2 Haziran 2020 Salı

Sadece kira alacağı için icra takibi

Kira alacağı için icra takibinin belirli usul ve esasları vardır. Bu makalemizde bu hususlara açıklık getirmeye çalışacağız. Kira Bedelinin Ödenmemesi Halinde İcra Takibi.


Fakat bu seçenekte. Bu icra takibi yolunda kiracıya ödenmemiş icra bedellerinin ödenmesi talep edilir.

Bu süre, kiracıya yazılı bildirimin yapıldığı tarihi izleyen günden başlayarak işlemeye başlıyor. Süresi içinde yapılan itiraz ile icra takibi durur. Takibe devam edilebilmesi için kiralayanın ay içinde icra.


Talep doğrultusunda mahkeme kira parası farklarının ve faizinin belirlenmesi için bilirkişi incelemesi yaptırmış ve bu konuda düzenlenen raporu hükme esas almış ise de icra takibi 22. Bu nedenle, genel yetkili icra. HMK)’nun yetkiye ilişkin hükümlerine (HMK m.vd) göre belirlenir (m.50).


Bu durumda sadece icra takibinden feragat edilir ve aksi bir hüküm yok ise haklarından feragat etmiş sayılmaz.

Süresinde tekrar icra takibi başlatabilir. CRA TAKİBİ : ÖRNEK KİRA ALACAĞI. Dosya No : Örnek No:: ADÎ KİRAYA VE HASILAT KİRALARINA AİT TAKİPTE. DEME EMRİ : 1-Alacaklı ve varsa kanuni temsilcisinin ve vekilinin adı, soya.


Kiraya verenin malik olması gerekmiyor. Sadece kira bedelinin tahsili için yapılan bu takipte kira alacağı tahsil edilebilir ancak kiracının tahliyesine. Kendisine tahliye ihtarını içeren (örnek nolu) ödeme emri tebliğ edilmemiş olan borçlunun, icra mahkemesinden tahliyesi istenemez.


Genel haciz yoluyla takip sadece para ve teminat alacakları için öngörülmüştür. Ancak para alacağı bir kambiyo senedine bağlanmışsa, bu durumda kambiyo senetlerine özgü haciz yoluyla takip yapılabilir. Ayrıca, genel haciz yoluyla takip yapabilmek için alacağın rehinle de temin edilmemiş olması gerekmektedir.


Alacağı rehinle temin edilmiş bir alacaklı kural olarak. I hükmü, sadece götürülecek yani “alacaklının ikametgahında ödenecek” borçlar içindir. Bazen alacaklı alacağı için açtığı icra takibinden feragat etmek isteyebilir.


Kira icra takibi seçenekleri arasında, yalnızca kiranın elde edilmesi isteniyorsa, haciz yoluyla icra takibi yapılabilecektir ancak bu durumda kiracı bulunduğu evden tahliye edilemez. Dilekçe yanında varsa kira sözlemesi fotokopisi (adet) ve alacaklının kimlik fotokopisi istenmektedir.

Başvuru sırasında bu formun doldurulması zorunludur ayrıca bir dilekçe istenmemektedir. Forma IBAN Hesap numaranızı eklemeyi unutmayın. Maddesi gereğince yıllık zamanaşımına tabidir.


Sonrasında da kira bedellerini ödemediği için tahliye davası açabilirsiniz. Kötü niyetle itiraz da bulunursa,Yazılı kira sözleşmeniz olmadığı için sözlü kira sözleşmenizin varlığından bahsedebilir bugüne kadar yaptığı kira bedellerini delil olarak göstererek kiracınız olduğunu söyleyebilirsiniz.


Kira borcuna yönelik icra takibinin başlatılması için kişilerin izlemesi gereken usul ve yöntemler farklı unsurlara göre belirlendiği için icra takibine konu olan alacağın niteliği önemlidir. Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi, kiracısı için icra takibi başlatabiliyor.


Kiracıya icra takibi dilekçesi! Yukarıda icra dairelerinin kira borçlarındaki yetkisinin kesin yetki olmadığını belirtmiştik. Bu yetkinin kesin yetki olmaması durumu karşısında alacaklı takibi bu yer dışında bir yerde başlatırsa ne olacaktır?


Bu ödeme emrine kiracıya gün. Kiralayan, kira parasını ödemeyen kiracıya karşı kira alacağı için genel haciz yoluyla ilâmsız takip yapabilir. Kiralayanın yaptığı bu takip kira alacağını tahsile yönelik bir takiptir.


Ancak kiralayan kira alacağını tahsil ile birlikte, kira borcunu ödemeyen kiracının evden tahliyesini de istediği takdirde İcra İflas Kanununda özel olarak düzenlenmiş bulunan. Kira İcra Takibi, kiracı kirasını ödemezse,kiralayan,para alacağından dolayı alacaklı sıfatı ile kiracısına karşı genel haciz yoluyla takip yapılabilir. Ancak,genel haciz yoluyla takip yapmak, sadece kiracının kira bedeli ödemesini sağlayabilir.


Kiralayan yalnızca kira bedelinin tahsilini amaçlamayıp aynı zamanda kiracının taşınmazdan tahliyesini de istiyorsa,bu. Alacaklı olan kişide çek, senet, poliçe ve ya mahkeme kararı olmayan alacaklı alacağı ipotek ve ya rehinle temin edilmemişse İcra Müdürlüğüne başvurarak genel haciz yani ilamsız icra yolu ile icra takibi başlatabilir.


Burada icra takibi başlatabilmek için takip talebine alacağın varlığını ispat eden bir belge göstermek zorunlu değildir. Senet için icra takibi süreci uzun ve zorlu bir süreç olup avukat yardımı ile yapılması gereken önemli konulardan biridir.


Proaktif ailesi olarak deneyimli avukatlar ile sizlere hizmet vermekteyiz. Sizleri ofisimize ya da online destek almak için sitemize bekleriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.