24 Eylül 2021 Cuma

Z harfi ile ülke

Bir milletin bir toprak parçasını yurt edinmesi uzun yıllar sürebilir. Bizde size bu yazımızda z ile başlayan ülkeleri derledik. Listemizin sağ tarafında z harfi ile başlayan ülkelerin başkentleri sol tarafında ülke isimleri bulunmaktadır.


Tüm ülkelerin başkentlerini öğrenmek istiyorsanız diğer içeriklerimize de göz gezdirebilirsiniz. Dünyada 1tane resmen tanınan ülke isimleri vardır.


S harfi ile başlayan ülke sayısı tanedir.

Sadece ülke tek başına bir harfi oluşturmaktadır. Bu ülkeler Irak, Özbekistan, Şili, Ürdün ve Orta Afrika Cumhuriyetidir. S, Ş harfi ile başlayan ülkeler hangileridir?


Aşağıda D harfi ile başlayan ülkeler ve başkentleri kısaca olarak ele alacağız. Bir ülkenin başkenti o ülkenin can evidir.


Bu bakımdan toplumda birlik ve beraberliğin oluşması adına başkentler birleştirici bir rol oynar. Başkente sahip olmak siyasi bağımsızlık.


Faroe Adaları Grönland ve Danimarka Krallığının parçasıdır.

Z harfi ile başlayan ülke isimleri nelerdir? Dünya üzerinde Ğ (yumuşak g) ile başlayan hiçbir ülke yoktur. Birleşik Krallığın 2km kuzeybatısında, Norveç ile İzlanda’nın arasında yer alır.


Cevap: Uluslararası olarak tanınan ülkelerin sayısı 206’dır. Bu 2ülke arasında I harfi ile başlayan tek bir ülke vardır. Bu ülkenin adı ise Türkiye’nin de komşusu olan Irak’tır. Nitekim toprak, iyi sürülürse bol ürün verir.


Zahmetsiz rahmet olmaz. H ile başlayan ülkeler listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca H harfi ile başlayan ülkelerin başkentleri de hemen yanlarında verilmiştir.


Ayrıca İçinde z harfi olan kelimeler listesine ya da sonu z harfi ile biten kelimeler listesine gözatmak isteyebilirsiniz. Harf Sayısına Göre Kelimeler. Z ile ülke, z harfi ile başlayan ülkeler, z ile başlayan ülkeler üzerinden 5. Toplam : kişi « G Harfi ile.


Zararlı zarif Zahit, zamkçı zavallı zabite zambaklarda zalimlik etti. Zerzevatçının sepetini sıska sülük, tatsız, tuzsuz, sert sırtlı biri zigzaglar çizen tazı gibi taşıyordu.


Bazen merakımızdan bazense isim şehir oynarken bir harf ile başlayan hayvanlar listesine gerek duyabiliriz. Bu durumlarda bazen nasıl arama yapacağımızı bilemeyiz ve arama motorları bize bu hayvanları liste halinde vermez.


Sizler için Z ile başlayan hayvanlar iki liste halinde derlendi.

Geldik alfabemizin son harfiyle başlayan ünlü isimlerine. Bu yazı altından yerli ve yabancı z harfiyle başlayan ünlü (artist) diğer bir adla sanatçı kişilerin isimlerine ulaşabilirsiniz.


Diğer ünlü isimleri listesine ise sitemizin sağ üst tarafından arama yaparak erişebilirsiniz. Z aman dursun sensiz E şkıya gibi gir gönlüme K albimin derinliklerini gör E mrin cari olsun sevgime R üzgarın etki etsin yönüme İ stediğin rotayı çiz bize Y orgun düşmem seninle A şka yelken açarım meşkin ile … Z eberced özünden mi,sayfana gül dökersin E fsûni bir rayihâ,zarif-âne yazarsın K ibir baş. Z Harfi İle Başlayan Ünlüler.


Zamk yapıştırıcı bir maddedir. Yapıştırıcı maddelerin tamamı için bu ad kullanılabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.