22 Ocak 2021 Cuma

Yabancılara oturma izni yeni yasa 2020

Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün yeni yayımlamış olduğu kanun gereği turizm amaçlı oturma izinleri yıldan daha fazla. Yani Uzatma yaparken bir sebep sunmanız gerekcek. Neden Sebep çünkü her ülkenin kendine göre harç ücretleri farklılık göstermektedir. Oturma İzni haberi bulunmuştur.


Türkmen vatandaşlarının uzatma işlemleri yaşa göre farklılık.

Bu amaçla ikamet izni talebinde bulunan yabancılara en fazla beşer yıllık sürelerle yabancı oturma izni düzenlenebilir. Yabancı oturma izni tezkeresi farklı çeşitlerden oluşmaktadır. Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun 30. Maddesine göre tür oturma izni çeşidi bulunmaktadır.


Aynı şekilde yurt dışında bulunan. Yeni yasayla birlikte tüm oturma izni başvuruları adrese bağlı olarak ilgili Göç İdaresi’ne yapılacaktır. Baroların yapısını değiştirmeyi öngören yasa değişikliğine karşı bulundukları illerden Ankara’ya yürüyen ama kente girişine izin verilmeyen baro başkanlarının oturma eylemi sonuç verdi.


Bakanı Süleyman Soylu ile yapılan müzakere sonunda polisin çekilmesi, avukatların 2metre topluca yürüyecek ardından araçlarla Anıtkabir’e gitmesi yönünde.

Sağlık Sigortası ücretleri : 1TL – 2TL (Yabancının yaşına göre değişiklik göstermektedir) yaş altı yabancılar için zorunludur. Yabancının oturma izni veya uzatma izni başvurusu reddedilirse hakkında sınır dışı etme kararı alınacağına dair uyarıda bulunulacaktır.


Uzatma başvurusunda bulunan yabancı vatandaşlar, e-ikamet sistemi üzerinden oturma izni için mutlaka başvuru da bulunmuş olmalıdırlar. Tamamlanan başvurular neticesinde ve gereken belgelerin il.


Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, ülkede gayrimenkul satın alan yabancı girişimcilerin oturma izni almasını öngören yasa tasarısını hazırladı. Bu durumda ikamet izninizin kesintiye uğramadan uzatılır. Türkiye’de ikamet izni alma ücreti 1. Turizm amaçlı oturma izni almak isteyen.


Rusya’da yabancı ülke vatandaşlarının oturma izni alma prosedürlerini değiştiren yeni yasa yürürlüğe girdi. Eksik evrak tamamlama süresi gündür! Yeni yasal düzenlemeye göre oturum izni başvurularının incelenme süresi aydan aya indirildi.


Ayrıca Rusya vatandaşı ile evli olanlar, mülteciler ve Rusya’dan geçici sığınma hakkı alan kişiler de dahil olmak üzere bazı kategorilerdeki yabancı ülke. Avantajları her şeyden önce çocuklu ailelerin.


Yeni kurallara göre süresiz veya sabit oturma ve çalışma izni almak için Danimarka’da yıl oturmuş olma şartı yıla çıkarıldı. Daha önce bir yıl hapis cezası alanlar sabit oturma ve çalışma izninden mahrum kalrken bu süre aya indirildi.


Temelde ikamet izinleri farklı gruba ayrılmıştır. Uluslararası hukuk kurallarının ve ulusal hukukumuzun ülkemizde paralel olarak uygulanması konusunda yabancı kişinin sahip olduğu bir takım haklar ve yükümlülükler vardır.

Tasarıda ülkeye yeni gelen yabancılara bir yıl yerine, iki ila dört yıl arasında oturma izni veriliyor. Her yıl yenilenmesi gereken oturma izni, ülkede yaşayan yabancılar ile izni veren. Eski sistemde mülk alındıktan sonra yabancılara oturum izni vermek için bazen yıla kadar varan sürelerle yabancıların araştırıldığını aktaran Bulut, “Beklenen yasa çıkarsa bu süre ortadan kalkacak.


Bu durum hemen tapu almak isteyen yabancıları peşin alıma da yönlendirebilir” dedi. Katarlı alıcıların. Türkmenistan vatandaşlarının ikamet izinlerinin uzatılmasıyla ilgili yeni bir. Buna göre, su anda gayrimenkul alan yabancilara ay olarak uygulanan oturma izni, bundan sonra yil olacak.


Açıklanan kararla, ülke menfaatlerinin gerektirdiği hallerde, Bakanlar. Son yıllarda yabancıların çalışma izni taleplerinin artması üzerine, çalışma izni işlemlerini, yabancıların diğer işlemlerinden ayırma ihtiyacı doğmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.