29 Ağustos 2018 Çarşamba

Kepekli bisküviler kilo yaparmı

Kepekli Ekmek Karbonhidrat İçerir. Kepek ekmeğindeki karbonhidratlar vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlar. Bir dilim kepekli ekmek yaklaşık gram karbonhidrat içerir.


Bu karbonhidratların glisemik indekside. Light bisküviler kilo aldırır mı? Merhaba arkadaşlar, bu yazımı toplumda yaygın olan büyük bir yanılgıyı ortadan kaldırmak amacıyla yazıyorum. Yurdum insanında öyle bir algı oluştu veya oluşturuldu ki, sanki üzerinde diyet veya light yazan tüm ürünleri istediğimiz kadar yiyebilir ve yine de kilo verebiliriz zannedildi.


Fazla kilolar hem estetik açıdan hoş durmaz hemde sağlık açısından çeşitli sorunları beraberinde getirir. Sürekli olarak enerji. Karbonhidrat bakımından oldukça zengin içeriğe sahip olan bisküviler kalori bakımından da oldukça yüksektir.


Kepekli bisküviler kilo yaparmı

Bisküvi kilo aldırır mı? Besleyici değeri oldukça düşük olan bisküviler bu. Paket Eti Form Mısır ve Pirinç Patlağı 1Kaloridir. Dikkat ve konsantrasyonun artması için mutlaka, antioksidandan zengin ve omega yağ asitlerini içeren bir beslenme planı.


Yulaflı besinlerin sağlığa faydalı ve zayıflamaya yardımcı olduğu bilinmektedir. Fakat bisküvilerin içerisinde krema, çikolata, şeker ve hamur işi olduğundan dolayı kalorisi çoktur. Bir adet (tane) yulaflı bisküvide ise yaklaşık kalori vardır. Yani normal yulaflı bisküviler neredeyse tatlı ve pastalara yakın.


Kepekli bisküviler kilo yaparmı

Kahvaltı ve ara öğünlerinizde yoğurtla ya da sade olarak tüketebilirsiniz. Genellikle kepekli ekmeğin beyaz ekmeğe göre çok daha masum olduğu, hafif olduğu, kalorisinin çok daha az olduğu düşünülür. Bu yüzden yemek yerken ya da yemek sonrasında ekmek üzerine sohbetlerde genelde şöyle düşünülür: “3-dilim yedim ekmek yerim ama kepek ekmeği yediğim için kilo almam.


Uzmanlara sorduk, bisküvi diyeti tartışmaya neden. Yoğurtlu makarna kilo aldırırmı, kepekli makarna kilo aldırır mı, yağsız makarna kilo aldırır mı? Bu ve benzeri soruların cevapları hep aynı noktaya çıkıyor. Makarna kilo aldırmaz!


Yeter ki beslenme biçiminizde doğru tüketin. Aşağıda makarna salatası kilo yaparmı, yoğurtlu makarna kilo aldırırmı, kepekli makarna kilo aldırır mı, yağsız makarna kilo aldırır. Sağlıklı beslenerek rahatça kilo vermen mümkün. Evden, kepekli ya da tam buğday ekmeğinden yapılmış sandviç götürebilirsin.


Kepekli bisküviler kilo yaparmı

Yanında ceviz, badem olabilir. Abur cubur tüketimini kaldırabilirsiniz. Yürüyüş için de hiç yoktan eve gelmeden dakikalık yol önce insen bile etkisini görürsün.


Ancak yürüyemem dersen evde. Ayrıca kepekli ekmek uzun süre taze kalma özelliğine de sahiptir. Bayat ekmek derdinden de kurtulmuş. Bu nedenle öğünlerinizde ekmek yerine en fazla tane galeta yiyebilirsiniz.


Daha fazla tüketmeniz ise kilo vermenizden çok kilo almanıza neden olacağı için mutlaka kıvamında tüketmeye gayret edin. Bulgur pilavı nasıl yapılır? Yarım su bardağı bulguru bir su bardağı suyla dk kaynatın.


Sonra bir dk daha bekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.