25 Ocak 2018 Perşembe

Evde ezan nasıl okunur

Evde ezan nasıl okunur

Camide okunan ezan duyuluyorsa evlerde kılınacak namaz için ayrıca ezan okunmaz. Cenaze namazı ile vitir, bayram, teravih, yağmur duası namazı ve farz-ı ayın olmayan diğer namazlar için ezan okunmaz. Fakat ezan terkedilebilir, sadece ikamet de yeterlidir. Ezan neden okunur ? Cahillerin, çocukların ve kadınların ezan okumaları veya kamet getirmeleri mekruhtur.


Ditib Rastatt Merkez Camiinde 5. Ugurcan Cakmak mükemmel sesinden ezan. Ekrem Özdemir 119views. Bhutan Başkanının Efsane Ted konuşması. Gezi Önerileri 529views.


Bilal-i Habeşi tarafından sabah namazında, yüksekçe bir evin damında okundu. Bebeğin kulağına nasıl ezan okunur ? Toplam : kişi İyi Orta Kötü Güncelleme: 11. Bu gelenek peygamberimiz Hz. Muhammed’den (s.a.v) gelmekte ve uygulanmaktadır.


Yeni bebek sahibi olacak anne ve baba adayları, çocuklarına isim koyma konusunda dinimizin bu geleneğini uygularken nelere dikkat. Evde veya kırda tek başına kılınacak farz namazlar için, hem ezan, hem de ikâmet getirilmesi daha faziletlidir. Mahalle camiinde yapılan kamet evler için geçerlidir. Evde namaz kılan kişi kamet getirmese de olur.


Evde ezan nasıl okunur

Kamet getirirse daha iyidir. Birden fazla kaza namazı. Ancak sünnet, vitir, cenaze, teravih ve bayram namazlarında okunmaz.


Kaza namazı kılacak kişi tek bir ezan ve tek bir kamet getirdikten sonra peş peşe istediği kadar namaz kılabilir. Tek kamet yeterlidir. Peygamber Efendimiz bir savaştan dönerken gece Hz.


Bir camide, cemaatle vaktin namazı kılındıktan sonra, yeni bir cemaat oluştuğunda, aynı vakit namazının, cemaatle veya tek başına kılınması halinde, tekrar ezan ve kâmet okunmasına gerek yoktur. Sonrasında bana salat edin. Allah’ da onu on rahmet ile anar.


Beş vakit namaz için ezan okunur. Kuran-ı Kerim’de Maide ve Cuma surelerinde geçer. Vacip derecesine yakın bir müekket sünnet olup, müezzinin sesinin güzel olması yeğ tutulur. Cünüp kimsenin ezan ve ikamet okuması, kamet getirmesi, abdestsiz ikamet okumak, kadının, fâsıkın, sarhoşun, akılsız çocuğun ezan okumaları ve oturarak ezan okumak tahrimen mekruhtur.


Cevap: Yeni doğan çocuğa ezan ve kamet nasıl okunur duası varmı Hz. Bunların okuduğu ezanlar tekrar okunur. Ebu Rafi anlatıyor: "Hz. Hasan (ra) dünyaya geldi zaman Hz.


Bebeğe isim koyarken kulağına ezan ve kamet nasıl okunur ? Daha sonra bebeğin kulağına ezan ve kamet okunur. Selâ okunması bir nevi davet anlamını içerir. Müminlere bir ibadeti hatırlatmak veya bir olayın haberini vermek manasında okunur. Bir ölüm haberini vermek için sela okunur.


Evde ezan nasıl okunur

Cuma namazını hatırlatmak amacıyla Cuma ezanından önce ve Perşembe günleri yatsı ezanından önce okunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.