30 Ocak 2018 Salı

Mücbir sebep vergi takvimi

Vergi Usul Kanunu ile yeni vergi takvimi oluştu. Gelir İdaresi Başkanlığınca 24. Mücbir sebep hali kapsamına alınan 2. Bu gruba giren mükellefler için mücbir sebep hali, sokağa çıkma yasağının sona erdiği tarihte bitecektir. Maddesine göre mücbir sebep kapsamında olanlar) 01.


VUK Tebliği Yayımlandı.

Firmaları Hangi Vergileri Öder ? Binek Otomobillerde Gider Kısıtlaması. Asgari Ücreti Belirlendi Hesaplamalar KDV Hesaplama. MÜCBİR SEBEP ’E TABİ OLANLAR için.


Formatındaki Beyannamenin sadece vergi kısmı yazılacak: BEYAN. Yapılan düzenleme sonrasında, mali takvim oldukça karıştı. Grup mükellefler için mücbir sebep halinin son bulacağı tarih belli değildir.


Uygulayıcılara kolaylık olmasını düşünerek, kurumlar vergisi mükellefleri için mali takvimi Recep Bıyık sadeleştirerek özetledi.

Resmî Gazetede yayımlanan 5sıra no. Bu kapsamda mücbir sebep uygulamasından yararlanacak mükelleflerin, 22. Erteleme takvimi ve özet açıklamalar aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Tebliğde yapılan düzenlemeyle, yukarıda belirtilen mücbir sebep halinde olduğu kabul edilen kurumlarla ilgili bazı vergi ödevleri ertelendi.


Ancak mükelleflerin vergi dairesi kayıtlarındaki ana faaliyet kodu itibarıyla yukarıda belirtilen sektörler arasında bulunmamasına rağmen, ana faaliyet alanı olarak bu sektörlerden herhangi birisinde fiilen iştigal ettiğini ispat ve tevsik etmesi halinde, mükellefin mücbir sebep kapsamında olup olmadığının tespitinde ana faaliyet kodu yerine fiilen iştigal edilen ana. BRA - hırsızlık - direnme karari - mücbir sebep - Kaçırma - Hüküm niteliği - takvim yılı - İŞYERİ - Tebligat - VERGİ MÜFETTİŞİ kararı okumak için tıklayın.


Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Yeminli Mali Müşavir. Bilindiği gibi 5Seri No. Mart, Nisan ve Mayıs dönemlerine ait KDV, Muhtasar beyanname verme süreleri 27.


Söz konusu maddenin inci bendinde vergi ödevlerinden herhangi birinin yerine getirilmesine engel olacak derecede “ağır hastalık” hali, mücbir sebep halleri arasında gösterilmiştir. Ancak bu sreler, bazı sebeplerle kesilebilir veya durabilir.


Mcbir sebep de mkelleflerin vergi ödevlerini. Mükellefin vergi dairesi kayıtlarındaki ana faaliyet kodu itibarıyla birinci fıkradaki sektörler arasında bulunmamasına rağmen ana faaliyet alanı olarak bu sektörlerden herhangi birisinde fiilen iştigal ettiğini ispat ve tevsik etmesi halinde, mükellefin mücbir sebep kapsamında olup olmadığının tespitinde ana faaliyet kodu yerine fiilen iştigal edilen ana faaliyet.


Buna göre: “ Vergi alacağının doğduğu takvim yılını takip eden yılın başından başlayarak beş yıl içinde tarh ve mükellefe tebliğ edilmeyen vergiler zamanaşımına uğrar. Madde’de yazılı mücbir sebeplerden herhangi birinin varlığı halinde, bu sebep ortadan kalkıncaya kadar sürelerin işlemeyeceğine ve bu durumda tarh.


ATU ve ön kontrol raporuna dayalı iadeler hariç.

Sosyal güvenlik mevzuatı gereğince sigortalıların mücbir sebep dönemine ilişkin prime esas kazanç ve hizmet bilgilerinin Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile bildirilmesinin zorunlu olması durumunda mücbir sebep, bu beyannamelerin vergi kesintilerine ilişkin kısmının beyan ve ödeme sürelerinin ertelenmesi için geçerli olacaktır. Kanuna göre, mücbir sebebin başladığı tarihten sona erdiği tarihe kadar geçen sürede, mücbir sebepten yararlanan mükelleflerin vergi ödevleri ertelenmektedir.


Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından etkilendiği için mücbir sebep kapsamına alınan mükelleflerin, ertelenen vergi ödevlerini Temmuz Pazartesi gün sonuna kadar yerine getirmesi gerekiyor. Açıklanan sektörlerde faaliyet gösteren işyeri esnaf kişi ve kurumlara yönelik ekonomik tedbir paketi açıklandı. Paketin açıklanması ile beraber vatandaş mücbir sebep hali tanımını merak etmeye başladı.


Hazine ve Maliye Bakanı mücbir sebep hali kabul edilecek sektörleri açıkladı. Peki mücbir sebep hali nedir mücbir sebepler nelerdir hangi sektörler kapsama alındı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.