25 Şubat 2019 Pazartesi

Damga vergisi beyannamesi

Damga Vergisi Beyannamesi. Merhaba Arkadaşlar. Muha Sebep tarzında, yine çok basit ve net bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Hiç bilmeyene, bilmeyip de.


Geri kazanım katılım payı (GEKAP) beyannamesi verilirken damga vergisinin olup olmadığı sorusu sıkça sorulmaktadır.

Poşet başta olmak üzere pek çok ürünle ilgili olarak verilen GEKAP beyannamesi damga vergisine tabi değildir. GEKAP Beyannamesi için damga vergisi tahakkuk etmez, verilmez. Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanan Seri No. Haziran ayındaki bir sözleşmeye ait damga vergisi, en geç Temmuz ayının 23’ünde beyan edilirken, Temmuz’da ödenmesi gerekir.


TL topla damga vergisi ödenir. Yades yapı denetim programı ile entegre çalışan Yades Mobil uygulamasında sözleşme ve hakediş damga vergilerinin takibini anlatan eğitim videosu.


Bunun için kağıt türünü seçtikten sonra ilgili tutarı da girerek hesapla butonuna basınız. Platform sürüm içeriği.

Sürekli damga vergisi mükellefiyeti bulunmayanlar için damga vergisi makbuzu karşılığı ödenmesi gereken kağıtlara ilişkin damga vergisi beyannamesi, damga vergisine tabi kağıtın düzenlendiği tarihi izleyen gün içinde beyan ediliyor. Bu şekilde olduğunda her ayın inde e-beyanname ile beyanname verilebilir.


Bu noktada, menşe ispat belgeleri için antrepo aşamasında ve serbest dolaşıma giriş beyannamesi aşamasında ayrı ayrı damga vergisi ödenmesi gerektiği yönünde yorumlar bulunmaktadır. Bu yüzden, teminat sorunu yaşanmıyorsa antrepo aşamasında menşe ispat belgelerinin beyan edilmediği durumlar olabilmektedir.


Ancak bizim görüşümüz, bu şekildeki bir uygulamanın, 213. Akitlerle ilgili kağıtlar" başlıklı bölümünün “A. Belli parayı ihtiva eden kağıtlar” başlıklı fıkrasına aşağıdaki bentler eklenmiştir.


Henüz kimliğinizi doğrulamadınız. Bu hizmetten faydalanmak için, aşağıdaki kimlik doğrulama yöntemlerinden sizi. TL‬ ‪Muhtasar Beyannamesi :400. TL olarak belirlenmiştir.


Dolayısıyla, ticari kazancın tespitinde uygulanan genel kural çerçevesinde, damga vergisi de diğer giderler gibi tahakkuk ettiği tarih itibariyle gider kaydedilebilir. Yeminli Mali Müşavir. Bu ödeme ekillerinin hangi ilemler için ne suretle uygulanacağını tespite Maliye Bakanlığ. SGK bildirgesi için 2lira ödenirken kira sözleşmelerinde binde 8 diğer sözleşme ve taahhütnamelerde binde oranında damga vergisi hesaplanması gerekiyor.


Günü akşamına kadar verilir. Günün akşamına kadar mükelleflerin katma değer vergisi yönünden bağlı bu.

Mukavelenameler, taahhütnameler ve temliknameler (Binde 48) 2. Kira mukavelenameleri (Mukavele süresine göre kira bedeli üzerinden) (Binde 89) 3. Kefalet, teminat ve rehin senetleri (Binde 48) 4. Diğer taraftan, Seri No. KDV Sirkülerinin 7. Bu durumda boş beyanname vermeniz gerekmektedir. Yabancı paralar yani döviz üzerinden damga vergisini hesaplamak. Size tavsiyem, vergi dairesinden damga vergisi mükellefiyetinizi sildirmenizdir.


Kira kontratı damga vergisi hesaplaması. Kira sözleşmesi üzerinden damga vergisi oranı hesaplama örneği ise şu şekilde yapılır. Aylık kira bedeli: 2. Bununla birlikte sürekli damga vergisi mükellefiyeti tesis ettiren mükellefler tarafından, kanuni süresi içinde beyan etmeleri gereken damga vergisinin bulunmaması durumunda damga vergisi beyannamesi verilmesine gerek yoktur.


Ayrıca, bu durumun bir yazı ile vergi dairesine bildirilmesi zorunluluğu da bulunmamaktadır. Tarihlerle örnek verirsek, Vergi dairesine gidip 1.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.