28 Kasım 2018 Çarşamba

Ciro üzerinden kira

Yüksek ciroda yüksek kira, düşük ciroda düşük kira dönemine geçilmelidir. Ortak giderler de yarı yarıya bölüşülmelidir. Perapost’un konuğu olan Öncel, “Eski sistemde sabit kira sistemiyle cirolarımızın yüzde ila 20’si.


AVM yatırımcıları ile mutabakat yapmak zorundayız. En makul olanı ciro üzerinden kira ödemek. Yurtdışı sahipli olan AVM’ler çok önemli zorluklar çıkarıyor. Onlar böyle uygulamalara pek sıcak bakmıyorlar.


Bu AVM’lerde faaliyetlerde bulunan markaların tekrar faaliyete geçmesi çok riskli. En az üç aylığına mağazalar yaptıkları ciro üzerinden kira ödesinler. Kirada TL’ye dönüş için son güne girilirken mağazalar AVM’lerle ciro üzerinden kira anlaşmaları yapmaya başladı. Sektör temsilcileri “Bu modelle iki taraf da kazanacak.


Ciro üzerinden kira

KAZAN KAZAN’ MODELİ Kısa bir süre önce açılan Özyurt İnşaat’ın yatırımı City Çenter AVM, ciro üzerinden kiralama yöntemini tercih eden AVM’lerden biri. Ciro üzerinden kira alanlar ise bu uygulamada bir değişiklik yapmadı. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD)Başkanı Sinan Öncel, yeni dönemde AVM sahiplerinin artık sabit kira yerine ciro üzerinden kira alması gerektiğini söyledi.


BMD Başkanı Sinan Öncel, "AVM’lerin aldıkları kiraların mevcut halde cirolarının yüzde ila 20’sini oluşturduğunu belirterek, yeni dönemde artık ciro üzerinden kira almaya. Gıda Perakendecileri Derneği de açılıştan itibaren birkaç ay kirasız dönem, sonrasında ciro üzerinden kira ve yine tazminatsız çıkış hakkı gibi taleplerde bulundu.


Kiralar pandemiye göre revize edilmeli" şeklinde konuştu. Mart ayı kira bedelinin yüzde 50’si ile nisan ve mayıs aylarının kira bedellerinin tamamını almayan Carousel, iş ortaklarına destek olmak ve ekonomiye katkı sağlamak amacıyla kira bedellerinde haziranda yüzde 6 temmuzda 5 ağustosta ve eylülde ise oranında indirim uygulayacak.


Gürcan, "Satışlarda yüzde düşüş var. Veya kademeli ciro kirası aylık 2bin liraya kadar yüzde X, 2– 3bin lira arasındaki ciromuzdan yüzde Y, 3ve.


KDV çıktıktan sonra kalan toplamının %(dört) aylık kira bedeli olarak kabul edilir. Hükmüne yer verilmiştir. Buna KDV ilave edilir. Sözleşmenin yorumundan taraflar arasındaki kira ilişkisinin Borçlar Kanununun 270.


Ciro üzerinden kira

Arkadaşlar merhaba müvekkilim şirket bir iş merkezi, bu işmerkezinde büyük bir firmaya ait işyeri kiracı olarak bulunmaktadır. TL üzerinden satış yapmakta. Kira bedelinin aylık ciro üzerinden belirlenmesi daha önce yargı kararlarına konu olmuştur.


Ciro üzerinden kira

Ancak sorunun cevabının şu aşamada net olduğu söylenemez. Takipte dayanılan ve taraflar arasında uyuşmazlık konusu olmayan 01.


KDV olarak belirlenmiş, davalı vekili sözleşmenin bu hükmüne dayanarak kiranın ciro üzerinden belirlendiğini bu nedenle hasılat kirası olduğunu ve ödeme emrinde altmış günlük süre verilmesi. Kent Üniversitesi: Geleceğin Bu.


Fazla kapasitenin sıkıntıya neden olacağına dikkat çeken marina sektörü, ciro üzerinden belirlenecek yüzde oranında kira vermek istiyor. Haftalık ekonomi dergisi Ekonomist’te ye alan Ayşegül Sakarya imzalı haberde şöyle deniyor: Son yıllarda marina ve yatçılık sektöründeki potansiyelin dikkat çekmeye başlamasıyla bu alana yönelik yatırımlar artmaya başladı.


Esas Gayrimenkul, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayan aylık dönem için de sabit kira uygulaması yerine mevcut kira sözleşmelerinde yer alan ciro oranları üzerinden ciro kirası uygulayacak. Esas Gayrimenkul, alışveriş merkezlerinin hizmet verdiği şehirlerde sağlık çalışanları için maske ve tulum bağışlarında bulunarak pandemi ile mücadeleye katkıda bulundu.


Birçok firma da sadece ciro üzerinden kira payı alınmasını savunuyorlar. Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliğiyle İdare, damga vergisinin katma değer vergisi hariç olmak üzere sadece işin bedeli üzerinden hesaplanması, katma değer vergisi dâhil edilerek düzenlenen kağıtlardan alınması icap eden damga vergisinin ise katma değer vergisi tutarı düşüldükten sonra kalan meblağ üzerinden. Başka türlü bu işten sağ çıkılmayacak” açıklamasını yaptı.


AVM’lerin nisan sonuna kadar kira almayacaklarını duyurduklarını ancak genel giderleri almaya devam etme istekleri olduğunu dile getiren Öncel, “Şu anda kasamıza lira bile girmiyor. Ynt: Kira bedeli aylık ciroya bağlanabilirmi sizce?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.