25 Mart 2019 Pazartesi

Dolandırıcılıktan savcılığa suç duyurusu

Müvekkil ile teması kesmeyen A her an parayı iade edeceği vaadinde olmuş, müvekkil savcılığa şikayet etmeyi bile düşünememiştir. Bimer’e şikayet ederse ceza boyutu olmadan parasının iade edileceği inancıyla başvurmuş, şüpheli A hakkında İst. Soruşturma no ile dosya açılmıştır. Toplumumuzda en çok karşılaşılan suç tiplerinden biri olan dolandırıcılık suçu bir çok şekilde işlenmektedir.


Bir konuda bilginize ihtiyacım olacak, tecrübe ve yardımlarını esirgemiyen tüm katılımcılara şimdiden teşekkür ederim. Konu kısmen özetlemeye çalışacağım daha fazla detay icap ederse seve seve veririm.

Bir arkadaşım vasıtasıyla, benim şahsen tanımadığım fakat arkadaşımın tanıdığı. Suç duyurusunda bulunmak için çeşitli yolar bulunmaktadır.


Yetkililere teslim ettiğiniz savcılık şikayet dilekçesi ilgili kurumda kayıt altına alınır ve size bir soruşturma numarası verilir. Yeniçağ Gazetesi, internet sitesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Konu: dolandırıcılıktan savcılığa suç duyurusu.


Etiket: dolandırıcılıktan savcılığa suç duyurusu dilekçesi. Bakanlık, müfettiş raporu üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu, internet sitesinin de kapatılması teklif edildi. Savcılık Şikayet Dilekçeleri.


Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, ilçede faaliyet gösteren bir yayın organın sahibinin kendisini 5bin TL haraca bağlamak istediğini savunarak, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bakırköy Adliyesi’nde görevliyken katibini ve bir savcıyı dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan ve geçtiğimiz günlerde ilk duruşmada tahliye edilen eski savcı hakkında bu kez de rüşvet aldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Sermaye Piyasası kurulu ADESE hisselerinde yapılan piyasa dolandırıcılığı sebebiyle aralarında şirket yöneticilerinin akrabası olan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.


Eski futbolcu Emre Âşık, boşanma aşamasındaki eşi Yağmur Âşık ile eski muhasebecisi Meryem Albayrak ve iki kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Fatih Sultan Mehmet tablosu hakkında savcılığa suç duyurusu ABONE OL İstanbul Suriçi Derneği, belediyenin tablo almasının suç olduğunu öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.


Fakat elinizdeki belgeler ya da bilgilerle savcılığa yapacağınız suç duyurusu, karşı tarafa ulaşmanız ve size ait olanı almanız için elinizden geleni yapmanıza yardımcı olacaktır. Dolandırılma konusu da birçok husus gibi çok detaylı.


Bir örnek üzerinden giderek ne yapabiliriz açıklayalım. Burhan Kuzu’ya dolandırıcılıktan suç duyurusu Esenler Belediyesi’nin AKP’li eski belediye meclis üyesi Mustafa Atılgan, AKP’li Burhan Kuzu’nun Kaddafi’nin 7milyon dolarını Türkiye’ye getirme vaadiyle kendisini dolandırdığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu.


Emre Aşık, boşanma aşamasındaki eşi hakkında suç duyurusunda bulundu. Yağmur Aşık’ın lüks yaşantısına dikkat çeken eski milli futbolcunun avukatı, “Bursa’daki annesine.


Yapılan suç duyuruları ilk önce makamda değerlendirilir. Kayda değer olduğu düşünülürse eğer olayı yapan kişinin adres ve telefon bilgileri ile kendisine ulaşılır. Toplanan delil, alınan ifadeler ve tanıklar dinlendikten sonra tüm bilgiler toplanır. Ana Sayfa Ekonomi İnanlar İnşaat hakkında dolandırıcılıktan suç duyurusu yapıld.


Kişi, eğer hukuki destek almak istemiyorsa bu durumda savcılığa yapacağı başvuru ücretsizdir. Türkiye siyaseti bir bakanın uluslararası lobicilik faaliyetleri yaparak kazanç sağladığı iddialarını konuşurken bir başka iddia daha düştü. Bu iddialar üzerine Yavaş, savcılığa suç duyurusunda bulundu. AK Parti Esenler Eski Belediye Meclis Üyesi, AK Partili Burhan Kuzu hakkında "dolandırıcılıktan" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.


Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Ankara Temsilcisi Pelin Sayılgan, Ankara Sincan’da parkta köpek ve kuşları zehirli tavuk ile katledilenlerin bulunması ve cezalandırılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Sayılgan, hayvana şiddet uygulayana verilen cezanın “kapalı yerde sigara içme cezası” ile aynı olduğunu belirterek Hayvan Hakları Yasası’nın bir an. HKP avukatları tarafından savcılığa verilen suç duyurusunda, “Ayasofya’nın müzeye çevrilmesi kararında tarihçiler tarafından kanıtlandığı üzere Mustafa Kemal Atatürk’ün imzası bulunmaktadır.


Ali Erbaş’ın ise ‘bizim inancımızda vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar! DEDAŞ’tan savcılığa suç duyurusu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.