27 Mayıs 2019 Pazartesi

Fas vatandaşlarına vize istemeyen ülkeler

Vizesiz seyahat etmenin keyfini çıkar! Dirhem (yaklaşık Avro) ve üzeri miktarda deklare. Aynı zamanda kapıda vize veren ülkeleri ve en güzel ülkeleri de bulabilirsiniz.


Hangi ülkelere vizesiz gidilebiliyor? Asya ülkeleri arasında yer almaktadır. Fas : Afrika kıtasının.

Bir de vize istemeyen ülkeler var geçtiğimiz birkaç yılda sayıları biraz daha arttı. Ancak Bakın bakalım ilginizi çeken bir ülke var mı içlerinde. Ya da muhteşem memleketler ancak o kadar uzaklar ki uçak biletleri servet boyutunda.


Bu sayfa sizler için sürekli güncellenmektedir. Listenin en son güncellenme tarihini kontrol edebilirsiniz.


Sadece bordo pasaport ile gidilen ülkeler olup, diğer pasaport türlerinde bu sayı artmaktadır. Bütün bir yılın yorgunluğunu atmak için tatili iple çeken tatilciler için vizesiz seyahat edebilecekleri ülke bulunuyor. Sorusu ise vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor.


Arnavutluk sınırları içerisinde seyahat etmenin yanında transit geçenler için de vize muafiyeti vardır.

Listede hem vize istemeyen ülkeler hem de kapıda vize veren ülkeler bir arada. Online vize veren ülkeleri de listede belirttim. Bu liste umuma mahsus yani bordo pasaport ile vizesiz gidilen ülkeler listesini içeriyor ve ülkeleri alfabetik sıraya göre yazdım.


Aşağıdaki ülkelerin hemen hepsi aynı zamanda yeşil pasaporta vize. Genel olarak Amerikan vatandaşları giriş yaptıkları ülkelerde vizeye ihtiyaç duymadan gün boyunca yaşayabilirler.


Ancak bazı ülkelerde bu süre azalmaktadır veya artmaktadır. Amerikan vatandaşlarına vize kolaylığı sağlayan ülkeler ücret talep etmezken, bazı ülkeler de küçük bir miktar ücret talep edebilmektedirler. Diplomatik ve hususi pasaport sahipleri vizeye tabi değildir.


Yalnızca turistik amaçlı ziyaretler için geçerlidir. Bu ülkelerin yanı sıra ülke sınır kapısından.


Başvuru yapıldıktan sonra saat içerisinde ülkeye giriş izni veren belgeniz size mail olarak gönderiliyor. Seyahat tercihlerinde ilk sıralarda yer alan Avrupa ülkeleri Schengen vizesi engeliyle, zaman, para kaybının yanında evrak toplama işkencesine dönüşüyor. Fildişi Sahili E- vize sitesi üzerinden E- vize aylık euro, yıllık 1euro.


Vize en kısa anlamıyla giriş izni demektir. Yani yurt dışına gitmek istiyorsanız ve gitmek istediğiniz ülke sizden vize istiyorsa o ülke. Vize ile gidilecek yerler en kolay burada.


Listemiz biraz kabarık o yüzden en baştan size aydınlatalım. Vize İstemeyen Ülkeler – Kapıda Vize Veren Ülkeler – Online Vize Veren Ülkeler.


Aşağıda verdiğimiz listede, Türk pasaportuyla kolaylıkla gireceğimiz üç farklı ülke bulunuyor.

Bu listede, sadece bordo pasaport (umuma mahsus pasaport) için geçerli vizesiz gidilen ülkeleri derledim. Yeşil pasaport sahibiyseniz yeşil pasaporta vize istemeyen ülkeler ve ayrıca vize isteyen ülkeler listeleri için bu yazılarımı okuyabilirsiniz. Türk vatandaşlarından ila gün arası turistik gezi için vize istemiyor. Vize konusunda sormak istediğiniz tüm sorularınızı aşağıdaki yorum kısmına yazabilirsiniz.


Türkiye ülkeye vize uyguluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.