3 Haziran 2021 Perşembe

Yurt dışından gelenlere karantina

Türkiye karantina var mı? NRW ve Berlin mahkemelerinde bu uygulama aleyhine karar alındı. Yurtdışından Gelenlere Karantina Uygulaması Ne Zamana Kadar Sürecek?


AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, yurt dışında yaşayan ve tatillerini ana vatanlarında geçirmek isteyen vatandaşlar için uygulanan gün evde gözeti. Koronavirüs salgını sonrası ülkeler normalleşmeye devam ediyor.


Uygulama, yurt dışından gelip günlük süreyi henüz doldurmayanları da kapsıyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında en çok etkilenen ülkelerden İspanya’da salgına ilişkin son veriler açıklandı. This video is unavailable. Corona virüs nedeniyle yurt dışından gelenlerin gün evde gözetim kuralını uymaları gerekiyordu. Yurt dışından gelenlere karantina var mı?


Havalimanında yapılan muayene sonrası corona virüsü semptomu görülen kişiler izole edilerek hastaneye götürülecek. Bu kapsamda, ’Gün Evde Gözetim Uygulaması’ kalktı.


YURT DIŞINDAN GELENLERE TEST VE KARANTİNA OLACAK MI? Bu geçişlerin uçuşların nasıl yapılabileceği konusu çok tartışıldı.

Korona virüs nedeniyle yurt dışından gelenlerin gün evde gözetim kuralını uymaları gerekiyordu. Avrupa ülkeleri bu testi önermiyor ve yapmıyor. Bakan Koca açıkladı! Ayrıca yurt dışından gelen hastalarımızın, günlük karantina süresini doldurduktan sonra herhangi bir semptomu yoksa tedavilerinin yapılmasında herhangi bir sakınca yoktur.


Gönderilen genelgede yurt dışından gelen vatandaşların daha önce Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) ait belirlenmiş yurtlarda gün karantina altına alınırken bu genelge ile yurtlarda karantina altına alınma sona erdi. Almanya’da yurt dışından gelenlere yönelik karantinada esneme Almanya’da "normalleşme" adımları kapsamında yurtdışından gelenlere karşı başlatılan karantina uygulaması da esnekleştirilecek.


Başbakanlık, tarafından yapılan açıklamada ülkede vaka sayılarının yeniden artması ile yurt dışından gelen tüm yolculara PCR test sonuçları çıkana kadar gün otelde karantina şartı getirildiği duyuruldu. Reddit gives you the best of the internet in one place. Sadece Kocaeli’de yapılan denetimlerde 1kişinin, insanların sağlığını hiçe sayarak evlerini terk ettikleri ortaya çıktı. Singapur hükümeti, ülkede yabancı işçiler.


Korona virüs salgınının Avrupa’da etkisi azalmaya devam ederken, önlemler arttırılıyor. Yani yurt dışına giden ve yurt dışından dönen herkes potansiyel virüs taşıyıcısı olarak karşımızda.


Kişilerin izolasyon süreçleri evde takip edilecek. Shapps, Yunanistan’ın ülke dışından gelenlere yönelik yürürlüğe soktuğu karantina sistemini Temmuz’da gözden geçireceğini ve karşılıklılık esası kapsamında bu tarihten önce herhangi bir karar almalarının söz konusu olmadığını ifade etti. Bugünden itibaren ülkeye gelenler karantinaya alınmayacak.


Kocaeli Valiliği, tespit edilen 1kişiye Kabahatler Kanunu´na göre ceza kesildiğini açıkladı. Yetkililer, yurt dışından gelen kişilerin karantina süresince bulunacakları adresi beyan etmesinin zorunlu olacağını aktardı.


Hükümet, tır şoförlerinin, sağlık çalışanlarının, geçici tarım işçilerinin.

Yapılan testleri ve karantina ücretleri ilgili yolcu tarafından karşılanacaktır. Havaalanında yapılan muayene sonrası koronavirüs semptomu görülen kişiler izole edilerek hastaneye götürülecek. LONDRA (İHA) - İngiltere’de korona virüs salgını ile mücadele kapsamında yurt dışından gelecek olan kişilere gün karantina uygulanacak.


Kızımın yurt dışından geldiği doğru. Ama kendisinin herhangi bir rahatsızlığı yok çok şükür. Ve yurt dışından gelenlere uygulanan rutin karantina neyse ona da o uygulanıyor.


Havalimanınlarında yapılan muayene sonucu Covid-olduğu tespit edilenler izole edilerek direkt hastaneye gönderilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.