına dair makbuzları elinde bulundurduğu sürece herhangi.


Merhaba, ev satin alacagim, kiraci eve yalan soyleyerek girmis ( eşim var demis, ev de aile apartmani oysaki adamin eşi alkol problemlerinden dolayi evi terk etmis) apartman. Bu durumlarda kiracı taşınmazı tahliye etmek zorundadır. Tahliye işleminin gerçekleşmemesi durumunda mahkeme kararı ve güvenlik güçleri yardımıyla taşınmaz cebr yoluyla tahliye edilir.


Yargı kararları bu konuya şöyle bir çözüm getirmiştir : Tahliye edilen evin aynı şartlarda ne kadar süre içerisinde kiraya verilebileceğini bilirkişiler vasıtasıyla tespit. Merak ettiğiniz tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.


Bu nedenle kira kontratının da yazılı olması bir zorunluluk değildir. Fakat bunun kesin bir sonuç olmadığını en başından söylemek gerekiyor. Evi satın aldığınız ilk günden itibaren ay içerisinde yasalar gereği evin tahliye edilmesi için ihtarname gönderebilirsiniz.


Noter ile birlikte ihtarname işlemlerini çok kısa sürede. Satın alınan evdeki kiracı nasıl çıkarılır ? Bir hevesle satın aldığınız dairenin içerisinde kiracı bulunduğunda, bir çok ev sahibi kiracıyı nasıl çıkaracağını bilememekte ve ne yapacağını şaşırır bir durumla devlet kurumlarının kapılarını aşındırmaktadır.


Aslında kiracınızı evinizden çok basit bir şekilde çıkarabileceğiniz zamana ihtiyacınızı vardır. Verilen bu süre içerisinde söz konusu miktar ödenmediyse, kiracıdan evin tahliye edilmesi isteniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.