17 Ağustos 2021 Salı

Yurtdışı borçlanmasi için gerekli evraklar

Bu evrakları eksiksiz olarak vermeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra evrak süreci birçok vatandaşımızın gözünü korkutan bir konudur.


Malumunuz yurtdışında Türkiye ile Sosyal Güvenlik sözleşmesi imzalamış ülkelerde çalışan ya da resmi olarak ikamet eden kişilerin bu süreleri yurtdisi borclanma yolu ile borçlanarak Türkiye’de SGK hizmetinden saydırma ve emekli olma hakkı bulunmakta. Emeklilik için gerekli olan şartları.


Bunun için seyahat acentesinden, konsolosluklardan bilgi alabileceğiniz gibi, internet sitelerinden de faydalanabilirsiniz.

Vizesiz seyahat edebileceğiniz ülkelere gitmek için pasaportunuz olması yeterlidir. YURTDIŞI BORÇLANMASI DEĞİŞİYOR,YENİ YASA ÇIKIYOR,TORBA YASASI,EYT - Duration: 3:16. Tüm ayrıntılar yazımızın devamında yer almaktadır. Bu belge alınmadan önce daha önce çalışılmış tüm işyerlerinden işe giriş.


Son ay içinde Konsolosluk Çalışma Ataşeliğinden alınmış “Çalışma ve İkamet Belgesi” orijinali. Bu dilekçenin doldurulmasında hataya düşülmesi halinde aylığınızın düşük bağlanacağını, daha fazla borçlanma yapmak durumunda. Kurumlarına talepte bulunmaları ve Kurumlarınca emekliliğe sevk onaylarının verilmesi gerekmektedir.


Vize İçin Gerekli Evraklar Vize başvurusunda ilk ve en önemli adım vize için istenen evrakları tam ve doğru şekilde, istendiği biçimde hazırlamak.

Türk pasaportları değişmiştir. Seyahat edilecek ülkenin büyükelçiliği ya da konsolosluğuna başvuru sırasında ülkeye gidiş amacı, toplanacak evrakların sayısını ve niteliğini değiştiriyor.


Sgk inşaat dosyası açmak için gerekli evraklar. Yukarıdaki sgk dosya açma evraklarına ilave olarak inşaat ruhsatının bir nüshasını da eklemeniz gerekiyor. Eksik bir tane bile evrağın olması, gideceğiniz ülkenin gümrüğünden geçememenize sebep olabilmektedir.


Danışanlarımızdan Ömer Bey’in ” Askerlik Borçlanması İçin Gerekli Belgeler Nelerdir” sorusunu cevaplamaya çalışalım. SORU: Merhaba, yakın zamanda emekli olacağım.


Yaşımı doldurdum ve işten ayrıldım. Ancak, SGK’ya başvurmadan önce hazırlamam gereken evraklar. Amerikan vatandaşı amerikalı kız arkadaşım ile evlenmek istiyorum bahamada. Kendisi evlenip ayrıldı bahamada evlenebilirmiyiz ve türk konsolosluğunda mi amerika konsolosluğunda mi evlenmemiz gerekiyor gereken evraklar nelerdir ve bahamada evlendikten sonra amerikada oturum almak için evlilik cüzdanımı evraklarımı.


Etiket: yurtdışı borçlanması için gerekli evraklar. Gideceğiniz ülkenin güncel vize politikasını da kontrol etmeniz gerekiyor. Eğer vize isteyen bir ülkeye gidiyorsanız vize almanız kesinlikle gereklidir. ALMANYA VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER.


Bazı işlerin çalışma şartları nedeni ile ya da aslında tedavi için gidilirken çalışma vizesi talep edilmesi gibi durumlarla karşı karşıya kalınmaması açısından yurtdışı başvurularında sağlık raporu gerekli hale gelmektedir.

Yurtdışında Çalışmak için Sağlık Raporu Gerekli mi? Bulgaristan Hizmet Borçlanması.


Yurt Dışı Borçlananların Başlangıç Tarihi Nedir ? Yurt dışı borçlanma yapanlar emekli olmak için aşağıda bulunan belgeleri “Sosyal Güvenlik Kurumu” SGK ya vermek zorundadırlar. Uluslararası eğitim ve kültürel değişim programlarında tecrübeli eğitim danışmanları tarafından kurulmuş bir yurtdışı eğitim firmasıdır. Almanya için DRV’den alınacak güncel Versicherungsverlauf.


Amerika’ da yaşayanların Hizmet Belgesi alabilmeleri için Başkonsolosluğa şahsen ya da posta ile başvuruda bulunması gerekir. Anneme dul maaşı bağlanması için yurtdışı hizmet borçlanması yapmak istiyorum.


Ama elimde sadece sigorta numarası var. Hangi evraklar gereklidir ve nereye başvurmam gerekli ? Ancak yıllık Asınıfı ehliyete sahip olmak da yeterli.


Motor ehliyeti için gerekli evraklar neler? MEB’e bağlı özel sürücü kurslarına başvuruda bulunarak istenen evrakların temin edilmesi gerekiyor. TAPDK RUHSATI İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR.


A) GERÇEK KİŞİ İÇİN İSTENEN BELGELER. Belge başvurusunda bulunan kişi başvurusunu şahsen yada noter onaylı vekaletnameyi haiz vekili tarafından yapıyor olmalı. Başvuru sahibi veya vekalet sahibi yaşını doldurmuş olmalı.


Aslı ibraz edilmesi şartıyla Nüfus cüzdanı fotokopisi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.