16 Eylül 2019 Pazartesi

Sap ürün ağacı görüntüleme transaction

MİP çalıştırmasına dahil etmek ve standart üretim siparişlerini işlemek için üretim ürün ağacını seçin. SAP Sisteminde Alternatif Ürün Ağacı kullanımının önemini kısaca özetleyecek olursa yukarıda yer alan faktörlerin tüm süreçlerini etkiler. Bu yazımızda, SAP SD(Satış ve Dağıtım) Modülüne ait işlem kodları( Transaction Code) ve tablo adları konusunu işliyoruz.


Bu yazı ile SAP ’nin temel modüllerinden biri olan SD(Satış ve Dağıtım) Modülü hakkında tüm işlem kodu ve tablo detayına ulaşabilirsiniz. Bunlara hammaddeler, yarı mamüller ve mamüller dahildir.


Standart masraf hesaplaması prosesinde hesaplanan malzeme masraflarının temeli olarak bileşen miktarları kullanıldığı için, ürün ağacı verilerinin doğru olması çok önemlidir. Transaction Codes (Tcodes - İşlem Kodları) SAP programlarına hizli ulasabilmek için transaction code (İşlem Kodlari) kullanilir.


MM Tablolar A5Fiyatlandırma A5için koşul tablosu EBAN Satınalma talebi EBKN Satınalma talebi hesap tayini EINA Satınalma bilgi kaydı-genel veriler EINE Satınalma bilgi kaydı-Satınalma organizasyonu verileri EKAB Çağrılı sipariş dokümantasyonu EKBE Satınalma belgesi tarihçesi EKET Teslimat planı termin satırları EKKN Satınalma belgesinde hesap tayini EKKO Satınalma. Below for your convenience is a few details about this tcode including any standard documentation available.


Yapı panel, konfigürasyon sonuçlarını kontrol etme, ürün ağacı yapılarını görüntüleme ve ürün ağacı patlatmayı tetikleme yeteneği sağlar. Sol yan ekranda patlatılan ürün ağacını veya Süper ürün ağacını görebilirsiniz.


Sap ERP sistem işlem kodları aşağıdaki gibidir. Dünyanın başta gelen ERP sistemlerinden olan SAP Transaction tcode larını sizlerle paylaşmak istedim. CAD kullanımı aktif ya da pasif konuma getirilebilir.


Varsayılan değer olarak ürün ağacı taban miktarının, bir’in (1) dışında istenilen değerde ekranlara gelmesi, ve ürün ağacı durumunun (onaylı, onaysız, hol vd. olarak) sabitlenmesi sağlanabilir. BEST, PP0 SDvd.


Bu yazımızda SAP MM (Malzeme Yönetimi) modülünde sıkça kullanılan ve herkesin ihtiyacı olan işlem kodlarına ( transaction code) yer vereceğim. NOT: Bu yazımıza ek olarak, çok daha detaylı SAP MM Modülü işlem kodu ve tablo listesine haline buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Sap ürün ağacı görüntüleme transaction

Bu bilgileri envanter durumu ile karşılaştırır, üretim ve temin sürelerini de kullanarak parçaların ne zaman ve ne kadar sipariş edileceğini belirler (Şekil ) MRP’den önce kullanılan lojistik teknik ikmal yapmak, kullanılanın yerini doldurmak ilkesi üzerine idi. Mesala tek bir ürün için stok görüntülemek istersek ana uygulama ekranındaki boşluğa ‘ls24’ yazmamız ve karşımıza çıkan ekranda aradığımız ürünün kodunu girmemiz bize aradığımız üründen depo içerisinde ne kadar bulunduğunu bulmamıza yeterli olacaktır.


Sap ürün ağacı görüntüleme transaction

SAP sisteminde, Windows uygulamalarını aksine ekranla girmek için aktif bir menü bulunmamaktadır. Bunun yerine her ekrana atanmış bir kod bulunmaktadır.


Ekranlara atanan bu kodlar SAP ekranında sol üst köşede bulunan komut alanına girilir. Bir T-Code, harf, rakan veya ikisinden oluşur. SAP ’de kendisinin standart ekranlarında olduğu gibi kullanıcı tarafından geliştirilen. CA03: Normal iş planı görüntüleme.


CO02: Üretim siparişi değiştirme. COOIS: Üretim siparişlerinin toplu görüntülenmesi. TMM ve TYTE hariç). CS03: Ürün ağcı görüntüleme.


Sap ürün ağacı görüntüleme transaction

MC85: Ürün grubunun görüntülenmesi: MC86: Ürün grubunun değiştirilmesi: MC87: Satış ve üretim kaba planlaması: MC88: Satış ve üretim kaba planlaması: MC89: Satış ve üretim kaba planlaması: MC8A: Planlama tipinin yaratılması: MC8B: Planlama tipinin değiştirilmesi: MC8C: Planlama tipinin. Sap Akademide alacağınız SAP MM modülü kursunda satın alma faaliyetlerinin ilk adımı olan malzeme ihtiyaç planlanması ile başlayıp, tedarikçi belirleme ve teklif talebi oluşturarak satıcıdan ürün ya da hizmet fiyatları teklifleri alıp, en iyi fiyat veren satıcıya otomatik sipariş açılıp, malın depoya giriş anında fatura ve irsaliye giriş sürecini tamamlayıp.


Yöneticisi ()Kernel Transaction Manager) yardımcı programını başlatır. Bir disk birim etiketini (harf etiketi) yönetmek için kullanılır. Metin tabanlı günlük ve ürün etkinleştirmesi dahil, Windows lisans bilgileri içeren veri dosyaları oluşturmak için kullanılır.


Kodlarının Teknik Adlarını Görüntülenme SAP sistemine ilk girdiğinizde aşağıdaki gibi, işlemlerin yanında teknik adlar gözükmez. Sayfanın en üstündeki “Ekler” tabından “Ayarlar” a tıklarsanız karşınızı aşağıdaki pop-up çıkar. SAP S4HANA CO Maliyet Muhasebesi Kitabı Yazarı : Serdal Dede.


Kesikli Üretim (Discrete Manufacturing)Temel Verileri :Malzeme – MM(MİPden MİPe kadarki görünümler) Ürün Ağacı – BOM (Bill Of Material) CSişlem kodundan tanımlanır. SAP SD ürün ve hizmetlerin satış, nakliye ve faturalandırmaya kadar olan süreçlerini yönetmektedir.


Sap Akademi’de alacağınız Sap SD kursunda şirketlerin ürün maliyetlerini düşürmek için doğru satış dağıtım organizasyonunu kurmayı ve doğru zamanda ürün teslimi sağlamayı SAP SD modülündeki tüm fonksiyonları kullanarak örnek senaryolar üzerinde öğreneceksiniz. Bu kodlara gruplanmiş sap menüsü ile de ulasabilirsiniz. LT23: Nakil siparişlerini görüntüleme.


Object Navigator - Gelişmiş ABAP kod editörü SE93: Transaction bakımı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.