19 Nisan 2019 Cuma

Düğün salonunda yapılması gerekenler

Düğün Salonu Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli. Düğün Mekanı seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler : Düğün salonu seçerken düğüne her iki aileden katılacak davetli sayısını hesapladıktan sonra aşağıdaki soruların cevaplarını da düğünü yapacağınız mekanla detaylı şekilde görüşmenizi öneririz.


Herkesin verecek bir nasihati, hatırlatacağı bir gelenek ve olmazsa olmazlarla ilgili bir sözü bulunur. Sizin için değer bu insanların kalplerini kırmadan kendi zevkinizi ortaya koymak ise işte o işin en zor kısmıdır.


Tam da bu noktadayken size yardımcı.

Düğün, geline ve damada aittir ve bütün kararlar ikisine ait olmalıdır. Düğünü düşünmeden bir gün geçirin.


Düğün planlaması başladığı andan itibaren, yorucu bir maratona girersiniz. Bazı düğün salonlarının bahçesi olmadığından, bahçe maliyeti bulunmamaktadır. Kar Edebilmeniz İçin Yapılması Gerekenler.


Düğüne ay kala yapılması gerekenler şimdilik bu kadar, düğün haftası yapılacaklar bir sonraki yazıda, takipte kalın ;) Düğüne Ay Kala Yapılacaklar, Düğüne Ay Kala Yapılacaklar, Düğüne Ay Kala Yapılacaklar yazılarından eksiklerinizi geriye dönük kontrol edebilirsiniz. Kusursuz bir düğün organizasyonu içerisinde gelinlik, damatlık, yemek, konsept hazırlıklarının yanı sıra düğün mekânı seçimlerinde de düğün davetli listesine göre bir hazırlık yapılmalıdır.


Düğün bütçesini kontrol altında tutarak, kimseyi geri planda bırakmadan en özel günlerini planlamak isteyen çiftler bu konuda özel bir hazırlık yapmalıdır.

Düğün masrafları denildiğinde pek çok kişinin aklına yalnızca düğün salonu, gelinlik – damatlık gibi alışverişler gelmektedir. Evlilik masrafları yalnızca bunlardan oluşmadığı için planlamaya bu açıdan yaklaşmak sonradan hesapta olmayan masraflarla karşılaşmaya neden olmaktadır. Teknede yapılacak bir düğün ile restoran ya da düğün salonunda yapılacak düğüne nikah memuru çağırma ücretleri bazı belediyelerde farklılık gösterebiliyor.


Bu nedenle ücret ve randevularının doluluğu konusunda başvuru yapacağın nikah dairesinden bilgi almanı tavsiye ediyoruz. Ancak seçtiğiniz bir düğün salonu varsa, bu dönemde mekanın da yoğunluk durumunu göz önünde bulundurmalısınız. Spor Salonunda İlk Gün Neler Yapılır? Hoşgeldiniz sayın okurlar, bu yazımda yine kendi tecrübemden yola çıkarak size kısa pratik bilgiler vereceğim.


Gidenleriniz bilir. Lisede İlk Günü Yapılması Gerekenler. Düğün Organizasyonu İçin Yapılması Gerekenler. Bu yazımızda Liseyi sen.


Gelin ve damat düğünlerini organize ederken akıllarında neler yapmaları gerektiğine dair sorular olabilir. DÜĞÜNÜNÜZÜ PLANLARKEN YAPILMASI GEREKENLER. Bir misafir listesi oluşturun.


Gelinliğinizi ve damatlığınızı seçin. Balayınızda gideceğiniz yeri belirleyin, yurt dışı düşünüyorsanız.

Düğün sonrası işlemler arasında yapmayı unutmamanız gerekenler arasında yer alan bu değişikliği iş yerlerinize bildirmelisiniz. Düğün günü yaklaştığında, her şeyi bir kenara bırakın, telefonlarınızı kapatın ve saat baş başa kalın. Bu değişiklik için gerekli belgeler genellikle çalıştığınız kurum tarafından sizlere söylenir.


Fakat genel olarak istenen belgeler arasında yeni kimlik fotokopisi, evlilik cüzdanı fotokopisi gibi evraklar yer alır. Düğün gününe daha var diyerek işleri ertelemeyin ve mümkün olduğunca erken düşünmeye, planlamaya başlayın.


Düğün fotoğrafçısı olarak yaptığımız çiftlerimizde gözlemlediğimiz düğün haftası yapılması gereken bazı noktaları size faydası olabilir diye aşağıda kısaca toparlamaya çalıştık. Söz alışverişinde alınması gerekenler listesi hazırlanırken söz merasimleri için alınan eşyalara oldukça dikkat etmekte fayda var. Söz çikolatasından, söz tepsisine hatta söz çiçeğine kadar özel hazırlanmış olması gerekmektedir.


NİKAH İÇİN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER NELERDİR? Evlilik işlemleri için hazırladığınız belgelerin geçerlilik süresinin aydır. Nikah başvurunuzu son güne bırakmayınız.


Eğer nikahı düğün şeklinde yapacaksanız aylar öncesinden nikah salonunda yerinizi ayırtmanız ve evlenme dairesinden randevu almanız gereklidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.