3 Aralık 2018 Pazartesi

Bulgaristan c vizesi ile gidilebilecek ülkeler

Bu süre ülkeden ülkeye değişmekle birlikte ila arasında olabilmektedir. Avrupa Birliği ülkesi olmasına rağmen henüz Schengen işbirliğine dahil olmamıştır. Bulgaristan pasaportunun seyahat sonrası belli bir süre geçerli olması gerekir. Comments Daha önceki yazılarımızda yeşil pasaport nedir ve yeşil pasaport kimlere verilir soruları ile yeşil pasaport başvurusu nasıl yapılır sorularını yanıtladık.


Moldova – Doğu Avrupa’da yer alan Ukrayna ile Romanya arasında kalan Moldova vize istemeyen ülkeler arasında. Yeni TC Kimik kartınız varsa pasaportsuz Moldova’ya gidebiliyorsunuz. Schengen vizesi ile yukarıdaki bahsettiğimiz ülkede rahatlıkla gezilebilirsiniz. AB ülkesi olmayan bir ülkenin vatandaşı, tatil veya çalışma gibi farklı amaçlarla bir AB ülkesine gitmek istediği vakit bu vizenin sahibi olması gerekmektedir.


Bu sözleşmenin adı Schengen Sözleşmesi’dir. Schengen bölgesi olarak adlandırılan bu bölge için ortak kurallar ve uygulamalar belirlenmiştir.


Eğer böyle bir ibare duyar ya da görürseniz bilmenizi isteriz. Bu şekilde bulgaristanvize. Neyse ki vizesiz de gezebileceğimiz birbirinden güzel.


Bu konuda bu ülkeler gümrük kapılarında sorun çıkarmıyor. Dışişleri Bakanlığı. Yukarıda listelediğimiz vizesiz girilebilen ülkeler arasında bazıları kapıda vize ve online vize sırasında özel şartlar arayabiliyor.


Ama bazen bu süreç karışık olabiliyor. Giriş yapılabilen diğer ülkeler. Resimde sarı renk ve açık mavi ile gösterilen) Bu ülkeleri söyle isteyebiliriz.


Yaklaşık haftalık bir bekleme sürecinin ardından konsolosluk sizinle temasa geçti, pasaportunuz teslimata hazır denildi. Sanırım bazı ülkeler vize muafiyeti uygularken, bazıları da uygulamıyor. Peki Myanmar’da bu durum nasıl işliyor?


Bulgaristan c vizesi ile gidilebilecek ülkeler

Seyahatimin sıkıntıya girmesini istemiyorum çünkü uçuşumu ayarladım ve biletimi aldım. Bu sebeple, herhangi bir aksaklık yaşarsam uçak biletlerim de yanacak. Yeşil pasaporta Myanmar vizesi almam gerekiyor mu?


Dolayısı ile alınacak olan Bulgar vizesi Schengen kapsamında değildir ve bu vize ile Schengen alanına seyahat edilemeyecektir. Bu arada unutmayalım vizesiz de olsa pasaport şart. Antigua ve Barbuda. Belarus-Beyaz Rusya.


Bulgaristan c vizesi ile gidilebilecek ülkeler

Türkiye ile tarihsel bağlar ı vardır ve özellikle Türkiye’de yaşayan Bulgar kökenli vatandaşlarımızın yaz aylarında sıkça uğradığı bir ülkedir. Evrak işleriyle uğraşmadan sadece otel ve uçak planlaması yaparak pasaportunuzla görebileceğiniz ülke sayısı oldukça çok. Yaz aylarının gelmesiyle tatil planları başladı.


Bulgaristan c vizesi ile gidilebilecek ülkeler

Henüz plan yapamayanlar. Makedonya’ya neden gitmeli : Makedonya, Avrupa’nın kendine has kültürü ve özelliklerini korumayı başarmış ülkeleri arasında. Tabi farklı bir kültür, farklı bir tarih ve mimari ile.


Gürcistan’ın bir avantajı da, vizeyi bırakın pasaportunuz olmasa bile sadece kimliğinizi göstererek ziyaret edebilmeniz! Kiev, Odessa, Lviv ve birbirinden güzel diğer şehirleri ile Ukrayna hem yakın hem çok güzel.


Tek tek vizesiz ülkelerden bahsetmeden önce, vize ile ilgili yazdığım bütün yazıları bir listeleyeyim diyorum. Böylece, vize konusunda ön bilgi sahibi de olmuş olursunuz. Vize ve pasaport nedir ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.