26 Haziran 2018 Salı

Cezayir evlilik gelenekleri

Yerel bir otel, aynı odada kalmaya çalışan bir çiftin evlilik onayı isteyebilir. Berberiler bölgenin en eski sakinleridir. Cezayirli biri ile evlilik konusunda gözlemlerimi, bu işin mantıklı olup olmadığını ve evraklarıyla ilgili idari kısmını bu yazımda sizinle paylaşmak istedim. Onların bildiği ve uzun süre sömürgeciliğe direnmeye çalışan toplumsal örgütlenmenin, hızlı sanayileşme ve kentleşmeyle birlikte yokolacağının farkındaydılar.


Benim hiçbir şekilde sürmesini istemediğim bu örgütlenme biçimi gene de herkese, hatta kadınlara bile bünyesinde belirli bir. Geleneksel düğünlerinin ulusal kurtuluş ile beraber yeniden özgürce yapılabileceği vurgulanıyor. Ulusal mücadele için silahları dahi olmadığı için. Hint Düğünleri gelenekleri diğer tüm ülkelerin geleneklerini fersah fersah aşacak cinsten.


Günlerce süren Hint düğünlerinde gerçekleşen sıra dışı gelenekleri birlikte keşfedelim! Türkiye’deki düğün adetlerini yakından tanıyoruz. Haydi beraber dünyadaki ilginç evlilik adetlerine göz atalım. Finlandiya Düğün Gelenekleri.


Bu ülkede evlenen kadınlar düğünde altın bir taç takıyor. Düğün sonunda gelin bekar arkadaşlarından birisine tacını veriyor.


Cezayir evlilik gelenekleri

Tacı alan kızın evlilik sırasının geldiğine inanılıyor. Her ne kadar farklı batı kültürü Çin’deki düğün adetleri üstünde de etki gösterse de, Çin’de evlilik gelenekleri hala daha Çin kültürünün çok önemli bir parçası. Emre Dayioglu 164views. Dede cezayir oyunu erik dalıyla yarışıyor Algeria - Duration: 3:48.


Bu durum gelenekleri de etkiliyor. Evlilik ritüelleri, cenaze seromonileri hatta yemek yeme şekilleri bile değişebiliyor.


Endonezya’da evlendikten sonra gün boyunca tuvalete gidilmesi yasakken, Hindistan’da ise tuvalet kağıdı kullanılmıyor. Evlilik hayatlarının ilk ayı boyunca yeni evliler her gün İngilizce mead denilen ballı şarap liköründen birer bardak içerdi.


Balayı kelimesindeki bal doğrudan ballı şarap liköründen gelmekteyken, aya kötümser bir mana atfedilmektedir. Vinca Latince “yenmek” anlamına gelen w’ncere’den gelir. Minör “küçük”, majör “büyük” demek.


En az iki kadının tanıklığının bir erkeğe eşit olduğu bu yasaya göre, genç kızlar ailenin erkeğinin yazılı izni olmadan evlenemiyor. Erkeklerin birden fazla kadınla evlilik ve istedikleri anda koşulsuz boşanma. Japon kültürü Antik Çağ'da büyük ölçüde özgündü. Cezayir Menekşesi Zakkumgiller familyasındandır.


Cezayir evlilik gelenekleri

Japonya, binlerce yıldır yeni katmanlar oluşturan çok katmanlı ve karmaşık bir kültür yapısına sahiptir. Eskiden Konya’lı bir ailenin dört mevsimine göre ayrılmış bir takım adet ve gelenekleri vardı.


Bunlar halen bazı yerli ailelerde kısmın görülmektedir. Nisan ayının ortalarından sonra ev işleri artardı. Evvela sobalar sökülür, temizlenir, rutubetsiz bir yerde saklanır. Sıra halıların temizlenmesine gelirdi ki, ev halkı ile beraber komşuların yardımı.


Cezayir evlilik gelenekleri

Afrika Evlilik Gelenekleri. Kıtanın bazı bölgelerinde damat adayı kızı ailesinden istedikten sonra kızın ailesi teklifi kabul ederse kızlarına para ve fıstık verir.


Gelin adayı, fıstığı önce damatla bölüşür. Eğer Ghana'da bir kadın, evlilik dışı bir ilişki yaşadıysa, kalabalık bir grup evinin etrafından toplanıyor.


Daha sonra çiftin birleşmesine yardımcı olan. Hepsi baykuş gibi "huu huu huu" diye sesler çıkarıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.