26 Nisan 2019 Cuma

Dünya nüfus sıralaması

Dünya nüfusu her yıl ortalama % 1. Peki ülkelerin nüfus sıralaması nedir? Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’dir. Hindistan yakın ara ile takip etmektedir.


Aşağıdaki nüfusa göre ülke sıralaması tablosu güncel olarak milyar 6milyon toplam dünya nüfusu üzerinden ülkelerin nüfuslarını belirmektedir. Dünyamızın nüfusu milyar 3milyona ulaştı.

En güncel tahminlere göre dünya nüfusu milyarı geçmiştir. Tibetan Healing Sounds: Cleans the Aura and Space. Removes all negative energy - Duration: 34:20. Merhaba yepyeni bir video ile karşınızdayım.


Bu iki ülkedeki anormal nüfus artışı, doğadaki kıt kaynakların kullanımı noktasında çeşitli problemleri beraberinde getirdiğinden, nüfus artışına önlem alınmak zorunda kalınmıştır. Raporda dünya nüfusuna her yıl yaklaşık milyon kişi eklendiği belirtildi. Liste, şehir merkezi nüfusuna göre değil toplam nüfus esas alınarak hazırlanmıştır.


Bu sayfa ile dünyadaki ülkeleri ve bu ülkelerin sahip olduğu nüfusu öğreneceksiniz.

Bayrak Ülke Nüfus Afganistan 25. Amerika Birleşik Devletleri 317. Chongqing hızla göç alması sebebiyle kısa sürede dünyanın en kalabalık şehirleri listesine girdi. Kalabalıktan ve kargaşadan bunalıp, sessiz sakin bir yerlerde kafa dinleyip yaşamak isteyenler için dünyanın en az nüfuslu ülkesini bir araya getirdik.


Halihazırda dünya nüfusu yaklaşık milyara ulaştı. Her yıl yaklaşık milyon artan dünya nüfusunun, yüzyılın sonunda 1milyara erişeceği hesaplanıyor. World Ometers dünya nüfusu hakkında yaptığı araştırmayı yayınladı. Bu liste günümüzde, dünya nüfusuna göre en çok konuşulan dilleri konu alıyor.


Sünni nüfus ise yaklaşık milyar 3milyon civarındadır. Görüleceği üzere İslam dünyasının yaklaşık % - 80’i Sünni, % – 17’si ise Şii’dir.


Müslüman nüfustan bahsetmek mümkündür. Stratejistler nükleer silahların kullanımına varacak bir dünya savaşı riskine işaret ediyor.


Asya en çok nüfus sahip kıta olurken, onu çok büyük bir artışın yaşandığı Afrika takip ediyor. Nüfus dağılımındaki bu eğilimler Passig’e göre, hayal etmesi çok da zor olmayan bazı süreçlere yol açacak. AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ.


Türkiye ülkesi hakkındaki ekonomik unsurlara, istatistiklere, proje bilgilerine, uzmanların hazırladığı geliştirme araştırmalarına ve en son haberlere ulaşın. Vegemite, kanguru ve koalaların evi - Avustralya!


But students will have plenty to enjoy outside the classroom too!

Bir önceki yıla göre milyon 1bin 1kişi artış gözlendi. Nüfus yoğunluklarına göre ülkelerin listesi. Tüm bağımlı bölgeler italik olarak gösterilmiştir.


Bu liste, bağımsız ülke ya da özerk bölgelerde bir kilometrekarede yaşayan insanların sayısına göre oluşturulmuşur. Tabloda geçen yüzölçümü verileri, göl, baraj ve akarsuları da kapsar.


Tablodaki sayılar, toplam nüfusun yüzölçümüne bölünerek elde. Hangi devletin ne kadar toprağı var? Doha yönetimi, sadece bu organizasyon için 1milyar dolardan fazla yatırım yaptı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.