11 Kasım 2019 Pazartesi

İsrail vize İstiyor mu

Konsolosluğu başvuru dosyasının değerlendirilme sürecinde, İsrail seyahat amacının net şekilde anlaşılmaması durumunda, konsolosluk yetkilileri tarafından ek evrak ya da görüşme. Evet, İsrail ’e gitmeyi planlayan bir yolcunun İsrail vizesi alması gerekmektedir.


Hizmet, hususi ve diplomatik pasaport sahipleri seyahatlari aydan fazla sürmeyeceği takdirde vize almasına gerek olmamaktadır. Yani İsrail vizesi yeşil pasaport sahipleri için günü aşmamak şartıyla muaf tutulmuştur. Başkonsolosluğuna veya İsrail Ankara Büyükelçiliğine tesliminden sonra ila iş günü içinde vize başvuru işlemi sonuçlanmış olur.


Ancak İsrail diplomatik temsilcilikleri Türkiye ve İsrail Devletlerinin resmi bayramlarında kapalı olmaktadır. Bugünler dikkate alınarak başvurunun.


Devleti’ne seyahat edecek olan şahıslar vize müracaatlarını yapacakları seyahatin amacına uygun vize kategorisine göre yapmalıdır. Neyseki siz şanslısınız ! Bizleri heyecanlandıran İsrail gezisi kararımızın ardına ilk akla gelen “yahu İsrail vize istiyor mu ? Doğru okudunuz İsrail vize ücreti olmayan bir prosedür uyguluyor ve bu şekilde de takdirimizi kazanıyor. Vizesi Nasıl Alınır?


Fakat eğer İran’a arabayla gitmek gibi bir niyetiniz varsa İran’a vize var mı sorusunun yanı sıra dikkat etmeniz gereken. Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız İsrail seyahatlerin bilgisi ve nedenleri.


İsrail vize İstiyor mu

Kişisel durumları uygun ise başvuruları konsolosluk ya da büyükelçilik tarafından değerlendirilir ve Mısır vizesi almaları mümkündür. Türkiye, günü aşmamak şartıyla İsrail vatandaşlarından vize istemiyor.


Daha önceden İsrail vizesi almış olmak, Mısır vizesi almaya. Türkiye, İsrail vatandaşlarına vize uygulaması yapmamasına rağmen İsrail, Bordo pasaport hamili Türk vatandaşlarından vize istiyor. Gri, yeşil ve diplomatik pasaport sahipleri İsrail ’e vizesiz olarak seyahat edebiliyor. Ermenistan’a giriş yapmak isteyen Türk vatandaşlarının vize almaları gerekir.


İsrail vize İstiyor mu

En son Hindistan’a gittim, sadece aylık vize veriyor daha fazlasını vermiyor. Ondan önce Taiwan’a gittim, ilginçtir sadece yeşil pasaportlulara vize istiyor. Sadece defa giriş hakkı olan aylık vize aldım, gezdim. Bulgaristan gibi bazı ülkeler pasaportunuzun yıllık geçerlilik süresi olmasını istiyor.


Pasaport geçerlilik süreleri ve son durum ile ilgili gideceğiniz ülkenin şartlarına göz atmayı. Devleti umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşlarını vize prosedürüne tabi tutmaktadır.


Ancak hususi, hizmet ve diplomatik pasaport sahipleri güne kadar olan seyahatlerinde vizeden muaftırlar. Yeşil pasaport sahibi Türk vatandaşları güne kadar İsrail ’e vizesiz giriş yapabilirler. Bunun nedeni de zaman zaman yaşadığımız diplomatik krizler. Ama zannedildiği gibi değil, İsrail vize konusunda esnek davranıyor.


İsrail vize İstiyor mu

Karayoluyla İsrail. Tel aviv,Yafo,Kudüs,Jerusalem gibi şehirlerde nasıl gezilir? Mısır üzerinden gidilecekse Mısır da vize istiyor. Guatemala gün vizesiz. Güney Afrika gün vizesiz. Kuveyt’e giremez veya ülkeye giremezler. Alkol, silah, uyuşturucu, domuz eti, pornografi ve İsrail ürünleri ve bu ülkeye ilişkin belgelerin tanıtımı yasaktır. X-ışını makinelerinden geçirilir.


RUSYA VİZE İSTİYORMU ? Lakin son dönemlerde yaşanan diploması krizlerinden dolayı, vize uygulaması askıya alındı ve Rusya ile ilgili seyahatlerde vize isteniyor (biz bu makaleyi hazırlar iken durum bu şekilde idi). Diyelim ki, Rusya’ya turist olarak.


Bu prosedürlerden ilki zorunlu vize temin etmektir. Türkiye ve Ermenistan arasında yapılan vize anlaşması gereği iki ülke vatandaşları seyahatleri için vizeye tabidir. Diğer pasaport sahiplerinin ise vize başvurularını, resmi ikametleri başka bir ülkede bulunmadığı takdirde, Türkiye’deki Hollanda Büyükelçiliği veya Başkonsolosluklarına yapmaları gerekmektedir.


Yalnızca turistik amaçlı ziyaretler için geçerlidir. Diplomatik ve hususi pasaport sahipleri vizeye tabi değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.