26 Haziran 2019 Çarşamba

İşe iade davasında avukatlık ücretini kim öder

Karşı tarafının avukatlık ücreti için. Temyizde olan bir davanın nasıl avukatlık ücretini ödüyorum ben. AVUKATIN PARASINI KİM ÖDER ? Avukatlık yaptığım süre boyunca avukatlık yardımı almak üzere gelen kişilerle konuyu enine boyuna görüştükten sonra davanın maddi boyutunu konuştuğumuzda bana yöneltilen ilk soru sizin ücretinizi ödeyeceğiz ama davayı kazanırsak karşı taraftan alacağız di mi sorusu oldu.


Açmış olduğunuz işe iade davasını kaybetmeniz halinde ve karşı tarafın kendisini avukat ile temsil ettirmişse ilgili mahkeme Avukatlık Asgari Ücret tarifesi üzerinden avukatlık ücreti ödemenize hükmedecektir. Merhaba bir işe iade devam söz kousudur. Mahkeme lehime karar vermiş bulunmakta.


İşe iade davasında avukatlık ücretini kim öder

Avukatlık ücreti konusunda, avukatınızla anlaştığınız vekalet ücreti ne kadar ise, o miktarı siz ödersiniz. Anlaştığınız ve davayı kazansanız da kaybetseniz de ödeyecek olduğunuz vekalet ücretini herhangi birinden de tahsil edemezsiniz.


Ayrıca, katılan taraf kendisini avukat ile temsil ettirmiş ise, sanık tarafından Avukatlık Asgari Ücret Tarifesine göre, avukatlık ücretini katılan tarafa ödemesi yönünde karar verilecektir. Biraz sağduyu lütfen, artık şu avukatları, doktorları, muhasebecileri vs. Arabulucuya başvurmadan dava açan işçinin davası usulden reddedilecektir.


Maddesine yeni eklenen fıkraya göre taraflar arabulucu huzurunda işçinin işe başlatılması konusunda anlaşmaları durumunda işe başlatma tarihi, ücret ve diğer hakların parasal miktarı ve işe başlatmama tazminatı parasal miktarı belirlenmesi zorunludur. Dolayısıyla iş sözleşmesinin fesih tarihi, otuz günlük sürenin dolduğu gün olacaktır.


Davalarında Arabuluculuk. Bu durumda işçi, ihbar, kıdem gibi tazminatları ile yıllık izin ücreti, ikramiye gibi alacaklarının, işbu tarih baz. Burada belirtmemiz gereken. Müvekkilin işe iade talebiyle ilgili olarak Arabuluculuk bürosuna başvurmuş olup yapılan ilk görüşme neticesinde, görüşmenin 2. Bu ücreti taraflar aksi kararlaştırılmadıysa eşit olarak öder ancak müvekkil de.


İşe iade davasında avukatlık ücretini kim öder

Söz konusu davanın açıldığı tarihte Kurumun haksız olduğu mahkemece. Vekil eden firma, aslında elbette avukatlık ücretini alması gerekiyor. Ben de sizin gibi yasanın içeriğinden ve birtakım içtihatlardan aynı kanıya kapılmıştım. Bana göre de, mahkum olduğumuz vekalet ücreti aslında vekil eden firmanındı.


Ben de firmadan alacaklı olduğuma göre, bunu rahatlıkla TAKAS edebilirim diye düşünmüştüm. Fakat,hepsi red oldu. Hatta dava neticesinde kazanılan tutardan yüzde alınması şeklinde de kararlaştırılabilir.


Uygulamada ise genellikle işe iade alınmama halinde alınacak olan tazminatın yüzde ile işe iade davası avukatlık ücretinin ödendiği. Aile içi geçimsizliğin sonucunda alınan boşanma kararı, mahkemelerde görüleceği için belirli bir takım masraflara tabiidir. Bu içeriğe göre boşanma davalarının ücretleri belirlenmektedir.


İşe iade davasında avukatlık ücretini kim öder

Konusu para veya para ile değerlendirilebiliyor ise avukatlık ücreti, bu Tarife-nin üçüncü kısmına göre belirlenir. Eğer vekil ile müvekkil arasında bir ücret sözleşmesi yok ise avukatlık kanunun 164. Sözleşme ile kararlaştırılacak avukatlık ücreti kanun gereği en fazla dava değerinin %i olabilir. Resmi vekalet ücretini ödeme.


Erdoğan KAYA İşe iade davası, iş sözleşmesinin haksız bir şekilde sona erdirilen işçinin, işine geri dönebilmesine imkan sağlayan bir düzenlemedir. Yedieminlik ücreti takip masraflarından olup, İİK'nun 59. Kanunu oluşturmaktadır.


Takip masrafları borçluya aittir. Alacaklı, yapılmasını talep ettiği muamelenin masrafını ve ayrıca takip talebinde bulunurken borçlunun nci maddeye göre yapabileceği itirazın kendisine tebliğ masrafını da avans olarak peşinen öder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.