28 Haziran 2019 Cuma

Gümrü antlaşmasi doğu sınırı

Gümrü antlaşmasi doğu sınırı

Doğu sınırı Aras nehri Çıldır Gölü hattına kadar uzatılacaktır. Yeni bir hükümetin gelmesiyle antlaşma kaldırılmıştır. Gümrü antlaşmasının önemi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin imzalamış olduğu ilk antlaşmadır. Bir giriş bölümü, madde ve eklerinden oluşmaktadır.


Sözleşmenin geçerli şartı kabul edilmemiştir. Ancak, bazı bilgilere göre antlaşmanın hükümleri yıllık geçerliliği olan ek protokolleri mevcuttur.


Anadolu’daki her türlü isteklerinden vazgeçecekler. Sevr barış antlaşmasını tanımadıklarını ilan edecekler. Misak-ı Milliyi kabul edecekler. DOĞU CEPHESİ VE GÜMRÜ ANTLAŞMASI Hazim Öngün’le TARİH.


LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASI - Duration. Sarıkamış Kars Kağızman ve Iğdır Türk devletine verilecektir. Kars ve çevresi Türkleri bırakılmıştır. Lozan Konferansı günlerinde durum bu idi, bugün de budur.


TBMM’nin imzaladığı uluslararası ilk antlaşmadır bu açıdan oldukça önemlidir. Kodlama 2: G azi M ustafa K emal, baş harflerinden hatırlayabilirsiniz. Bu iki kodlama sayesinde doğu sınırı için yapılan antlaşmaları sırasıyla hatırlayabilirsiniz. Gelin şimdi antlaşmalara bakalım.


Doğu Cephesi kapanmış, buradaki kuvvetler batı ve güney cephesine kaydırıldı. Kars, Sarıkamış, Iğdır, Kağızman Türk Devleti’ne verilecek. Doğu Anadolu sınırı, Ardahan’ın bir bölümü ve Artvin dışında bugünkü şeklini aldı. Ancak bu taviz ülke gündemini meşgul eden ve birçok kargaşaya sebep olan doğu sınırının korunması adına mantıklı bir tavizidir.


Doğu Anadolu`daki isteklerinden vazgeçtiler Ardahan ve Artvin dışında doğu sınırı çizildi. Bunun yanı sıra Türk-Sovyet ilişkilerinin de kısa zamanda rayı­na oturmasına ve hemen arkasından Moskova ve Kars antlaşmaların imza­lanmasına ortam hazırlamıştır. Antlaşmanın Önemli Maddeleri. Kapitülasyonlar kesin olarak kaldırılmıştır.


Gümrü antlaşmasi doğu sınırı

Gümrü Gezilecek Yerler Gümrü ’de görülecek yerler arasında kent meydanı, siyah kilise, siyah kale, Ani Katedrali (Kars Ani’deki katedralinin aynısı), küçük müzeleri, heykelleri ve trafiğe kapalı sokakları görülmeye değerdir. Bu antlaşma, Türkiye Büyük Millet Meclisi hükûmetinin imzaladığı ilk milletlerarası antlaşma olması bakımından önemlidir.


You just clipped your first slide! Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later. Now customize the name of a clipboard to store your clips.


Doğu Sınırı Aras nehrinden başlayarak Çıldır gölüne kadar uzanacak. Atatürk İle İlgili Aradığınız Herşey Burada. Sitemize Hoş Geldiniz.


Yorumlar: Gümrü anlaşmasıyla: 1-Sevr’in geçersizliği ilk kez belirtilmiştir. Buradaki birlikler batıya kaydırılmıştır. Gümrü Gezilecek Yerler Gümrü’de görülecek yerler arasında kent meydanı, siyah kilise, siyah kale, Ani Katedrali (Kars Ani’deki katedralinin aynısı), küçük müzeleri, heykelleri ve trafiğe kapalı sokakları görülmeye değerdir.


Gümrü antlaşmasi doğu sınırı

Böylece Artvin ve Ardahan bölgeleri askeri çatışma olmaksızın Türkiye’ye katılmıştır. Ermeni meselesi çözüme kavuşturulmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.