19 Temmuz 2019 Cuma

Yeşil pasaport için gerekli belgeler 2020

Pasaportunuzun geçerlilik süresinin dolmasının. Bu belgeler hazırlanıp konsolosluklara teslim edilmelidir. Nitekim bu belgelerin birinin ya da birkaçının eksikliği durumunda pasaport işlemleriniz uygulamaya konmayacaktır.


Her vatandaş statüsüne göre pasaport başvurusunda bulunabilir. Bu nedenle ödemenizi evrakları hazırlarken yapmanız gerekiyor. Yeşil pasaport, seyahat etmek konusunda sahiplerine büyük avantajlar sağlıyor. Nüfus Müdürlüğü başvuruları kabul etmektedir.


Kimlik Belgesi : Nüfus Cüzdanı, T. Umuma mahsus (bordo). Bordo, gri ve yeşil pasaport için gerekli belgeler nelerdir? Defter Bedelini Ödemeyi Unutmayın.


Yapılan yeni düzenlemeleri haberimizden inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda yeşil pasaport işlemlerinin tamamlanması için Türkiye’yle yazışma gerektiğini ve sürecin daha uzun sürebileceğini de hatırlatalım.


Dışişleri bakanlığının sitesinde paylaştığı bilgilere göre gerekli belgeler şu şekilde sıralanıyor. Bordo pasaport için “umuma mahsus pasaport ”, gri pasaport için “hizmet pasaportu”, yeşil pasaport başvurusu için ise “hususi pasaport ” seçeneğini işaretleyip alt tarafta yer alan isim, soyisim, T. Resmi adı hususi pasaport olan yeşil pasaportu kimlerin hangi şartlar altında alabilecekleri ve güncel fiyat bilgisi ile gereken evraklar haberimizde.


Hususi damgalı pasaport yıl süre ile geçerli olacaktır. Dilekçe, örneği için tıklayınız.


Müracaat sahibi ile Temsil yetkilisinin Cep telefonu ve e-posta bilgileri de yazılacaktır), 2. Talep Formu için lütfen tıklayınız. Sadece bulunduğunuz İL NUFUS Müdürlüklerine başvuru yapabilirsiniz. YEŞİL (HUSUSİ) PASAPORT İÇİN GEREKLİ BELGELER. Bordo, yeşil, gri gibi çeşitleri bulunan pasaportlar kişinin kamu kuruluşundaki derecesine veya devlet görevi için gitmesine göre bu tür renklere ayrılabilir.


Eğer listeler arasında kendi statünüzle ilgili gerekli evraklar listesini bulamadıysanız lütfen bize yorum olarak aşağıdaki kısımdan belirtin. Sizin için gerekli evraklar listesini bir an önce derleyip sizin için listemizi güncelleyeceğiz.


Bu pasaport en fazla yıl geçerliliğe sahip yeşil pasaportlar için geçerlidir. Hususi pasaport yani yeşil pasaport çıkartmak için gereken evraklar ilgili kanun gereği belirlenmiştir.


Bakanlığı tarafından belirlenmektedir. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen pasaport işlemleri için pasaport çeşitlerine göre istenen belgeler temin edilir. Başvuru sırasında T. Yurt dışı seyahatlerinizde gerekli olan pasaportu çıkartmak için nüfus müdürlüğünün elektronik randevu adresinden ya da 1numaralı çağrı merkezini kullanarak pasaport işlemleri randevusu alabilirsiniz.


Sayfa gerekli belgeler. Engeli olmayan bireylerden farklı olarak sadece engelli olduğunun beyan edilmesi ve bunu gösterir sağlık raporunun sunulması gerekmektedir.


Acil durumlarda verilen geçici pasaport için defter bedeli ya da harç ücreti ödenmez. Bu türdeki pasaportlar tek seferliktir ve sadece Türkiye’ye dönüş için kullanabilirsiniz.


Yani alınacak pasaportun kullanım süresi ne olursa olsun istenen evraklar aynıdır. Diplomatik (Siyah) pasaportlular haricindeki, pasaport sahipleri Hindistan ülkesine ziyaretlerinde vize almak durumundadırlar. Yeni Ruhsat Almak İçin Gerekli Belgeler.


Bordo pasaport, genelde herkesin aldığı bir pasaporttur ve gerekli belgeler şunlardır: Nüfus cüzdanı, T. Bunların yanı sıra pasaport harç ücretini ve defter ücretini de ödemek zorundasınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.