26 Haziran 2017 Pazartesi

İcra yoluyla tahliye ne kadar sürer

Konu: İcra yoluyla tahliye ne kadar sürer. Kanun’un izin verdiği nedenlerden dolayı kiracılarına tahliye davası açmış ve kazanmış ev sahipleri, kira tahliyesi ne kadar sürer sorusuna yanıt aramaktadır.


İcra yoluyla tahliye ne kadar sürer

Kimi kiracılar zaman kazanmak adına bu süreci uzatmakta ve ev sahipleri tahliye işleminin gerçekleşmemesi nedeniyle mağdur olmaktadırlar. Her ne kadar takip kesinleşmiş olsa da alacaklı tarafından hemen haciz ve tahliye yoluna başvurulamayacaktır. Türk Borçlar Kanunu’na göre günlük ödeme süresi verilmiştir.


Alacaklı tarafından bu sürenin de tamamının beklenmesi gerekmektedir. Kiralanan taşınmazın icra yoluyla (temerrüt nedeniyle tahliyesi)’ne ilişkin dikkat edilmesi gereken hususları kısaca sayacak olursak: – Mutlaka işyerlerinde damga vergisi yatırılmalıdır. Inside Hotel icra yoluyla tahliye edildi!


İcra yoluyla tahliye ne kadar sürer

Kazım Günkan’ın 2bin dolar olan kira borcunu ödemediği gerekçesiyle önce icra takibi başlatıldı, ardından tahliye davası açıldı. Ben yurt disinda oldum icin ne bankada param nede uzerime tabu veya arac var.


Turkiye geldim ve dayali doseli bir ev kiraladik. Nufus cuzdanlarini yenilemek icin. Bu durumda kiracı tahliyesi ne kadar sürer diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kiracı tahliye davaları, tahliye nedenine göre değişkenlik gösteriyor. Bu nedenle kiracınızın tahliyesinin hızlı olmasını istiyorsanız, kiracınız ile bir anlaşma sağlamanız gerekecek.


İcra yoluyla tahliye ne kadar sürer

Kiraya verilmiş bir taşınmazı tahliye edebilmek için kiralayan şu şekilde yol izleyebilir. Kiracıya karşı ihtiyaç yahut akde aykırılık nedeniyle sulh hukuk mahkemesinde bir tahliye davası açabilir. Kat mülkiyeti olan bir konutta miras yoluyla 4’tetapulu hak sahibi olan ev sahibi, oğlunu. Peki, kiracı tahliye davası ne kadar sürer ? Kiracıyı tahliye etmenin en kısa yolu, kiracı ile anlaşıp çıkmasını sağlamaktır.


Ancak kiracı ile anlaşma sağlanamadığı takdirde uzun soluklu bir hukuk sürecine girilir. Bu tarz bişeyin iş yerime ulaşmasını istemiyorum çünkü iş haddinin feshine kadar giden ciddi problemler oluyor. Henüz tarafıma ulaşmış bir ödeme emri yok sadece avukatlık bürosundan icra dosyası açıldıktan 10gün sonra gelen mesaj var.


Bu sürenin sonunda tahliye kararı icra müdürlüğüne sunulur, tahliye harcı ve haciz yolluğu adı verilen masraflar icra müdürlüğüne yatırıldıktan sonra kiracının mecurdan tahliyesi icrai yollarla yerine getirilir. Her ne kadar hukuk mevzuatımızda bu konuya ilişkin bir hüküm bulunmuyor olsa da uygulamada genelde icra müdürlüklerince borçluya son bir takdiri tahliye.


Kiraya veren malın boşaltılması amacıyla taahhütnamede belirtilen sürenin ay geçmesinden itibaren Sulh Hukuk Mahkemesi’ ne dava açabilecektir. Tahliye davası ne kadar sürer ? Her dava mahkemenin iş yoğunluğu, delillerin toplanması, adli tatil, duruşma aralıklarının uzunluğuna göre dava süresi de değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle bir davanın ne kadar sürede sona ereceğine dair kesin bir süre verilemez. Sulh hukuk mahkemelerinde görülür.


Mahkemenin gerekçeli kararı alındığında hemen tahliye istenebilir. Ancak kiracı, tahliye kararını temyiz ederse, belli bir bedeli depo etmek şartıyla, temyiz mahkemesinin vereceği kararın sonuna kadar tahliye kararının uygulanması bekletilir. Ben bu konuda en hızlıyım diyen avukat bile, aydan önce dosyayı tahliye aşamasına getiremez. Sorunun yanıtını sizler için vermeye çalıştık.


Hemen belirtelim, kiracı tahliye davalarının süresi tahliye nedenine göre değişmekte. Yani tahliye nedeniniz dava sürecini doğrudan etkiliyor. Ancak her mal sahibi gibi bu sürecin kısa sürede netlik.


Ancak, bu arada kiraya veren taşınmazı iyi niyetli bir üçüncü kişiye kiraya vermişse, taşınmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.