2 Ekim 2019 Çarşamba

İkametgah değişince plaka değiştirme

Plaka Değiştirme Nasıl Yapılır? Kullandığımız araçların sorumluluğunu plakalar ile bize bağlayan bu önemli sistemde araç plakaları trafikteki araçların bulundurmak zorunda olduğu ilk unsurdur.


Bu noktada plaka yenileme işlemi ile karıştırılmaması gerekir. Değiştirme işlemi: ikinci el bir aracın satın alınmasından dolayı veya farklı bir ile ikamet değişikliğinden dolayı plaka bilgilerinin tamamen değiştirilmesidir.


Hocam plaka İstanbul plakası olduğu için sigortası fazla çıkıyor hem plaka eskidi muayeneden geçemeyecek durumda onun için bulunduğum şehrin plakasını almak istiyorum aynı zamanda yenilemiş olacağım inşallah Mesele ise şu, aracı satın alırken plakayı değiştirmek istemediğimi söyledim onun için plakayı değiştiremiyordum şimdi ise ikametgah değişikliğini. Motorlu araçlar artık günümüzde eskisine oranla çok çok daha fazla yaygın ve hemen hemen herkesin altında hususi kullanımlar için otomobil olsun motor, motosiklet, mobilet olsun ulaşım sağlamak adına en az bir araç var.


Bunların dışında ticari işler için ticari araçlar. Araç satın alırken plaka değişikliği veya plaka yenileme yaptırmak isteyebilirsiniz. Yeni sisteme göre eski usül plaka değiştirme veya yenileme işlemleri artık değişmiştir. Noter’de araba alırken plaka değişikliği yapmak istiyorum dediğinizde önünüzde aylık bir.


Artık plaka yenileme ve değiştirme işlemlerinde YENİ sisteme geçildi. Mevcut ikametgah adresinin bağlı olduğu okuldan memnun olmayan velilerin farklı bir okula kayıt yaptırmak için izledikleri yollardan birisi de geçici ikametgah değişikliğidir.


Ancak okul kaydı için ikametgah değişikliği yapmak bir suçtur ve tespiti halinde veliye cezai işlem uygulanmasıyla birlikte öğrencinin okul kaydı silinir. Bunlar araç devri ile plaka değişikliği ve ikamet yeri değişimi nedeni ile plaka yenileme işlemidir.


Yeni düzenleme ile aynı “il” sınırları içerisindeki araçların plakaları artık. Ayrıca sonrasında Şoförler Odasına da TL’lik bir ödeme yapmak gerekmektedir. Detayları haberimizde derledik.


GÜNDEM TEKNOLOJİ ÖZEL HABER SPOR DÜNYA EKONOMİ SİYASET SAĞLIK YAŞAM. Adres değiştirme olarak da adlandırılan ikametgâh değiştirme işlemlerini gerçekleştirmek için yapılması gereken şey, bağlı olunan nüfus dairesine gitmektir. Eskimiş, hasar görmüş, yıpranmış ve artık okunmayan plakaları yenilemek için de tıpkı plaka değiştirme işleminde olduğu gibi önce NOTER’e ardından da şoförler odasına başvurmalısınız.


Geçtiğimiz yıla kadar araç ikinci el araç alımlarında plaka değişikliği için ek ücret vermek ve yeni plakayı bir ay süre içerisinde bastırmak gerekiyordu. Bu süreçte eski plaka kullanılabiliyordu. Ankara gölbaşı plaka idi, adres Ankara Çankaya olarak beyan edip daha sonra trafiğe gidip hallettim. Bu işlem süreçlerinin tamamlanabilmesi için ödenen masraf kalemleri de birbirinden farklılık göstermektedir.


Yazının başlarında plaka değişim ücreti olarak noter masrafları dahil 3TL olarak bir meblağ vermiştik. Bu ücret plaka yenileme ücreti için geçerli. Yani plaka değişikliğine aracın eski trafik sigortası ile başvuracaksanız ilk gün içerisinde başvurunuzu tamamlamalısınız.


Araç plaka değiştirme nasıl yapılır? CEVAP 4: Şayet bu geçişinizi beyan ettiğiniz araç ile yapmışsanız (kayıtlı plaka ) ve OGS hesabınız AKTİF durumda ise herhangi bir cezanız olmayacaktır. Bu geçişiniz, otomatik olarak köprülerde normal geçiş ücretine, otoyollarda ise en uzak mesafe geçiş ücretine çevrilip aktif olan hesabınızdan düşecektir.


Yerleşim adresinden taşınan kimselerin ikametgahlarını da gittikleri yere taşımaları gerekiyor. Araç ruhsatının verildiği ilçe Maltepe yazıyor, benim ikametgah Kartal. Okul Kayıtları ve İkametgah Değişiklikleri.


Emniyette bu sigorta olmadan işlem yapmıyorlar. Dertsiz mkolunca konu ne kadar da boş kalmış. Daha once Şanlıurfa da gorev yaparken plaka bir araca sahiptim. Atamam memleketime yapildiktan sonra plakami degistirmek istedim ama alim satim yapmak istemedim benim durumumda olanlar için yapilacak is ve islemleri listeleyeyim ihtiyaci olanlar kullansin istedim adresi degistirdikten sonra gun icinde yapiliyormus.


Aile hekimi değiştirme ekranı, müdürlüklere gitmeden internet üzerinden kolayca çözüme kavuşturulabiliyor. E-Nabız ekranında yer alan aile hekimi değiştirme ekranı, bazı kriterler.


Profil bilgileri Mesajlarını Göster Üyelik Şehir Ankara. Bu hizmeti kullanarak, Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez veri tabanındaki yerleşim yeri ve diğer adres bilgilerinizi sorgulayabilir, barkodlu ikametgah belgesi oluşturabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.