Ağacı Bilgisi seçilirse, maliyetler Ürün Ağacında tanımlanan maliyet bilgilerine göre hesaplanır. Planlanan İş Emri Bilgisi seçilirse girilen tarih aralığında bulunan ve planlanan iş emirlerindeki maliyet bilgilerine göre hesaplama yapılır.
Ağacının tek seviyeden oluştuğu, yani sadece ürün ve ürünü oluşturan parçaların yer aldığı Ürün Ağaçlarına “parça listesi” adı da verilir. Nihai ürünün imalatında kullanılan tüm bileşenlerin gösterildiği Ürün Ağacı yapısı Çok-Seviyeli Ürün Ağaçları olarak adlandırılmaktadır.
Bu modül, yalnızca ürün ve hizmetlerin maliyetlerini ölçmek için değil aynı zamanda farklı koşullardaki maliyetleri karşılaştırmak amacı ile de kullanılabilir. PatroFİN çok gelişmiş ama bir o kadar da kullanımı kolay üretim sistemi sunar.
PatroFIN, maliyet yüklemelerini, birim maliyet hesaplamalarını, stok hareketlerini ve tüm maliyet muhasebesi işlemlerini sizin yerinize anlık ve entegre olarak yapar. Uyumsoft ERP Standart (ilk) Maliyetlendirme fonksiyonu ile ürün ağacı, rota ve istatistiksel birim maliyetlerini kullanarak aktivite tabanlı ön maliyetlerinizi hesaplayabilir, ürününüzün tasarımdan satışa kadar süren ürün geliştirme sürecinde maliyet analizlerinizi oluşturabilirsiniz.
Maliyet muhasebesi, üretilen ürün ve hizmetlerin maliyetini oluşturan tüm kalemlerin hesaplanmasıdır. Bu muhasebe yöntemi ile maliyet türleri, oluşan yerler, ilgili olan tüm mamuller ve hizmetler belirlenir ve izlenmesi amacıyla bir hesap kaydı oluşturulur.
Bunun dışında bu ürün ağacına dahil olmayan yani esas üretim yeriyle ilgisi olmayan bir aktiviteyi buna dahil ettiğimizde bir birimlik mamulü üretmek için katlanılan fedakarlıkların ölçüsünü doğru hesaplayamayız. Kapsamlı maliyet muhasebesi ile ekibiniz, ürün ve faaliyetlerin maliyet etkinliğini ölçebilir, karar vermeyi geliştirir ve şirketinizin başarısını yönlendirir.
Abas ERP sadece mallarınızın ve hizmetlerinizin maliyetini izlemekle kalmaz aynı zamanda farklı koşullardaki maliyetleri karşılaştırmak için kullanabileceğiniz araçlar sağlar. MALİYET MUHASEBESİ Üretim Maliyet Yönetimi modülünde sonuçlar, muhasebeye otomatik olarak aktarılır.
Böylece yeni muhasebe belgeleri eklemeden maliyet hesaplarının kapanışları kontrol edilebilir. Mali muhasebeden Gelir Tablosu hesapları ile maliyet muhasebesinin maliyet türleri arasındaki bağlantılar veya maliyet merkezleri ve maliyet nesneleri için konsolidasyon yapılarının maliyet türleri de gösterebilirler.
Satış ve satış maliyetler. Maliyet nesnesi, bir ürün ya da ürün gurubu, bir departman olabileceği gibi bir faaliyet (aktivite) de olabilir. Maliyetlerin Sınıflandırılması Değişik kademedeki şirket yöneticileri farklı kararlar için farklı maliyet bilgilerine gereksinim duyarlar. Muhasebe-Maliye (68).
ERP Standart (İlk) Maliyetlendirme fonksiyonu ile ürün ağacı, rota ve istatistiksel birim maliyetlerini kullanarak aktivite tabanlı ön maliyetlerinizi hesaplayabilir, ürününüzün tasarımdan satışa kadar süren ürün geliştirme sürecinde maliyet analizlerinizi oluşturabilirsiniz. Böyle bir yönetim muhasebesi işlevi mamulün maliyetinin beklenen kârdan daha fazla kâr marjı koyduğunda piyasa fiyatının üstünde bir satış fiyatı politikası.
Ağacı, Bir ürünü oluşturan tüm parçaların listesine denir. NOT : Üretimde kullanılan miktar Fiili Miktardır.
Mamullerin maliyetini saptamak 2. Safha Maliyet Sistemi İle Sipariş Maliyet Sistemi Arasındaki Farklar 1-Üretilen mamuller açısından farklılık : Siparişte çok çeşitli mamul, safhada tek tip mamul üretilir. CAD kullanımı aktif ya da pasif konuma getirilebilir. Varsayılan değer olarak ürün ağacı taban miktarının, bir’in (1) dışında istenilen değerde ekranlara gelmesi, ve ürün ağacı durumunun (onaylı, onaysız, hol vd. olarak) sabitlenmesi sağlanabilir.
TL, nolu esas üretim gider yerinde 90. Maliyet verilerini analiz edebilir, özetleyebilir ve değerlendirebilirsiniz.
ERP içerisinde farklı aşamalarda farklı maliyet analizleri gerçekleştirebilirsiniz. Malzemelerin Tanımlanması 4. Eğitimimizde, maliyet muhasebesi uygulamaları öncelikle teorik olarak analiz edilerek, maliyet muhasebesinin mantığının pekişmesi sağlanacak daha sonra uygulamada karşılaşılan soru ve sorunlara yer verilerek interaktif bir ortam oluşturulacaktır.
EVRE MALİYET SİSTEMİ Birim Maliyetlerin Hesaplanması Tamamlanan birimlerin maliyeti, katlanılan toplam maliyetin toplam edeğer ürün miktarına bölünmesiyle hesaplanır. Maliyet unsurları için edeğer ürün miktarlarının farklı olması, birim maliyetlerin de her maliyet unsuru için ayrı olarak hesaplanmasını gerekli kılar.
Bağlant Hesapları: Finansal muhasebe ile maliyet muhasebesi arasında bağlantı kurmak amacı ile izlenen hesaplarıdır. MALZEME MALİYETLERİ Üretim aşamasında kullanılan bütün malzemeler ilk madde ve malzeme’dir.
Bunların parasal tutarları ilk madde ve malzeme’dir ve bu hesaba kaydedilir. Evre Maliyet Yöntemi - konulu yazımın devamı olan bu yazımda aşağıdaki örneğin incelenmesi SMMM adaylarına oldukça faydalı olacaktır. Modern yaklaşımlar (faaliyet tabanlı maliyet muhasebesi gibi) doğruya daha yakın sonuçlar verse de yalındeğildir. Kolay anlaşılır, uygulanır, doğruya yakın sonuç veren yalın bir maliyet muhasebe sistemi kurulabilir.
Oluşturulacak maliyet muhasebesi sistemini etkileyen faktörlere örnek olarak, içinde.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.