31 Ağustos 2018 Cuma

Avukata yeşil pasaport

Yeşil pasaport yazı dizimde yeni bir yazıyla daha karşınızdayım. Son günlerde çıkan haberlerle beraber bu yazıyı yazma ihtiyacı hissettim. Baroya kayıtlı en az yıllık avukatlar yeşil pasaport alabilecek.


Devamında görüyoruz ki tek tek avukatlara yeşil pasaport ama barolara kırmızı kart! Avukatlara yeşil pasaport kriterleri neler? Ek gelir elde etmek içinse taksicilik mesleği avukatlıkla çelişeceğinden, boş zamanlarınızı günah keçisi ilan etmeye bayıldığımız Metin.


Bu yeşil pasaport enflasyonu nedeniyle, Türkiye’nin verdiği yeşil pasaportların hareket imkanı ve itibarı değer yitirmeye başlıyor AB ülkeleri nezdinde giderek. Niye her şeyi, her kuralı, her standardı, her geleneği, her teamülü istismara, yozlaştırmaya, kötüye kullanmaya bu kadar eğilimli bir toplum haline geldik anlamak zor.


Yeşil Pasaport Başvuruları Nufus İlçe Müdürlüklerinde YAPILAMAMAKTADIR. Sadece bulunduğunuz İL NUFUS Müdürlüklerine başvuru yapabilirsiniz.


AK Parti, muhalefet partilerine sunduğu yargı reformu taslak metnini kanun teklifi haline getirerek Meclis’e sundu. Yargının kurucu unsuru olan savunmayı temsil eden avukatların mesleklerini daha rahat yapmalarına yönelik yeni uygulamalar da ele alınacak.


Avukata yeşil pasaport

Hususi yani yeşil pasaport olarak bilinen imkânın avukatlara da getirileceğini açıkladı. Bilindiği üzere, diğer pasaport türlerinde olduğu gibi, hususi damgalı pasaport hamilleri, bu pasaportları turistik amaçlı seyahatlerinde de kullanıyorlar. Evet, %135’i Hayır cevabını verirken %5’lik bir kesim konu hakkında kararsızlığını dile getirdi. Peki, kimlere verilir?


Aslında kamu görevlilerinin sadece %4’lük bir bölümü yeşil pasaporta adaydır. Geçen senenin en fazlaca konuşulan mevzularından bir tanesi de avukatlara yeşil geçişlik uygulamasıydı. Yıl süresince konuşulan bu gelişmeye gore bazı şartlara yerine getiren avukatlara yeşil geçişlik verilecekti.


Geçen yıl ekim ayında Yargı Reformu Strateji Belgesinin ilk paketiyle gündeme gelen mevzu yasalaşmıştı. Pakette öne çıkanlar avukatlara yeşil pasaport hakkı, yargılamaların hızlandırılması ile gazeteci ve akademisyenlerin yargılandığı terörle mücadele ve ceza kanunu maddelerinde değişiklik yer alıyor. AKP’nin MHP’ye sunduğu yargı paketi maddeden oluşuyor.


Pakette, toplam kanunda değişiklik öngörülüyor. Ahmet Işık," Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında belirlenen amaç ve hedefler doğrultusunda düzenlemeler içeren Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.


Avukata yeşil pasaport

Yakında yeşil pasaportun anlamı kalmayacak. Bizimkilerde bunu asmak icin Pembe Pasaport. Bakanlığının yönetmeliğine göre, avukatlara hususi damgalı pasaport olarak bilinen " yeşil pasaport " verilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Bu kapsamda, barolar.


CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, mesleğinde yılını dolduran avukatların hususi pasaport alabilmesi için kanun teklifi verdi. Başka avukatları da geziyor fakat fiyat hiç düşmüyor diğer gittiği yerler de daha yüksek ücret söylüyorlar.


KİMLER HUSUSİ ( YEŞİL ) PASAPORT ALABİLİRLER Bu pasaport, yasama görevinde bulunan eski üyeler, eski bakanlar ile birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan ve bu kadrolar karşılık gösterilmek veya T. Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri bu derecelerden kesilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalıştırılan devlet memurları ve diğer kamu. Avukatın vergi usul kanuna göre serbest meslek mensubu sayılması ayrı işinin kamuya ait olması ayrı mesele.


Avukata vazifesi başında, hacizde veya duruşmada vs. TBMM Adalet Komisyonu kamuoyunda 1. NOTERE AVUKATA YEŞİL PASAPORT Sayfa Yayın Adı Yayın Tarihi Küpür Sayfa Referans No Etki Tiraj Renk STxCM Vatan 15. Notere avukata yesil pasaport ADALET Bekir Bozdag, avukatlar ve noterlere ye§il.


Tag Archives: avukata yeşil pasaport. Yeni yargı paketi taslağı ve avukatlara yeşil pasaport artı belli oldu. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, en az yıllık avukatların da yeşil pasaport alabilmesi için kanun teklifi verdi.


Avukata yeşil pasaport

Teklife göre, yıldan fazla serbest avukat olarak baroya kayıtlı çalışanlar, yeşil pasaport alabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.