27 Eylül 2018 Perşembe

Mys damga vergisi hesaplama excel

Yararlı olması temennisiyle. Akitlerle ilgili kağıtlar A. Belli parayı ihtiva eden kağıtlar: 1. Kira mukavelenameleri (Mukavele süresine göre kira bedeli üzerinden) (Binde 89) 3. Yazılıp imzalanan, imza yerine geçen işaret konan ve belli bir konuyu ispat ile ibraz etmek için düzenlenen kağıtlardan alınan vergi türüne, damga vergisi denir.


Kira sözleşmelerinde adi kefalet olması halinde, kefalet ve kira damga vergisi oranları ayrı ayrı toplanır.

Kira sözleşmesinin müteselsil kefalet durumunu da içermesi halinde kefaletin damga vergisi oranı olan binde uygulanır. Bunun için kağıt türünü seçtikten sonra ilgili tutarı da girerek hesapla butonuna basınız. Binde damga vergisi otomatik olarak hesaplanacaktır.


EğitimTR - Türkiyenin Eğitim Sitesi. Noterde imzalanan bu sözleşme için belli oranlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. Unsubscribe from Harun Ürgen? Kimler Katılabilir.


Meslek mensuplarının işine yarayabilecek yararlı dosyalar sayfamız yeniden yayına alınmıştır. Katkıda bulunan tüm üyelerimize teşekkür ederiz.

Hesaplama Araçları. Oluşan dosya aktif excel programınız nerede tutuyorsanız o klasöre kaydeder. Sayfalara arası dolaşma butonlarla sağlanmıştır.


Aylık çalışma süresi gün, yıllık 3gün olarak dikkate alınmaktadır. MYS Harcama İşlemleri. Eğer damga vergisine tabi olmayan bir çalışan iseniz, damga vergisi sütununa girmeli veya ilgili oran değişikliğini yapmalısınız. Sözleşmeleri imzalayanlar damga vergisi ödemekle mükelleftir.


Bir nüshadan fazla olarak düzenlenen sözleşmelerin her nüshası ayrı ayrı aynı miktar veya oranda damga vergisine tabidir. O aya ait, asgari geçim indirimi hariç, brüt gelirinizin ‰59’u damga vergisi olarak kesilir. Buna göre günlük tediye tutarı ise en düşük: 91TL olacaktır.


Tabi bu tutar brüt asgari ücret üzerinden hesaplanmıştır. Brüt Ücret X : 1. DAMGA VERGİSİ HESAPLAMA hazır excel tablosu programı uygulaması dosyası indir.


Bir yıl boyunca elde edilen gelirler üzerinden devlete ödenen vergi, gelir vergisidir. Dolaysız olarak ödenen vergiler arasında bulunan gelir vergisi, kişilerin kazandıkları miktara göre farklılık gösterir. Excel Vba Forum - Excelce. Beyanname ile beyan edeceğimiz damga vergisine konu sözleşmeleri vs.


Bu da damga vergisi defteridir. Damga Vergisini hesaplayalım.

Maktu damga vergisi : Kağıt üzerindeki bedel ne olursa olsun belirli bir TL karşılığı ödenen vergidir. Misal sulhnamelerden 5TL damga vergisi alınmaktadır. Nisbi damga vergisi : Kağıt üzerindeki bedele aşağıdaki tablolarda belirtilen oranlar uygulanır, damga vergisi olarak ödenecek bedel bu şekilde.


Bu ücret tutarı üzerinden binde oranında damga vergisi. Not: Kıdem tazminatı hesaplaması yapan sitelerde gün sayısı eksik veya fazla hesaplanmaktadır. Aşağıda linkini verdiğim site PwC Türkiye’ye aittir. Dilerseniz bu siteden yararlanabilirsiniz.


Söz konusu evrak niteliğindeki kâğıdı idareye takdim eden kişi damga vergisine tabii olur. Söz konusu olan damga vergisi sigorta ve gelir vergisi tahsil edilmeden önceki tutar olan brüt bedel üzerinden hesap edilir.


Vergi gecikme faizi hesaplama aracı için buraya tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.