12 Kasım 2019 Salı

İşkur işten ayrilma cezası

Fakat programdan ayrılan kursiyer yada programı sonlandırmak isteyen işverene bazı durumlarda yıl işkur faaliyetlerden yararlanamama cezası verilir. Eğitime katılan kursiyerler, eğitime tam zamanlı katılmak zorunda.


Aynı maddenin (b) bendi uyarınca da inci maddede öngörülen işten ayrılma bildirgesini Kuruma vermeyen işverenlere de her bir fiil için ayrı ayrı idari para cezası uygulanıyor idi, ancak 01. Bundan sonra resen işten ayrılış bildirgelerinde (41) kodu kullanılacaktır.


TL idari para cezası uygulanır. Asgari Ücretin 10’da 1’i tutarında idari para cezası uygulanacaktır.

Son aldığı aylık net ücret: Son 1gün içinde işyerindeki prime ilişkin kayıtlar (En son aydan başlayarak geriye doğru doldurulacaktır.) Yıl. KUR ’un Verdiği Hizmetler. Düzeltme amaçlı verilen işten ayrılış bildirgelerinde idari para cezası uygulanmaz. Kanunun 1nci maddesinde idari para cezasını gerektiren eylemler belirtilmiş olup, bu maddede, düzeltme amaçlı verilen işten ayrılış bildirgelerinde idari para ceza uygulanacağına ilişkin hüküm yoktur.


Kanun gereği belirsiz süreli iş akdinin feshinden belli süreler öncesinde, feshin muhatabına bildirimde bulunmak gerekmektedir. Sigortalı işten ayrılış bildirgesi ve işe giriş bildirgeleri teslim edilmediği takdirde işverenlere idari para cezası uygulanması öngörülmüştür. Peki İşten Çıkış Koduna Göre İşsizlerin Alabilecek Oldukları diğer haklar nelerdir? Tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum.


Alo 170’e ya da Bimer’e yine başvurabilir.

Soru: Merhaba, askerlik nedeniyle işten ayrıldım. Toplu işe giriş- işten ayrılış uygulaması için tıklayın. E-devlet şifresi ile giriş yapmak icin tıklayın. Giriş ve İşten Ayrılış Web Servisleri kullanıma açılmıştır.


Bilgi için tıklayın. TEN AYRILMA (İSTİFA) DİLEKÇESİ.


Ayrılma, Kıdem Tazminatı, İşsizlik Maaşı İşten çıkarılma ile karşı karşıya kaldığımızda ilk aşamada dikkat etmemiz gereken kimi noktalar vardır. Birçok işçi bunları bilmediği için ciddi hak kayıpları ile karşılaşır. Kanunun söz konusu üncü maddesinin tanıdığı fesih hakkını kullanarak işten ayrılmış olduğundan, bu işçi de ihbar süresine uymak zorunda değildir.


Arkadaşlar,yukarıda yazılı işlemlei yaparak işkur sitesinden işten ayrılma bildirgesini düzenledim,sisteme kaydedip bildirge numarasını aldım Şimdi,bunun sonrasında - işkura bildirim yükümlülüğümüz yerine gelmiş oluyor değil mi. Sistem barkod numarası üretmiyor;ama bildirge numarası veriyor. KULLANICI ADINIZLA BİRLİKTE" e-posta atınız.


SGK’ya yapılması gerekmektedir. Bu yeterli sanırım. Ama makûs hedef tazminatını öğrenen oldukça az. Nedir makûs hedef tazminatı? Hangi gidişatlarda alınır? SGK işten çıkış kodu (işçi tekrar işe başlatılacaksa), (mevsim bitimi), (kampanya bitimi), (vize bitimi) olarak gösterilmiş olan işçilerin iş sözleşmesi askıya alınmıştır.


Emeklilik nedeniyle işten ayrılma durumunda işçinin kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı durumu hakkında bilgilerin yer aldığı sayfadır.

Ama iş yerine gidip işten çıkmak için dilekçe doldurmaya çekiniyor ve utanıyorum açıkcası ve yarın için zamanımda yok. Kanunu kapsamında olmayan işyerleri için de geçerlidir. Askerliği gelen ve bunun için geri sayıma başlayan hemen hemen her asker adayının aklını kurcalayan ve belki de askere gitmesinin önüne geçen en önemli durum, iş durumudur.


Patronumun bilgisi ve izni var…) bu konu ile alakalı patronumun Oğlu muhasebeci kardeşi ile müzakere etmişler olay yaşandıktan sonra bir sabah karşı masasından seslendiği için ufak tartışma havasında konuşma yaşadık… ve neticesinde iki kardeş arasında müzakere yapıp beni işten çıkarma. Haklı sebebi bulunmaksızın işten ayrılmak isteyen işçinin ay çalışmışsa işten ayrılacağını iki hafta önce, eğer ayla 1.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.