25 Nisan 2018 Çarşamba

Kİralanan taşınmazın tahliyesi talebi örneği

Kİralanan taşınmazın tahliyesi talebi örneği

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracının kira bedelini ödememesi halinde mal sahipleri, kiracı hakkında icra takibi başlatmak isteyebiliyor. Peki, kiralanan taşınmazın tahliyesi takip talebi nasıl yapılır? Yani, taşınmazın tahliyesi için, m. Kira süresinin bitmesi (YBK m.321) nedeniyle ilamsız tahliye için takip talebi yapılması ve içeriği de, kural olarak genel haciz yolu ile takipteki (m.58) gibidir (bkz : yuk. § 19).


CRA YOLU İLE TAKİP ÜÇ ŞEKİLDE OLMAKTADIR BUNLAR. KİRA SÖZLEŞMESİ BİTİMİ NEDENİ İLE TAHLİYE.


Ev sahipleri böyle durumlarda ödenmemiş kiraların ödenmesini ve taşınmazın tahliyesini istemektedirler. Dava sonunda ilamı icraya koyarak taşınmazın tah - liyesini isteyebilir, Kira bedelinin ödenmemesi veya kira süresinin bitmesi halinde kiralayan doğrudan icra dairesi aracılığıyla taşınmazın tahliyesini isteyebilir ki bu ilk yoldan daha kolay ve uygulamada en çok tercih edilen yoldur.


Alacaklı olan kiraya veren, kiranın ödenmesi ile birlikte aynı zamanda tahliyesini de istiyorsa, ilamsız tahliye takibi yapması gerekiyor. Birincisi kira bedelinin ödenmemesi ikincisi kiracının tahliye taahhüdü imzalamasıdır. Bu iki sebep dışında kiralanan taşınmazın tahliyesi için ilamsız icra yoluna başvurulamaz.


ARAMANIZLA İLGİLİ SONUÇ BULAMADIK ! Bizde olası benzer sonuçları sizin için listeledik. On yıllık kira sözleşmesinin feshi ihtarname ile gerçekleştirilebilir. Ancak öncesinde konu hakkında kısaca bilgi vereceğiz.


Kiracı tahliye ihtarnamesi örneği ! Günümüzde en çok karşılaştığımız sorunlardan biri de kiralanan taşınmazın kirasının ödenmemesidir. Bu husus aramızda düzenlenen kira sözleşmesine aykırıdır.


Bu yükümlülüğün tam ve zamanında yerine getirilmemesi kiracıyı temerrüde düşürür. Kira sözleşmesi, taşınmaz kullanımı nedeniyle kiracıya bir bedel ödeme yükümlülüğü yüklemektedir.


Bu kanun belediye teşkilatı olan yerler ile iskele, liman ve istasyon taşınmazlarına uygulanır. Kanunun 2ve 276. Tahliye davası sebepleri aşağıdaki şekilde özetlenebilir.


Yazılı tahliye taahhüdü olan kiralananlarda. Ancak, ev sahibi haklı gerekçelerinin olması halinde kiracısının tahliyesini isteyebiliyor.


Ev sahibinin mesken ihtiyacı var ise, evin el değiştirmesi söz konusu ise ve konutta zorunlu tadilat yapılacaksa bunlar haklı. Bilindiği üzere konut ve çatılı işyeri kiralarında aydan uzun süreli düzenlenmiş belirli süreli veya belirsiz süreli kira kontratlarında dar anlamda kira ilişkisi kiraya veren tarafından yıllık uzama süresinin sonunda sona erdirilebilmektedir.


Kendisine tahliye ihtarını içeren (örnek nolu) ödeme emri tebliğ edilmemiş olan borçlunun, icra mahkemesinden tahliyesi istenemez. Bu rızanın alınması mümkün olmazsa veya eş haklı sebep olmaksızın rızasını vermekten kaçınırsa kiracı, hakimden bu konuda bir karar vermesini isteyebilir.


Kİralanan taşınmazın tahliyesi talebi örneği

Somut olayda, alacaklı tarafından, yazılı kira sözleşmesi ile kiralanan taşınmazın kira süresinin bitmesi sebebiyle tahliyesi talebiyle ilamsız icra takibine başlandığı, borçluya örnek numaralı tahliye emrinin 13. Aksi durumda, taşınmazın tahliyesi ve ödenmemiş kira bedellerinin tahsili için müdahalenin men’i ve ecri misil davaları açılacağı, ödenmeyen kira bedelleri için işbu ihtarın tarafınıza tebliğ tarihinden itibaren işlemek üzere yasal faiz işletileceği, ileride açılacak davalarda yargılama giderleri ve ücret-i vekâlet ile sair masrafların da tarafınıza.


Biraz da şansınıza göre şekillenebilen bir durum. Eğer eşyalarını kendileri taşıyıp çıkarırsalar şanslısınız. Taşınmazın icra yolu ile tahliyesi Meslektaşların Soruları. Dava sonucu kiraya veren lehine oluşan bir kararda kiracının taşınmazı tahliyesi talep edilir.


Ancak kiralanan taşınmazın icra yoluyla tahliyesinde (KTİYT) istisnai olarak bir şeyin yapılması (bir yükümlülüğün yerine getirilmesi) ilamsız icraya konu olmaktadır. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU HUKUK BÖLÜMÜ ADALET PROGRAMI KİRALANAN TAŞINMAZIN DAVA YOLUYLA TAHLİYESİ (Yönlendirilmiş Çalışma) Hazırlayan: Neslihan Barış Danışman: Öğr.


Kİralanan taşınmazın tahliyesi talebi örneği

Kiralanan taşınmazların tahliyesi olağan koşullarda mahkemeye başvurularak yapılabildiği gibi, icra dairesine başvurarak da tahliye işlemi yapılabilir. Kiralanan taşınmazlar, kira bedellerinin ödenmemesi veya kira sözleşmesinin süresinin sona ermesi nedeniyle başvurulacak ilamsız takip yollarıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.