6 Kasım 2019 Çarşamba

İsrail tarihi

Modern İsrail ’in coğrafi büyüklüğü Galler ülkesi kadar ya da Kosta Rika’nın yarısı kadar küçüktür. Tarihini dünden bugüne anlatıyoruz. Arapların İsrail ’in kuruluşuna verdikleri isim, durumun kendileri için ne ifade ettiğini aslında özetler nitelikte.


Krallığı (İ.Ö. 7yılında) Asurlular tarafından ezildi ve onun halkı sürgüne ve unutulmaya sürüklendi. Yahudi tarihi, yaklaşık 4.

Araplar ise Arap okullarına giderler bundaki en büyük etken sadece İslam dini ve Arapça eğitiminin Arap okullarında verilmesidir. Fakat daha sonra hak yoldan ayrıldılar. BRETLİK - Duration: 10:44. Yusuf Kayaalp 800views.


Bu yazıyı beğendiyseniz paylaşınız. DAVUT ve SÜLEYMAN Peygamberin yaşadığı zamanlardır. Bunlardan İsrailiye M. Kısaca İsrail tarihi.

ISRAIL ´IN TARIHINI HATIRLAYALIM 6Hazreti Ömer, Kudüs´ü fethetti. Filistinliler arasındaki mücadele dünyada en uzun süren ve patlamaya en yatkın anlaşmazlıklardan birinden kaynaklanıyor.


Son 1yıl Filistinlilere sömürgecilik, sürgün. Filistinli akademisyen Metani, İsrail makamlarının, Filistin topraklarında bulunan tarihi eser, makam ve kabirlerin ihmal, tahrip ve ihlaline göz yumduğunu belirterek, Arap-İslam. Arap- İsrail savaşları ve Filistin sorunu başlamıştır.


Amaç;bilgili insan yetiştirmek,eğitimli toplum yetiştirmek. Bilgisizler içinde bir bilgili, ölüler içinde bir diridir. Allahü teala onlara İsa Peygamber´i gönderdi. Tel Aviv İsrail ’in başkenti olan Tel Aviv, aynı zamanda ikinci büyük şehirdir.


Tevrat) kadar uzanmaktadır. Jericho Duvarı inşa edilmiştir. SRAİL KRONOLOJİK TARİHİ M. KUDÜS (AA) – ESAT FIRAT – Filistinli tarihi eser uzmanı akademisyen Abdurrazık Metani, İsrail makamlarının, Filistin topraklarında bulunan tarihi eser, makam ve kabirlerin ihmal, tahrip.


Mısır Firavunu III. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, Kamu Yönetimi Bölümü. Bir Terim Olarak Siyonizm. Dini bir ideoloji olan Siyonizm.

Coğrafi olarak, Asya kıtasında bulunur. Uzun ve dar bir şekle sahip olan İsrail, 4km uzunluğunda olup, en geniş bölgesi yaklaşık 1km'dir. Sınırları ve ateşkes hatları içerisinde kalan toplam yüzölçümü 27. Devleti coğrafi olarak, Asyakıtasında bulunur.


BAE firması arasındaki anlaşmaya ilişkin The Jerusalem Post gazetesi ise anlaşmaları " tarihi bir gelişme" olarak niteleyerek, İsrailli firmaların savunma sanayiinde faaliyet gösterdiğini ve anlaşma yapan bu şirketin, yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisine karşı etkili çözümler sunmak maksadıyla araştırma ve geliştirme alanında iş birliği. Kovid-19) yakalanan İsrail hükümeti Kudüs İşleri Bakanı Rafi Peretz ile temasta.


Eski Başbakanı Ehud Olmert Suriye’de yaşanılan savaşın iç yüzü ile ilgili tarihi itiraflarda bulundu. Arap devletleri ile arasındaki savaşta İsrail, sınırlarını genişletti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.