25 Aralık 2019 Çarşamba

İşyeri kiracısı nasıl tahliye edilir

Kanun gereğince, taşınmazlarını kiraya veren mal sahipleri istedikleri zaman kiracılarını tahliye edemiyor. Bu sebeplerden birisi ise kiracının kirayı ödememe nedeni ile tahliyesidir.


Kira ödemeyen kiracı nasıl tahliye edilir sorusunun genel olarak türlü cevabı vardır. Borçlar Kanununun kiracının tahliyesi için saydığı nedenler arasında belki de ev sahiplerinin en çok karşılaştıkları durum kiracının aylık kira borcunu ödememesi veya huy edinilmiş bir şekilde. Gayrimenkul Kiraları Hakkındaki Kanun (GKKK) da düzenlenmiştir.


KİRA BEDELİNİN ÖDENMEMESİ NEDENİYLE İLAMSIZ TAHLİYE (İİK M.2VD.) HÜKÜMLERİNİN UYGULAMA ALANI Konut ve çatılı işyeri, adi veya hasılat kira sözleşmesi ile. Nevin Ömeroğlu DemirelB. AVUKAT NEVİN ÖMEROĞLU DEMİREL 21views. Peki işyeri kiracısı kira ödemezse ne yapılır?


Taşınmaz yeniden inşa ya da amacıyla onarım,, genişletme veya düzenleme için yapılan çalışmalar sırasında oturum mümkün olmadığı anlaşılması durumunda, kira sözleşmesinin sonunda tahliye davası açılabilmektedir. Ev, işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi ile kiracısı arasında kira sözleşmesi imzalanıyor.


Bu sözleşmede belirtilen bedelin belirlenen tarihlerde ödenmesi gerekiyor. Eski borçlar kanununda kiralayanın sebepsiz olarak kira sözleşmesini feshetmek konusunda bir yasal hakkı yoktu. Bu nedenle sözleşmeler süre sonunda kiracı feshetmediği takdirde birer yıllık süreler ile kendiliğinden yenileniyordu.


Söylediğim gibi kiracı aydır kira ödememektedir. Müvekkilimin kirada bir işyeri var, ancak kiracısı aydır kira ödemiyor. Ancak şu ana kadar aksayan kira. Kiralanan taşınmazlar nasıl tahliye edilir ? Kira hukukunda kiracıyı tahliye etmenin birkaç yolu vardır.


İşyeri kiracısı nasıl tahliye edilir

Yazılı tahliye taahhütnamesi ile tahliye davası, 2- İhtiyaç sebebi ile tahliye, 3- Yeni malikin. Tahliye sebepleri kanunda sayılmıştır. Sorunlu kiracı ile başı dertte olanlar veya kendini beğenmiş ev sahipleri ile muzdarip olan kiracılar var ise sorularını yorum bölümünden sorabilirler. Kiracı nasıl tahliye edilir ? Yeni yasa ile birlikte artık ev sahipleri yakın akrabalarının ihtiyaçları için de kiracıdan tahliye isteyebiliyor.


İşyeri kiracısı nasıl tahliye edilir

Ev sahibi söz konusu taşınmazda tadilat yapacaksa evin tahliyesini isteyebiliyor. Ev sahiplerinin en önemli sorunu olan kira ödememek de kiracı tahliyesi için bir sebeptir. Kirasını geciktiren kiracı nasıl tahliye edilir, ev sahibinin tahliye hakkı var mıdır, kiracı kirayı ne kadar geciktirebilir, kirasını geciktiren kiracının tahliyesi nasıl sağlanır? Konut sadece oturum için değil, yatırım amaçlı da satın alınıyor.


Merhaba Sevgili Lawoud Blog Okuyucuları, Bu hafta, evini ya da işyerini kiraya vermiş kişileri yakından ilgilendiren bir konu ile birlikteyiz. Peki, yıllık kiracı nasıl tahliye edilir ? Mevcut yasal duruma göre, ev sahibi kiracısını ancak belli şartlar söz konusu olması halinde evden tahliye edebilir.


Bu şartlar ise kendi veya ailesinin ihtiyacı, yeni malikin gereksinimi, taşınmazın yeniden inşası ve tadilatı ile kiracının kira bedelini ödememesi gibi durumlarda mal sahibine kiracısını tahliye yolunu. Kira sözleşmesi nasıl hazırlanır, neye dikkat edilir ? Ev kirasını düzensiz ve eksik yatıran kiracı nasıl tahliye edilir ? Avrupa yakasında ise evin yeni kiracısı olabilirim ve bir şekilde evdeki kiracıyı çıkartırım. Serhat Hazan yıl.


Kira borcunu ödemeyen kiracıların tahliyesi için en hızlı yol, kiracı hakkında tahliye talepli icra takibi başlatılmasıdır. Bu icra takibinde, kiraya veren tarafından hem birikmiş kira alacağı hem de tahliye talep edilmelidir.


İşyeri kiracısı nasıl tahliye edilir

Hâkim tahliye kararını tahliye talepli dava açıldığında icra dosyasını celp eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.