30 Ocak 2020 Perşembe

Poşet beyannamesi 6 aylık mi verilecek 2020

Poşet beyannamesi 6 aylık mi verilecek 2020

Haber internet sitesi aracılığıyla cihazınızda! TOPLUCA MI YOKSA AYRI, AYRI MI VERİLECEKTİR? GEKAP altı aylık beyan dönemleri. Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım-Aralık.


Böylelikle bugün poşet ücreti nasıl olacak ya da poşet beyannamesi ve vergisi nasıl verilecek gibi basit bir konu akıllarımızı karıştırmaz ve daha önemli konuları düşünüyor olabilirdik. Bu önerilerim ve düşüncelerim imkansız mı diye düşünüyorum, aslında imkansız değil peki neden yapılamıyor diye sorduğumda ise aklıma tek cevap geliyor, belki de yetkililerle.


Bilindiği üzere, Sıra No. POŞET BEYANNAMESİ UZATILACAK MI ? Kısacası poşet beyannamesi kapsamına kimlerin girip girmediğinin kıstası nedir? Plastik poşet vergisi nedir? Başkent Vergi Dairesine elektronik ortamda gönderilmesi gerekmektedir.


TL ikramiyesi ne zaman verilecek ? Yılı Birinci Dönem: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran aylarına ait beyan ve ödeme günü 31. Dünya devine dizel soruşturması. Gökhan Türkmen’den Murat Övüç’e sert sözler. LLERDE MUHTASAR BEYANNAMESİ VE AYLIK PRİM HİZMET BİLDİRGESİ NEREYE VE NASIL BİLDİRİLECEK ! Muhtasar ve SGK Aylık Bildirge Nereye ve Nasıl Verilecek ? Değerli Üyemiz, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 09.


Ocak ayından itibaren tüm Türkiye’de uygulamaya girecek ve zorunlu hale gelecek. Uygulamaya geçişten önce tabi işverenlerin SGK ve Vergi Numarası eşleştirmesi yapması ve alt yapı olarak da bu sisteme hazır olmaları gerekmekte. Takip eden yıllar için ise söz konusu beyanname üç ayda bir verilecek. MUHSGK beyannamasi düzenleyebilir.


Poşet beyannamesi 6 aylık mi verilecek 2020

TL ve üzeri mesken kira geliri olanlar beyanname vermek zorundadır. Bence tamemen iptal edilmelidir. Yada belli bir cironun üstü muhatap tutulmalıdır, aylık değil yıllık beyan almalılar.


Bizim üzerimizden de değil, bizim şifremiz ile beyanname verilmemesi gerekir, direkt çevre bakanlığına bir beyan yapılmalıdır, onu da firma nasıl verirse versin, elle mi doldurur, neyle doldurursalar. Hayvanları Koruma Polisi, Haydi Uygulaması. Buna ilişkin beyannameler kurumlar vergisi mükellefleri için aylık, diğerleri için de üçer aylık dönemler halinde verilecek.


Poşet beyannamesi 6 aylık mi verilecek 2020

Bu ay beyanname verecek kurum vergisi mükellefleri için ay olarak Mart, gelir vergisi mükellefleri için başlangıç ayı olarak Ocak ayı seçilecektir. Geri kazanım katılım payında beyanname yükümlülüğü. Maliye ve Hazine Bakanlığı plastik poşet ücretlerinin beyannamesi ile ilgili düzenleme yaptı. Beyan dönemine ait sürede.


Kendini sorumlu hissedip, aman ceza yemeyelim diye düşünerek beyanname verenler, sisteme giriş yapmış oluyor ve cezalar ile hep karşıkarşıya kalıp, iş yükü edinmiş oluyorlar. Poşet beyannamesinde olduğu gibi bu da kadük kalacaktır. E-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek olan beyan, interaktif vergi dairesi aracılığıyla da tamamlanabilecek.


Peki, poşet beyannemesi için uzatılma kararı alındı mı? Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Masis Yontan, alışveriş poşetleri ne ilişkin beyanname verme sürecine girildiğini belirterek, “ Poşet ücretlerine ilişkin beyannameleri esnaf yerine poşet üreticileri ya da ithalatçıları vermeli.


SORU: Sigortalı Çalışan Bilgileri tablosunda bir sigortalının birden fazla satırda bildirilmesinin gerektiği durumlarda AGİ, Gelir Vergisi Matrahı ve Gelir Vergisi Kesintisi alanlarını nasıl doldurmam gerekiyor?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.