21 Mayıs 2020 Perşembe

Rahim ağzı kanseri belirtileri

Smear testi denilen vajinal akıntı ile ya da “ kolposkop” denen rahim ağzını büyüterek gösteren aletlerle değişiklikler fark edilebilir, kesin tanı ise şüpheli bölgeden alınan. Ocak ayı tüm dünyada rahim ağzı kanseri farkındalık ayı olarak belirlenmiştir. Rahim ağzı kanseri belirtileri 23.


Erken evre rahim ağzı kanseri genellikle hiçbir belirti veya semptom göstermez. Daha ileri servikal. Ateş KARATEKE ile iletişime geçebilirsiniz.

Dilerseniz Buraya Tıklayarak İletişim Sayfamızdan Bizlere Mesajlarınızı İletebilirsiniz. R ahim ağzı kanseri belirtileri çok belirgin değildir ve serviksin kanser öncüsü değişikliklerinin herhangi bir bulgusu yoktur. Ancak hastalık ilerledikçe anormal kanamalar (adet arası, ilişki sonrası, menopoz sonrası kanama gibi), ağrılı ilişki.


Serviks Kanseri kadın üreme organlarından biri olan rahmin (uterus) ağız kısmı olan rahim ağzının (serviks) normal dışı gelişim sonucu oluşan kötü huylu tümörüne verilen addır. Sırada rahim ağzı kanseri gelir.


Türkiye de rahim ağzı kanseri, tüm kanserler arasında en sık görülen 8. Bu kanser tipi kadınlarda en fazla görülen kanser tiplerinden biridir. Hastaların rahim ağzı kanseri belirtileri nedeniyle zaman kaybetmeden kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurması, erken tanı konması durumunda, ilk yıl içerisinde hayatta kalma olasılığı % gibi son derece yüksek bir orana tekabül ediyor.

Günümüzde bu kanserin taramasında kullanılan en yaygın yöntem PAP smear testidir. Aktif cinsel yaşamı olan her kadının yılda bir kez düzenli olarak yaptırması gereken smear testi ile rahim ağzında henüz kanseri.


Tedavide en önemli faktör erken teşhistir, erken evrede iyileşme oranlarını %90’a kadar yükselmektedir. Tıp dilinde Endometrium Kanseri olarak ta isimlendirilen bu hastalık, rahim kası ve rahim içi döşemesini (endometrium) ve bazı vakalarda rahim ağzını etkileyebilir. Bunlar öncük kanser hücreleridir. Bu hücreler zaman geçtikçe rahim ağzında kansere.


Vajinal kanama, adet dönemleri dışında, cinsel ilişkiden sonra ya da menopoz sonrası dönemde görülebilir. Diğer sık görülen belirti cinsel ilişki sırasında ağrı duyulmasıdır. Normal olmayan aşırı vajinal akıntı, adet döngüsünün anormal şekilde bozulması erken belirtilerden. Bir şikayet genelde vermez.


Ayrıca yavaş bir ilerleme sürecine sahiptir. Dolayısıyla, düzenli vajinal muayene sırasında teşhis edilmesi kolaydır.


Neyse ki erken teşhis edildiği taktirde tedavi edilmesi kolay bir hastalıktır. Bu nedenle bazı belirtiler hakkında bilgi sahibi olmak ve belli testler yaptırmak önemlidir.


Bunun dışında rahim ağzında sıklıkla düzensiz kanamalar ya da ilişki esnasında ortaya çıkan kanamalar şeklinde belirtiler gösterebilir. Acıbadem Altunizade ve Bodrum Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç.


Belirtiler, hastalığın ilerleyen evrelerinde ortaya çıkmaktadır.

Hasta, uzun yıllar boyunca hiçbir rahatsızlık hissetmeden kanserli. HPV rahim ağzı kanserine yol açan bir virüstür. Bu virüs oral ya da anal seks yoluyla bulaşır.


HPV türü bulunmaktadır fakat bunların hepsi kansere yol açmamaktadır. Bu sebeple doktorlar.


Güzel, “Bu teste Pap smear, smear, rahim ağzı kanser tarama testi, servikal sürüntü gibi isimlerde verilmektedir. Bir hastada kanser oluşmadan önce yıllar süren zaman.


HPV enfeksiyonlarının çoğu, belirtilere veya hastalığa neden olmaz ve kendiliğinden düzelir. Serviks kanseri olarak da adlandırılan bu kanser riskini artıran faktörlerde ilk sırada aşırı kilo ve sağlıksız beslenme gelmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.