18 Aralık 2019 Çarşamba

İsyeri kira cironun yüzde kaçı olmalı

İsyeri kira cironun yüzde kaçı olmalı

Pazarlama harcamalarınız toplam cironuzun yüzde kaçı olmalıdır. Bu soru bana çok gelmektedir. Bazıları % bazıları %bazıları da %bütçe ayırdığını söylemekte. Bu oranların hiçbiri doğrudur veya yanlıştır diyemem.


Gayrimenkul kiralayan kiracılar, senelik sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira zammı ile karşılaşabiliyor. Kiranın ciroya oranının yüzde. Daha doğrusu Adanalılar bir evi alıp satarken yıllık kira. Ev kirası bütçemizin ne kadar olmalı ? Yeni ev kiralayacaksanız, oturduğunuz evin gelirinize oranını ve kira artışından sonra kiranızın ne kadar olacağını mutlaka hesaplayın, bütçenizden şaşmayın.


Yüzde hesaplama makinesi nasıl çalışıyor? Hesaplama aracımızda seçtiğiniz işlem türüne göre farklı formüller kullanılarak girilen değerlerle işlem yapılmakta ve başarıyla tamamlanan işlemlerin sonucunda elde edilen değerler.


KAZAN KAZAN’ MODELİ Kısa bir süre önce açılan Öz-yurt İnşaat’ın yatırımı City Center AVM, ciro üzerinden kiralama yöntemini tercih eden AVM’lerden biri. Ev kredisi, satın alınmak istenen konutun teminat altına alınması şartıyla verilen nakit desteği oluyor. Ev kredisi bazı özellikleri ile diğer kredi türlerinden daha avantajlı oluyor. Emsal kira bedeli ise, kiraya verilen gayrimenkulün emlak vergisi değerinin yüzde 5’idir.


RNEK-1: Hasan Bey’in İstanbul Maltepe’de, emlak vergisi değeri 3bin lira olan bir evi vardır. Bekar Erkek (31) Lokasyon Eskişehir. Burada neredeyse tüm mağazalarda bu oranın birbirine çok yakın olduğu dikkat çekiyor.


Aylik 16bin sterlin cirolu olup 47bin TL ediyor. Daha öncesinde ortaklık ile ilgili çeşitli yazılar yazdım (Girişimciler İçin Ortaklık Tavsiyeleri, Öz eleştiri: Yaptığım genel hatalar). Bu nedenle özellikle bu konuda çok soru geldi. Vakit darlığından veya diğer işlerin yoğunluğundan genelde kısa cevaplar vermek durumunda kaldım.


Son olarak yakınlarımdan birisi yeni bir ortaklık yapmaya karar verince, ona bazı. AVM Mağazalarında Ciro Kaybı Sürüyor. Yazlık Koleksiyon Depoda Kaldı. Kira Tartışmasında Son Durum.


Markalar Mağaza Kapatmaya Başladı. Bingöl, dolar kurunun son bir yılda yaklaşık yüzde 2 son yılda ise yüzde arttığını kaydederek, “Bu durum sürdürülebilir değil. Ya kiralar TL üzerinden olmalı ya da 3-yıl kiracı kalma şartı kaldırılmalı. Türkiye genelindeki AVM’lerde yaklaşık bin şubesi bulunuyor.


Otomotiv Ana formül, "satış fiyatı-maliyet=kâr". Gelire göre birikimin gelire oranı en az %ve %aralığında olmalıdır.


Bireyin elde ettiği gelirin %ile %25’ini birikime ayırması gerekmektedir. Maaş alıyor, iş yerinden kazanç elde ediyor veya kira gibi pek çok şekilde geliri olabiliyor. Birikim yapmak isteyen bireylerin en az elde ettikleri gelirin %10’unu.


İsyeri kira cironun yüzde kaçı olmalı

Ciro- kira dengesi oranı kitle markalarında yüzde 8-olmalı. Lojistik Vergi öncesi kârlılığın yüzde 1 genel yönetim giderlerinin ciroya oranının ise yüzde civarında olması gerekiyor. Ciro yükseldiğinde AVM yönetimlerinin ayrıca yüzde daha talep etme hakkı var.


Ciro düştüğünde ise bin TL garanti. Normal zamanlarda bu durum işliyordu. Söz konusu "sabit gider", pandemi sebebiyle aylarca kapalı kalan, sonrasında yaşanan normalleşme sürecinde ise eski cirolarını yakalayamayan iş yerlerinin bilançoları üzerinde bozucu etki yapmaya başladı.


CUMHURİYET SENATOSU 09. Medeni Hukuk Final 22. Deneme Sınavı çıkmış sorular veya deneme soruları. Cironun hesaplanmasındaki amaç, şirketin ne kadar etkin olduğu ve maliyet-masraf ile kazanç arasındaki ilişki ile ilgilidir.


İsyeri kira cironun yüzde kaçı olmalı

Zira cirosu çok yüksek olan bir şirketin, maliyeti-masrafı da yüksekse karı az olmaktadır. Aynı şekilde, maliyeti-masrafı azsa cirosu düşük olan bir işletmenin kar oranı ortalamanın üzerinde olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.