23 Ekim 2019 Çarşamba

İnsani ikamet izni başvurusu

Başvurular şahsen veya vekaleten Göç İdaresi Genel Müdürlüğü İl-İlçe Grup Müdürlüklerince yapılmaktadır. KAMET İZNİ GEÇİŞ BAŞVURUSU FORMU ÖRNEĞİ.


Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından belirlenmiştir. Turistlik amaçlı gelen yabancı başka amaçla ikamet izni alamaz.


Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun ncı ve nci maddelerinde insani ikamet izni düzenlenmiştir. Türkiye’de kalması gerekli görülen kişilere verilen oturma izni türüne “ insani ikamet izni ” denilmektedir.

Bu haller şu şekilde. Kanunun ncı maddesindeki insanı ikamet izni şartlarını taşıdığımı kabul ederim.


I accept that I fulfil humanitarian residence permit conditions laid down in Article of the Law No. Ayrıca insani ikamet iznine sahip olan kişiler, bu izinlerinin süresi içinde uzun dönem ikamet izni hariç olmak üzere şartlarını taşıdıkları diğer ikamet izinlerinden birisi için başvurabileceklerdir. Bakanlığın onayı alınmak kaydıyla iznin verilmesini zorunlu kılan şartlar ortadan kalktığında valiliklerce iptal edilir ve uzatılmaz.


Göç idaresine e- ikamet üzerinden yapılır. Hatalı yahut ihmali işlemler ile bu şekilde redde sebep olmamak ve süreci gereksiz uzatmamak adına sürecin deneyim sahibi bir yabancılar avukatı eşliğinde takip edilmesi en sağlıklısıdır.


Aile ikamet izni Aile statüsünde yer alan yabancı uyruklulara verilmektedir.

Valiliklere yapılmalıdır. Başvurusunun Reddedilmesi İnsani ikamet izni başvurusu bazı durumlarda reddedilmektedir. Bu durumların başında YUKK m. Yani insani ikamet izni verilebilecek olan durumları sınırlı olarak saymıştık. MADDE – (1) İkamet izni başvurusu, yabancının vatandaşı olduğu veya yasal olarak bulunduğu ülkedeki konsolosluklara yapılır.


Bunlar kısa dönem, aile, öğrenci, insani, uzun dönem ve insan ticari mağduru ikamet izinleri olarak sıralayabiliriz. Kanunda öngörülen ikamet izin sürelerinin toplanmasında hesaba katılmamaktadır. Etiket: Aile İkamet İzni Uzatma Başvurusu. Gönderen ikametizni Kategori:Yabancılar İçin İkamet İzni yorum.


Bu işlemde, ikamet izin türü değişmiyorsa yeni bir ikamet izni belgesi düzenlenmekle birlikte, harcı ödenmiş olan süre, tekrar harca tabi tutulmaz. Tıpkı oturma izni başvurusu yapılırken istendiği gibi ikamet izni uzatma başvurusunda da özel sağlık sigortası istenmektedir.


Ayrıca son ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf da istenen belgeler arasındadır. Başvuru formunu doldurduktan sonra, ikamet izni başvuru formu, başvuru tarihi, zamanı ve numarasını gereken belgelerle birlikte sistem tarafından üretilecektir. Yabancı bu form ile randevu tarihine kadar yasal olarak Türkiye’de ikamet etme hakkına sahiptir.


Bununla birlikte, bu belge yabancının ülkeye giriş ve çıkış hakkını garanti altına almamaktadır. Oturum İzni Başvurusu İşlemleri Yabancı şahıslara ülkemize girerken turist vizesiyle yahut vize muafiyeti ile tanınan oturma süresi ila ay arasında değişmekte olup bu süreyi ülkeler arasında yapılan anlaşmalar belirlemektedir, fakat şahıslar belirtilen sürenin üzerinde bir zaman dilimi Türkiye’de kalacaksa ikamet izni alması zorunludur.


Olmaması halinde ibraz edilmesi zorunlu değildir. Kimlik bilgileri ve fotoğrafın bulunduğu sayfa ile işlem gören sayfalar.

Randevu almak isteyen yabancı uyruklu vatandaşlar, ikamet izni başvuru formunu doldurmaya başlamadan önce mutlaka Türkiye’de. Türk vatandaşlığının kazanılması başvurusu, istisnai vatandaşlık başvurusu, Türkçe dil kursu, öğrenci.


Aşağıda durumların olması halinde, diğer ikamet izinlerinde istenen şartlar aranmaksızın Bakanlığın onayı ile her defasında birer yıl olmak üzere insani ikamet izni verilir veya mevcut izinler uzatılır. Ancak yaşını dolduran ve halen ortaöğretim seviyesinde eğitimine devam eden öğrencilerin ikamet izni alması gerekmektedir.


Vize muafiyeti kapsamından daha fazla kalacak Rusya vatandaşlarının kısa dönem ikamet oturma izni başvurusu yapması gerekmektedir. Kısa dönem ikamet süresi ilk başvuru yıldır.


Türkiye sınırlarında oturma, çalışma izni süresi bitimine yaklaşan yabancılar, ikamet izni bitiminden en fazla gün öncesindeki bir günde ve son tarih olarak izin bitim tarihinden birkaç gün önce kesinlikle oturma izni uzatma başvurusu yapmak zorundadırlar. Peki insani ikamet izni alan Türkmenistan vatandaşları bundan sonra ne yapmalı?


Bilindiği gibi eski tip Türkmenistan pasaportu ile insani ikamet izni başvurusu yapanlara ikamet izinleri bir yıl süreli veriliyor ve bu süre içerisinde de pasaportların yenilenmesi isteniliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.