26 Haziran 2018 Salı

Kaçak yapı yıkım kararı örneği

Kendi arazimiz üzerine yapmış olduğumuz yapının kaçak yapı olarak denetlenip İmar barışından iptali ve yapı kayıt belgesi iptali gerçekleşmiştir. Yıkım kararı açıklanmış ve 11. Yapı tatil zaptında yazılı olanlar dışında bir aykırılık nedeniyle, önceki zapta dayanılarak kaçak yapı yıkım kararı verilemiyor. Yine kaçak yapı yıkım kararı için, aykırılığın giderilmediğinin de tespit edilmiş olması gerekiyor.


Verilen sürede aykırılığın giderilmediği tespit edilmedikçe de yıkım kararı verilemiyor. Emlak 3sitemizde yayınlanan tüm materyalin her hakkı saklıdır.

Aktif Kaynak linki gösterilse dahi, haberlerin bir kısmı veya tamamı alıntılanamaz. Amaç ve Kapsamı Yapı, insanoğlunun yaratılışından bu tarafa, barınma ve korunma ihtiyaçlarının bir gereksini olarak ortaya çıkmıştır.


Karakol Zaptı : 07. Yaylalarda yıkım kararı alındı ;Trabzon, Rize, Giresun ve Gümüşhane illerinin valilikleri harekete geçti. Aldığı karar bir kez daha mahkemeden dönen belediye bu kez, kaçak yapı için yıkım kararı aldı. Haziran’da Encümen kararı ile, söz konusu yapının yıkılmasına karar verildi.


Belediyenin bu kararı, Haziran’da yargıya taşındı. Dosyaya bakan İstanbul 4.

Bugünlerde ihalemiz sonuçlanıyor, itiraz süreci şu anda devam. Belediyelere yıkım çağrısı Antalya’da uydu destekli kaçak yapı denetimi sürüyor. Tespit edilen bin 5kaçak yapıdan bin 100’ü yıkıldı.


Dava Dilekçesi Örneği. Bu haberi paylaşın. Antalya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de anılan kararı ilgili kurumlara gönderdi. Yazışmalara göre Kaş Belediyesi, hem Hidayet Koyu hem de ilçedeki diğer kaçak yapıların yıkımı için en son Ağustos günü ihale düzenledi.


Ancak ihaleye teklif veren olmadığı öğrenildi. Kaçak Yapı haberi bulunmuştur. Ekipler, yıkım yapmadan mahalleden ayrıldı.


TIR üzerinde kepçenin mahalleye girdiğini gören bazı kişiler sinir krizi geçirip, gözyaşı döktü. Koruma alanlarında en çok kaçak yapı 2ile Kaş ilçesinde bulunuyor. Bodrum ve Muğla genelinde bin binanın yapı kayıt belgesi iptal edildi, 8yapı için yıkım kararı alındı Kenan GÜRBÜZ Giriş Tarihi: 13.


Bodrum, Marmaris, Ortaca ve Fethiye olmak üzere tüm ilçelerde belirlenen bin 5yapı belirli aralıklarla yıkılacak. Ayrıca kaçak yapı olarak tanımlanan bir diğer işlem de ruhsatlı alınmasına rağmen inşaatın sunulan projeye uygun yapılmaması anlamına gelir. Gündem Güncelleme: - 16:Alanya’da yüzlerce kaçak yapı için yıkım kararı verildi!


Kanunu’nun 32’nci maddesine göre öncelikle yukarıda belirtilmiş olan işlemlerin.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, yıkım kararı verilen 5kaçak yapıdan 19’unun bulunduğu Söğüt Mahallesi’nde yıkım gerginliği yaşandı. Kırsal mahalle sakinleri, tebligata uymayan yapıdan 4’ünü yıkmak için jandarma eşliğinde mahalleye gelen ekiplerin girişine. Yapı Kayıt Belgesi iptal edilen yapı “imar mevzuatına aykırı” yapı konumuna düşmektedir. Yapılan bu işlemlerin üzerine inşaatı devam eden Varyap yetkilileri konuyla ilgili mahkemelik olmuştu.


Bin sahiplerinin yürütmeyi durdurma kararı alarak gün süreyle yıkımı durdururken, günlük süreçte yapılacak incelemeler sonucu bu binaların akıbetinin belli olacağı belirtiliyor. Bodrum Belediyesi ise projeye mühür vurmuş ve yapı kontrol belgesi vermemişti. Bakanı Murat Kurum ayrıca açıklamalarında kaçak yapı inşa edilen binaları yapanları ve bunlara müsaade eden belediyeleri de uyardı.


Durdurma, yapı tatil zaptının yapı yerine asılmasıyla yapı sahibine tebliğ edilmiş sayılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.