1 Ekim 2020 Perşembe

Yıpranmış plaka yenİleme 2020

Artık plaka yenileme ve değiştirme işlemlerinde YENİ sisteme geçildi. Toplam ücret: TL. Yenileme işlemlerinde plaka üzerindeki herhan.


Ancak plaka değiştirmede farklı bir plaka satın alırsınız. Bu yazımızda plaka yenileme işlemleri hakkında detaylı bilgiler verdik.


Eskiden trafik şubelerde yapılan plaka değiştirme işlemlerinin yerini Noterler almış durumda.

Artık çok kolay bir işlem olmasına rağmen internet ortamındaki bilgi kirliliği nedeni ile çok zor bir işlermiş gibi algılanan plaka değiştirme işlemlerinden bahsedeceğiz. Yıpranmış plaka yenileme için ne kadar ödenir? TL olan plaka değişikliği ücreti Noterden ödenmektedir. Bunlara ek olarak Trafik Tescil Bürosuna ayrı bir ödeme yapılmaz.


Noter başvurusundan sonra herhangi bir engel bulunmuyorsa, yenileme işlemi için noter tarafından size verilecek evrakla birlikte, Şoförler Odası plaka basım birimine başvuru yapılası gerekmektedir. Noter’de araba alırken plaka değişikliği yapmak istiyorum dediğinizde önünüzde aylık bir süreç ayrıca gittiğiniz kurumlar Noter, Trafik Tescil, Şoförler Odası idi.


Gördüğüm kadarıyla bu konuda bir karışıklık yaşanıyor. Araç plaka yenileme işlemini noterden yapabilmeniz mümkün.

Evet bir çok araba sahiplerinin plakaları yıpranmış veya silinmiş, soluk bu nedenle bazen sistem başka birine ceza kesebiliyor. Plaka Basım Belgesi verebiliyorlar.


Bu işlem süreçlerinin tamamlanabilmesi için ödenen masraf kalemleri de birbirinden farklılık göstermektedir. Yazının başlarında plaka değişim ücreti olarak noter masrafları dahil 3TL olarak bir meblağ vermiştik. Gülşah Saraçoğlu: Ben tasarımcı değil terziyim! Bu ücret plaka yenileme ücreti için geçerli.


Diyelim ki Muayeneye gittiniz ve sıraya girdiniz. Aracınızda bir problem. Ek formu el eli doldurulmaz muhakkak bilgisayar ile yada daktiloda. EK-formu istenirse, formu doldurma dahil TL ödeme yapmanız gerekir.


Eskimiş, hasar görmüş, yıpranmış ve artık okunmayan plakaları yenilemek için de tıpkı plaka değiştirme işleminde olduğu gibi önce NOTER’e ardından da şoförler odasına başvurmalısınız. Yani her iki plakayı yani aracın hem ön.


Bu plaka araç sorgulama yöntemi ortak bir uygulama olup tüm GSM operatörleri tarafından rahatlıkla kullanılabilmektedir. Bu plaka sorgulama yöntemi sayesinde plakası sorgulanacak olan araca dair tüm bilgilere rahatlıkla sahip olunabilmektedir. Plakalar yoğunluk olmadığı durumda 5-dk içerisinde basılmaktadır. TL, iki plaka yani çift plaka için 48.


Satış sebebi veya özel durumdan kaynaklı araç plakası değiştirmek istediğinizde belirli masrafları da üstlenmeniz gerekiyor. Eğer satış nedeni ile plaka.

Bu noktada plaka yenileme işlemi ile karıştırılmaması gerekir. Trafik Şube Müdürlüğünden onay işlemi alındıktan sonra plaka yenileme işleminizi ilinizde bulunan Şoförler Odasından bastırabilirsiniz. Geçtiğimiz yıla kadar araç ikinci el araç alımlarında plaka değişikliği için ek ücret vermek ve yeni plakayı bir ay süre içerisinde bastırmak gerekiyordu.


Bu süreçte eski plaka kullanılabiliyordu. Bunun yanında trafik tescil bürosuna tekrar bir ödeme yapılması gerekmemektedir. Ek-formu için ayrıca TL ücret alınmaktadır.


TL plaka basım ücreti ödemeniz gerekiyor. Ağır kusurlu plaka nedir? Mevcut aracınızın plakasının yasalarca ağır kusurlu bulunması durumunda plaka yenileme işlemi yapmanız gerekmektedir.


Plakanız aşağıdaki özelliklerden birine. Ruhsat çıkartma kaybolma, plaka değişimi, plaka çalınma, renk değişimi gibi benzer olaylar için yapılmaktadır. Yılında Kayıp Ruhsat Çıkarma Harç Ücreti. Ruhsat yenileme işlemleri noterler aracılığıyla yapılır.


Bu içeriğimizde, plaka değişikliği yapma ve özel plaka değişikliği konusunda tüm detaylara değineceğiz. Araç üzerinde plaka bulunmaması, ön veya arka plakanın eksik olması başlı başına ağır kusur olarak nitelendirilmektedir. Lakin bir ay süresinin geçmesinden sonra. Bu durumda plakanın standart dışı olup olmadığı kontrol edilmektedir.


Ancak daha önce araç plakanız çalındıysa ve tekrar bu olayı yaşıyorsanız aynı plakayı güvenliğiniz gereği tekrar çıkartamıyorsunuz ve plakanızı değiştirmek zorunda kalıyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.