19 Kasım 2019 Salı

Iphone x yüz tanıma çalışmıyor

Tüm bu saydıklarımıza rağmen Face ID genel olarak oldukça beğenilen bir sistem. Touch ID’yi aratmayacak kadar iyi ve hızlı çalıştığı söylenen yüz tanıma teknolojisi, artık uzun vadeli şekilde Apple ekosistemini bir parçası konumunda bulunuyor.


Iphone x yüz tanıma çalışmıyor

Apply, Face ID isimli yeni yüz tanıma teknolojisini tanıtırken sorun yaşıyor. Dün sızdırılan iOS Golden Master‘ı inceleyen geliştirici Guilherme Rambo, yüz tanıma sistemi ile ilgili birçok detaya ulaştı. Rambo, sistemin yüzü nasıl taradığını gösteren videolar yayınladı.


Kullanıcılar bu problemin iOS 11. FaceID kabul edilmeyebilir veya işlemin daha sonra denenmesi mesajı alınabilir. MacRumors, Face ID ile OnePlus 5T telefonunun yüz tanıma özelliğini birbiri ile karşılaştırdı. Pil seviyesi %altına indiğinde çalışmıyor ! Mashable ve Tech Insider siteleri, FaceID’e karşı farklı bir yaklaşım göstererek telefonu “ ikizler “e denetti.


Bazı durumlarda yüz tanıma yerine güvenlik kodunun kullanılması gerekiyor. Apple, yüz tanıma yerine kod kullanılması gereken durumları açıkladı. Yüz Tanıma Çalışmıyor.


Tıpkı Touch id’de olduğu gibi sadece yüzünüzü tanımlayarak telefonlarınızı açabilirsiniz. Truedepth kamera sayesinde kişinin yüzünde bulunan otuzbin ( 300) noktayı analiz ederek sistem yüzünüzü tanıyor. Yüksek kalite full ekranı ile görünüş olarak gerçeğinden ayırt edilmesi imkansız gibidir. Bilindiği üzere hakkında bir çok söylenti var FACE ID özelliğinin.


Karanlıkta çalışmaması, çoğu zaman yüz tanımaması bunlardan bazıları. Bu sebeple siz yüz tanımlama ile cihazınızın kilidini açmadan bir aile fertleriniz veya arkadaşınız ile cihazı paylaşamayacaksınız. Belki ileriki dönemde Apple daha fazla yüz için destek sağlayabilir. Dinamik oynatıcı etkinleştirildiğinde aşağıya indiğinizde video sizle eşlik eder.


Face ID Bunlardan FaceID en önemli değişiklik olabilir. Bu yüz tanıma sistemi, telefonunuzun kilidini açmak ve Apple Pay işlemlerine yetki vermek için.


Iphone x yüz tanıma çalışmıyor

Ancak kardeşim geldiğin de yüzünü okuduğunu fark ettik. Akıllı telefonların kullandığı en kapsamlı. Bunun yanında hali hazırda klasik parola sistemini kullanabilirsiniz.


Eski cihazlarda Touch ID gibi, Face ID her zaman düzgün çalışmıyor. Touch ID parmak izi tanıma özelliğinin yerini alan Face ID yüz tanıma özelliği ve bu özelliği mümkün kılan TrueDepth kamerası da bunlardan bazıları. Gizli ve güvenli olacak şekilde geliştirilen Ev uygulaması ve HomeKit, kullanıcının ev aksesuarlarıyla ilgili tüm bilgilerin uçtan uca şifrelenmesini sağlıyor.


Parmak izi özelliğinin yerini alan Face ID kullanıcıların yüz hatlarını kaydederek cihazın. Ne yazık ki, aynı zamanda yeniden tasarıma özgü birkaç yeni sorunu da başlattı.


Neyse ki çoğu için geçici çözümler ve düzeltmeler var. Bazıları, hangi iOS sürümünü çalıştırdığınıza bağlıyken, diğerleri Apple’dan geçici. Tweak Adı: Appellancy (iOS 11) Uyumluluk: ios - 11. X deneyimini yaşamak isteyenler yükleyebilirler :) (ios 1.ve 1.de denenmiştir sorunsuz çalışıyor.) Ana.


Iphone x yüz tanıma çalışmıyor

X s max yüz tanıma çalışmıyor tamiri yapılıyormuusta yapılırsa fiyat ne. Banka ATM’lerinde yüzünüzü tarayarak kimliğiniz doğrulamadan, fast food satın alırken ödeme onaylamaya kadar birçok yerde kullanılmakta. Görünene göre maskeler sadece COVID-gibi havadan bulaşan hastalıkların yayılmasını değil, yüz tanıma algoritmalarını engellemeyi de başarıyor.


Yayımlanan bir raporda, ABD Ulusal Standartlar Enstitüsü (NIST) maskelerin en gelişmiş yüz tanıma algoritmalarını bile aşmayı başardığını açıkladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.